П'ятниця
07
квітня

Рапсодія у стилі блюз

7 квітня 2023 року академічний симфонічний оркестр під керуванням лауреата міжнародних конкурсів Дмитра Мітніка презентував шанувальникам джазу яскраву музику та примхливі ритми у прем’єрній музичній програмі «Рапсодія у стилі блюз».

Бернстайн та Гершвін. Їм судилося змінити хід музичної історії і створити шедеври, які продовжують надихати музикантів та слухачів навіть через століття. Виблискуюча оптимізмом музика двох видатних композиторів звучала сьогодні у Запорізькій обласній філармонії.

Справжні хіти ХХ століття - cюїту з мюзиклу «Вестсайдська історія» Л. Бернстайна та сюїту з опери «Поргі і Бесс» Дж. Гершвіна академічний симфонічний оркестр виконав у першій частині концерту. Кульмінацією програми стало виконання «Рапсодії у стилі блюз» Дж. Гершвіна. Соліст – молодий і талановитий піаніст, лауреат міжнародних конкурсів Артур Остапчук.

«Джаз – одна з найяскравіших речей у світі. Він завжди може бути вашим другом», ці слова Гершвіна згадуєш, коли бачиш який настрій панує в залі під час концерту, коли дивишся на дружні та усміхнені обличчя наших слухачів і чуєш овації після кожного твору. Запоріжжя у котре підтвердило статус міста, в якому джаз розуміють, шанують та люблять»,- зазначив диригент, лауреат міжнародних конкурсів Дмитро Мітнік.

«Неперевершений концерт! Цю дивовижну музику варто грати частіше, бо вона дає сили рухатись далі і вірити у найкраще. Дякуємо керівнику обласної філармонії - заслуженому працівнику культури України Ірині Конаревій, колективу академічного симфонічного оркестру, диригентові Дмитру Мітніку та солісту Артуру Остапчуку за неперевершене свято музики та можливість насолоджуватися мистецтвом у цей непростий час!», - відзначають вдячні меломани Запоріжжя.

Дякуємо ЗСУ за тихий вечір! Працюємо далі на своєму філармонійному фронті та наближаємо Перемогу разом!