Четвер
26
травня

Світла музика надихає на Перемогу!

   Запорізька обласна філармонія продовжує допомогати пережити складні часи, вселяє надію та надихає на Перемогу.

  26 травня 2022 року ансамбль солістів академічного симфонічного оркестру "Мініатюра" під керівництвом лауреата міжнародних конкурсів Надії Другової презентував концерт для вимушених переселенців із Гуляйполя, Василівки, Поліг та інших "гарячих точок".

  У концерті брали участь заслужені артисти України Ілона Турчанінова (фортопіано), Ярослав Ревуцький (скрипка), лауреат міжнародних конкурсів Іван Левченко (саксофон), Сергій Новіков (най), джазовий колектив Диксиленд під керуванням Дмитра Мітника. Музичний екскурс у дивовижний світ музики провела ведуча-музикознавець Світлана Холод.

 Традиційно, концертну програму відкрили виконанням Державного Гімну України, який всіх схвилював до сліз. Під оплески слухачів звучали чудовімузичні композиції відомих класиків та твори авторів сучасності.

  Це були неймовірні емоції для всіх. Кожен артист віддавав частинку свого серця та своєю професійною майстерністюпрагнув прикрасити життя людей, які опинилися в тяжких умовах і постраждали від варварської війни. Адже, музика - це справжні ліки для душі.

  Україна обов'язково буде мирною, квітучою, мальовничою, незалежною та щасливою! Такою її бачимо ми всі!