Середа
09
червня

МУЗИКА, НАРОДЖЕННА КОХАННЯМ!

9 червня у камерній залі Запорізької обласної філармонії в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» відбулася лекція-концерт «Аромат кохання», присвячена темі, яка близька всім.

Музика, спонукає пробудженню найінтимніших і найпотаємніших почуттів. Як і кохання! Композитори минулого та сьогодення присвячували і присвячують свої твори не тільки героїчним темам. Часто вони писали музику з присвятою чарівним жінкам. Наприклад, «Місячна соната» Людвіга ван Бетховена, більшість ноктюрнів Фредеріка Шопена й ліричне Адажіетто з П'ятої Симфонії Густава Малера, які прозвучали у програмі. Цього вечора своєю музикою генії розповідали про любов. Також, публіка насолоджувалася творіннями «Червень» з фортепіанного циклу «Пори року» Петра Чайковського, ІнтермеццоEs-dur тв. 117 №1 для фортепіано Йоганна Брамса, «Liebestraume» Ференца Ліста, «Liebestod» з опери «Трістан та Ізольда» Ріхарда Вагнера та іншими прекрасними творами.

У своєму виступі автор програми й лектор Рафаель Едеш розповів цікаві історії про кохання з життя відомих композиторів, а яскраві образи відомих робіт подарували глядачам солісти Запорізької обласної філармонії – лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка), Іоланта Дамаскіна (фортепіано) та Вікторія Шестакова (сопрано). Артисти продемонстрували високу виконавську майстерність та злагодженість. Слухачі отримали справжнє естетичне задоволення від витонченої музики.

Лекції-концерти про видатних діячів мистецтва, що вже регулярно проводяться у Запорізькій обласній філармонії, набувають все більшої популярності. Глядачі завжди з цікавістю та увагою слухають інформацію, а по закінченні концерту дякують гучними оплесками і висловлюють слова подяки.