Вівторок
25
серпня

Академічний симфонічний оркестр та солісти Запорізької обласної філармонії взяли участь в урочистих та святкових заходах до Дня Державного Прапору України та з нагоди 29 річниці Незалежності України

    24 серпня у самому центрі народження державності – на легендарній Хортиці колектив Запорізької обласної філармонії мав честь вітати запоріжців та гостей міста із найважливішим державним святом країни – Днем Незалежності України! Цей день знаменує єдність, міцність волі і духу українського народу.
    Під відкритим небом, на оглядовому майданчику музею Національного заповідника «Хортиця» казкового літнього вечора чудові мелодії подарував гостям академічний симфонічний оркестр обласної філармонії під керівництвом головного диригента, народного артиста України В’ячеслава Реді та диригента Надії Другової. У концерті прозвучали популярні естрадні твори вітчизняних та світових композиторів, рок музика, попурі в стилі «диско», музика з найвідоміших та популярних кінофільмів. Запальний джаз лунав у виконанні Диксиленду артистів академічного симфонічного оркестру, керівник – Дмитро Мітнік з чарівною солісткою Запорізької обласної філармонії, лауреатом міжнародних конкурсів Юлією Яксою. Мистецького шарму концерту додала ведуча – музикознавець Світлана Холод.
    Піднесений, святковий настрій створили артисти з перший акордів та пробудили теплі почуття у всіх присутніх на концерті.
Фінальним завершенням стали улюблені проникливі Попурі на теми українських пісень, які публіка в один голос співала разом із артистами та неймовірної краси світлове шоу.
   Музиканти вкотре підкорили своєю неперевершеною виконавською майстерністю та професіоналізмом, а щирі оплески підтвердили вміння запоріжців цінувати високе мистецтво.
    Зі словами святкових вітань з нагоди 29-ї річниці Незалежності до присутніх звернувся директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, заслужений працівник культури України Владислав Мороко. Очільник привітав глядачів зі святом, побажав злагоди, добробуту, віри у майбутнє та з нагоди Дня Незалежності України нагородив почесними відзнаками артистів академічного симфонічного оркестру:
- заслуженого артиста України Віталія Солом'янчука – Почесною грамотою Запорізької обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток української культури, примноження духовних цінностей Запорізького краю з нагоди 50-річчя від дня народження;

- Олену Ігнатенко - цінним подарунком (годинником) від голови  обласної державної адміністрації за сумлінну плідну працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток української культури, примноження духовних цінностей Запорізького краю;


- Галину Мамчур – грамотою Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації за багаторічну працю, професійну майстерність, вагомий особистий внесок у професійне мистецтво Запорізького краю. Щиро вітаємо колег!
     Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою зиче всім українцям здоров’я, успіхів, натхнення, процвітання, родинного щастя, дякує за відданість, увагу, любов до музичного мистецтва та запрошує вже 4 вересня на відкриття 81-го концертного сезону!
    Проведемо цей сезон разом!