Понеділок
15
лютого

Найкращі бандуристи – на сцені філармонії

САЙТ ГАЗЕТИ МІГ 

 17 лютого у концертному залі імені Михайла Глінки Запорізької обласної філармонії свою виконавську майстерність, національний колорит та запальний настрій презентуватиме гордість мистецького світу країни – Національна заслужена капела бандуристів України імені Георгія Майбороди [художній керівник — народний артист України Юрій Курач].

Капела була заснував 1918 році талановитий бандурист із Харківщини Василь Ємець.

Оригінальне, самобутнє мистецтво бандуристів знають і люблять в усіх куточках України та за її межами. З великим успіхом проходили концерти капели у Болгарії, Польщі, Німеччині, Югославії, Канаді, Японії, Франції, Іспанії, Угорщині та інших країнах.

У репертуарі прославленого колективу – українські народні пісні, духовна музика, старовинні та сучасні думи, твори вітчизняних і зарубіжних композиторів. До Запоріжжя капела бандуристів завітає з яскравою концертною програмою «Пісенна Україна», до якої ввійшли найкращі українські пісні на різноманітну тематику, від 60-х років минулого сторіччя до сучасної української естради.

Для кожного артиста велика честь виступати на одній сцені з Національною заслуженою капелою бандуристів. Цього вечора щаслива нагода випала чарівним дівчатам – тендітним артисткам ансамблю бандуристів «Божена» Запорізької обласної філармонії. Ансамбль презентує нові композиції та популярні твори української естради.

Посилання на сайт: https://mig.com.ua/najkrashhi-banduristi-na-sceni-filarmonii/