Середа
29
вересня

ВЕРЕСНЕВА ПРЕМ'ЄРА «МИСТЕЦЬКИХ ЗУСТРІЧЕЙ У КАМЕРНІЙ ЗАЛІ»

Музика відновлює енергетичну рівновагу, створює гармонію і позитивний настрій! Нині емоційний стан людини – це досить актуальна тема, і ми робимо все аби кожен почував себе добре.

Напередодні Міжнародного дня музики – 29 вересня Запорізька обласна філармонія подарувала своїм шанувальникампрем'єру вишуканої музичної програми «Старовинні мініатюри» в рамкахтворчого проєкту «Мистецькі зустрічі»!

Слухачів радували популярні інструментальні та вокальні композиції, такі як Мелодія з опери «Орфей» К.В. Глюка, «Менует» Л. Боккеріні, Арія з опери «Джюстіно» «Vedrdoconmiodiletto» А. Вівальді, «Amarilli» Дж. Каччіні, «Сіциліана» Дж. Перґолезі, «Тамбурін» Л. Обера, «Престо» Ж. Обера та ін.

Добре продумана програма складалася із контрасних за характером творів, включаючи композиторів бароко, галантного стилю та рококо. Як найкраще, відповідав концерту із мініатюр камерний склад ансамблю – інструнентальне тріо: лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка) та Іоланта Дамаскіна (фортепіано), Дмитро Саверов (контрабас). Публіка відмітила їх філігранне проникливе виконання музики і тонке відчуття стилю й епохи. Прикрасили програму концерту й внесли свій особливий шарм вишуканості вокальні номера у виконанні солісток філармонії Поліни Гонтарь (сопрано) та Вікторії Шестакової (сопрано).

Гості із захопленням слухали цікаві відомості про композиторів, які розповідали ведучі програми – Юлія Дар'їна та Юлій Гаврилов. Вони влучно налаштовували слухачів на сприйняття музики та створювали теплу душевну атмосферу.

Глядачі щиро дякували виконавцям за програму, ділилися своїми враженнями та емоціями. 

Ми і надалі чекаємо на наші традиційні мистецькі зустрічі! Наступна відбудеться 13 жовтня о 17.00 душевною програмою «Сім відтінків музики».

У нас затишно, цікаво і безпечно!