Неділя
22
січня

МУЗИЧНЕ ВІТАННЯ З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Щороку, 22 січня українці відзначають загальнодержавне свято єдності й незалежності – День Соборності України. День, коли злилися в єдине віками розділені одна від одної частини країни – Галичина, Буковина, Закарпаття і Придніпров'я в єдину державу. Наразі це свято набуло особливого значення. Це важлива сторінка в літописі державотворення, і нині, за більш ніж століття, ми розуміємо, що Соборність України – це не лише про історію, це про наше сьогодення й майбутнє.

Цього дня у Запорізькій обласній філармонії відбулася святкова концертна програма «Єдина. Соборна. Непереможна!». Величаво й емоційно пролунав Державний Гімн України. Хвилиною мовчання присутні у залі віддали шану усім, хто ціною власного життя відстоював територіальну цілісність і незалежність країни.

У виконанні солістів філармонії Юлії Якси, Анастасії Литвин, Юрія Дячука та Сергія Пивоварова прозвучали відомі популярні сучасні пісні «Незламна», «Лелеки», «Думи», «Мова єднання», торкнулася серця кожного слухача і проникла в саму душу потужна композиція «Велична і могутня Україно». Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник-головний хормейстер – заслужений артист України Сергій Черногор подарував чудові композиції «Ой, кивала молодичка», «Ой, у полі стоїть верба», «Встань, козацька славо», «Гей, соколи» та інші.

Виступи артистів стали символом народної звитяги, нашої історії і національного коріння, додали присутнім позитивних емоцій, наснаги і віри в світле майбутнє! Теплі слова привітання лунали від харизматичного ведучого Юлія Гаврилова.

Програма викликала бурю емоції у глядачів – від сліз до всеохоплюючого почуття гордості за свою країну. Впевнені, що Україна назавжди залишиться єдиною, цілісною і непереможною.

Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро вітає всіх зі святом та бажає миру, єдності, міцного здоров'я, добробуту й благополуччя.

Хай щастя і злагода панують у нашій країні, у домівках – спокій та гармонія, а небо завжди буде чистим та сонячним!

Наближаємо кожен на своєму фронті Перемогу України!