Понеділок
21
листопада

Допоки співаємо – перемагаємо!

21 листопада в Україні відзначається день Гідності та Свободи України на честь двох доленосних революцій – Помаранчевої та Революції Гідності. З нагоди свята в Запорізькій обласній філармонії проведено благодійну мистецьку акцію «Музика нескорених».

Гордо й емоційно пролунав Державний Гімн України. Хвилиною мовчання присутні у залі віддали шану усім, хто ціною власного життя відстоював свободуі гідність всього українського народу. Зі щирою вдячністю за неоціненний подвиг героїв сучасності та з вірою у світле майбутнє прозвучали вокально-хореографічні композиції у виконанні академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» під керуванням заслуженого артиста України Сергія Черногора та провідних солістів філармонії: Юлії Якси, Анастасії Литвин та Віталія Богданова.

        У концерті прозвучали твори, сповнені любові до Батьківщини та поваги до справжніх патріотів і захисників рідного краю. Слова подяки для наших бійців, що нині боронять державу лунали від ведучого програми Юлія Гаврилова.

З першої хвилини повномасштабного вторгнення українці єднаються та проявляють мужність на різних фронтах, один з найважливіших - волонтерський.З привітальним словом до присутніх звернулася керівник волонтерського центру «Світ очима дітей» Вікторія Мєрєнкова та нагородила почесними відзнаками волонтерів, які щодня своєю невтомною працею допомагають військовим на фронті, людям, які через війну опинилися у скрутному становищі та всіляко ведуть країну до Перемоги! Вікторія Валеріївна подякувала колективу філармонії на чолі із заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою за самовіддану творчу й волонтерську діяльність та вручила величезний букет квітів.

Програма викликана бурю емоції у глядачів – від сліз до всеохоплюючого почуття гордості за свою країну. Проникливі твори відгукнулися у серці кожного слухача. Гості програми дякували організаторам та артистам за чудовий концерт та незабутні емоції.

Вітаємо всіх зі святом! Нехай небо над країною буде мирним, щастя і злагода запанують у домівках кожного з вас.

Ми – українці, воля й честь у наших жилах. Вільними були, є і будемо!