Неділя
26
лютого

Я В СЕРЦІ МАЮ ТЕ, ЩО НЕ ВМИРАЄ

До річниці Дня народження Лесі Українки, 26 лютого у Запорізькій обласній філармонії відбулася мрійлива та трагічна історія кохання за мотивами драми-феєрії «Лісова пісня» видатної української поетеси. Це – своєрідний гімн чистим почуттям і українській природі.

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» та солісти філармонії не тільки стали виконавцями музичних і танцювальних номерів, а й безпосередніми учасниками дійства. Життєві протиріччя, мрії та розчарування, любов та зраду показали запоріжцям артисти в образі головних героїв вистави Мавки та Лукаша: Катерина Слатвінська та Євген Луценко (художнє слово), провідні майстри сцени Юлія Якса та Микола Квєтков (вокал), Олександра Ткаченко та Сергій Коляда (хореографія). Музичною окрасою концерту стали ніжні та пристрасні твори відомих українських митців М. Леонтовича, Д. Січинського, К. Стеценка, В. Кірейка, О. Білаша та О. Левицького, характер яких довершено передали учасники ансамблю. Особливим національним колоритом виставу наповнювало майстерне виконання музичних композицій артистами оркестру, партія фортепіано – Юрій Крюков.

Завдяки майстерності та професіоналізму артистів академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» під орудою художнього керівника та головного хормейстера, заслуженого артиста України Сергія Черногора, балетмейстера-постановника Олега Кравця, музичного керівника, заслуженого артиста України Олега Кугаєвського вистава отримала прихильність публіки, бурхливі оплески та слова подяки від глядачів. Програма вразила слухачів своєю неординарністю, проникливістю, патріотизмом та цікавим режисерським задумом.

Щиро дякуємоЗСУза можливість працювати на своєму філармонійному фронті та наближати Перемогу разом!