П'ятниця
19
березня

МАЛЕНЬКІ ГОСТІ У ФІЛАРМОНІЇ!

В рамках пізнавального проєкту для дітей – екскурсії концертним залом імені М.І. Глінки, напередодні весняних канікул – 19 березня до  Запорізької обласної філармонії завітали учні шкіл міста.

Директор-розпорядник філармонії, заслужений працівник культури України Тетяна Тіліс та заступник генерального директора Світлана Івко  познайомили юних меломанів з величною архітектурою будівлі закладу та його унікальними акустичними можливостями. Розповіли про історію створення філармонії, її досягнення, нові творчі проєкти та цікаві факти з життя всесвітньовідомих артистів, які виступали на її сцені. Екскурсійна група пройшлася коридорами й гримерними, завітала до звукооператорської, познайомилися з оздобленням концертного залу, побувала у колонній та великій залах. Маленькі гості випробували нові сучасні та комфортні крісла й залюбки фотографувалися на фоні дивовижної кришталевої люстри у великій залі.

Школярі спостерігали за репетиціями академічного симфонічного оркестру, диригент – народний артист України Вячеслав Редя та академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь. Також дітки завітали до експозиції музичних інструментів, яка користується великою популярністю серед відвідувачів обласної філармонії.

В рамках екскурсії у камерній залі для учнів відбувся показ пізнавальної програми «Музичні професії», яка стала одним із улюблених дитячих проєктів.

Свою творчість і яскраві враження маленьким друзям дарували артисти філармонії: лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка), Іоланта Дамаскіна (фортепіано), Поліна Гонтарь (сопрано), Євген Ковалевський (тенор), Тимофій Фуклєв (флейта), Дмитро Саверов (контрабас) та ведуча програми Юлія Нестеренко.

Відвідувачі були у захваті від почутого та побаченого. Щиро дякували за корисно й цікаво проведений час.

Чекаємо і на вас за лаштунками концертного залу імені М.І. Глінки та обіцяємо відкрити деякі таємниці філармонії!