Четвер
25
червня

Після тривалого «антракту» - довгоочікувана зустріч з глядачами

САЙТ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Публікація: 25.06.2020

Вже 2 липня, після вимушеної карантинної перерви свій перший концерт, що має назву «Концерт на біс», готова подарувати відвідувачам Запорізька обласна філармонія.

Участь у концертній програмі візьмуть артисти академічного симфонічного оркестру (головний диригент - народний артист України В’ячеслав Редя), академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь), диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру (керівник - Дмитро Мітнік) та солісти філармонії. На глядачів чекають не тільки улюблені композиції, запальні ритми, яскраві костюми, сучасна сценографія, але й оригінальний відеоряд на великому сучасному світлодіодному екрані.

Як розповіла генеральний директор обласної філармонії Ірина Конарева, готувалися до початку концертної діяльності з великою відповідальністю.

- Зважаючи на те, що карантин ще не закінчився, ми маємо дотримуватися всіх карантинних запобіжних заходів. Згідно з вимогами про дотримання дистанції, у концертному залі можуть знаходитися лише 350 осіб (зал розрахований на 720 відвідувачів), тому і квитки продаватимуться з розрахунком на таку кількість глядачів. При вході у приміщення – обов’язковий температурний скринінг та дезінфекція рук. Усі мають притримуватися маскового режиму.

Творча діяльність колективу філармонії не могла розпочатися без тестування систем вентиляції та кондиціонування у концертному залі. На сьогодні вся система знаходиться в ідеальному стані, і заклад готовий приступити до роботи.

10 липня академічний симфонічний оркестр під керівництвом народного артиста України В'ячеслава Реді  презентує шанувальникам класичного мистецтва визнаний хіт світової балетної та симфонічної скарбниці – «Кармен-сюїту». Неперевершена музика двох видатних композиторів Жоржа Бізе та Родіона Щедріна занурить слухачів у яскравий світ палаючої іспанської пристрасті. Цей твір вперше буде виконуватися академічним симфонічним оркестром обласної філармонії на сцені концертної зали імені  М.І.Глінки.  Також у програмі прозвучить дивовижний Концерт для маримби та струнного оркестру №1 Нея Розауро. Соліст - заслужений артист України Віталій Соломянчук.

17 липня академічний симфонічний оркестр  під керівництвом народного артиста України В'ячеслава Реді подарує глядачам вже відому програму «Хіти кіноекрану». Прозвучать шедеври кіномузики та саундтреки до відомих стрічок: «Мій лагідний та ніжний звір», «Тілоохоронець», «Шербурзькі парасольки», «Службовий роман», «Список Шиндлера», «Рожева пантера», «Циган», «Іграшка», «Пірати Карибського моря» та багато інших.

Ознайомитися з репертуаром філармонії та придбати квитки можна за посиланням  https://www.filarmonic.zp.ua/afisha

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

посилання на сайт: https://zor.gov.ua/content/pislya-tryvalogo-antraktu-dovgoochikuvana-zustrich-z-glyadachamy