Субота
20
лютого

Герої не вмирають. Артисти обласної філармонії вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

    20 лютого 2021 року творчий колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою вшанував пам’ять учасників трагічних подій на майдані Незалежності у Києві та подвиг патріотів-українців, які назавжди увійшли в історію як Герої Небесної Сотні.

Соціально-творчий проєкт "Янголи Небесної Сотні" пройшов на хвилі спогадів та співпереживань. Воїни Світла повстали проти насилля, несправедливості та наруги над своєю країною. Кожен здійснив особистий подвиг - віддав найцінніше - своє життя заради оновлення України.

   У музичні програмі брали участь: академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці" під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Лілії Гринь, ансамбль бандуристів "Любограй" та провідні артисти філармонії: Юлія Якса, Герман Романченко, Анастасія Литвин, Юрій Крюков та інші.

   Академічний козацький ансамбль "Запорожці" виконав народну пісню "Гей, пливе кача...", яка стала гімном пам'яті про загиблих героїв - наших мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу й незалежність країни.

  У виконанні артистів філармонії прозвучали шедеври світової класики, інструментальні композиції, вокальні твори, сповнені любові та поваги до справжніх патріотів і рідного краю. Музикою та художнім словом артисти філармонії згадали тих, чиї імена навіки закарбувалися у нашій свідомості, хто без страху пожертвував собою в ім’я кращого життя для всіх майбутніх поколінь українців, хто віддав своє життя за свободу, ідеали демократії, права людей та європейське майбутнє України.