П'ятниця
25
червня

ОБЛАСНЕ СВЯТО до ЮВІЛЕЮ ОСНОВНОГО ЗАКОНУ КРАЇНИ!

Цьогоріч Основному Закону країни – 25 років! Конституція увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності й демократії, гарант незалежності й соборності України.

Символічно, що саме 25 червня – напередодні одного з найвизначніших державних свят – Дня Конституції України у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбулися обласні урочисті збори та святковий концерт з нагоди свята за участю керівників обласної та міської влади.

Відкрили офіційний захід потужною композицією «Встань, козацька славо» та Державним Гімном України, який зал разом із артистами виконував в унісон.

Із найщирішими вітаннями та вдячністю за сумлінну плідну працю до зібрання звернулися голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, перший заступник голови Запорізької обласної ради Людмила Любім та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Андрій П'ятницький. З нагоди Дня Конституції України керівники відзначили кращих працівників різних сфер діяльності квітами й Почесними нагородами від Прем'єр-міністра України, Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради та Запорізької міської ради.

Перед початком у колонній залі святковий настрій гостям створювало джаз-тріо артистів філармонії під керівництвом Юрія Крюкова. Справжнім музичним подарунком для глядачів став концерт артистів за участю академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь та солістів закладу.

У виконанні ансамблю прозвучали українські народні пісні, твори вітчизняних виконавців та улюблені вокально-хореографічні композиції, що створили особливу атмосферу, сповнену національного колориту та козацького завзяття. Сучасні естрадні пісні слухачам подарували лауреат премії І. Паторжинського Українського фонду культури Юлія Якса, Поліна Гонтарь, Євген Ковалевський та Герман Романченко. Програма була пронизана любов'ю до рідної землі і продемонструвала всю красу, щирість й багатогранність української нації, її культури та духовності.

Знаковим фіналом стала композиція «Україна – це ми», що наповнила серця присутніх патріотизмом і гордістю за Батьківщину. Глядачі стоячи бурхливими оваціями дякували за неперевершене свято української музики.

Концерт подарував слухачам море позитивних емоцій та створив святковий настрій. Мистецького шарму заходу додали яскраві ведучі – Світлана Холод та Микола Петюк.

Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою від усього серця бажає всім міцного здоров'я, бадьорості духу та впевненості у безхмарному конституційному майбутньому нашої з вами держави. Хай завжди небо буде мирним та сонячним, а у домівках панує спокій та достаток!