Середа
04
грудня

АРТИСТИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ФІЛАРМОНІЇ ПРИВІТАЛИ ПРАЦІВНИКІВ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ

     Згідно з Указом Президента України, з 2000 року 7 грудня в Україні відзначається День місцевого самоврядування. Це свято тих, чия  нелегка праця потребує високого професіоналізму, витримки, таланту, справжньої відданості своїй справі й великому бажанню служити людям і державі Україна!В цей день вшановується чесна й самовіддана праця сільських, селищних, міських голів, депутатів і працівників виконавчих апаратів місцевих рад.
     Напередодні свята, 4 грудня у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії пройшли урочистості та святковий концерт з нагоди свята.
     З привітальним словом до присутніх у залі звернулися голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, голова Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Туринок та керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.
     Очільники привітали колег зі святом і за сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у зміцнення місцевого самоврядування з нагоди Дня місцевого самоврядування вручили Почесні відзнаки та цінні подарунки.
Історія України – це історія боротьби народу за самостійність та незалежність. Тому, хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих героїв, які віддали своє життя, відстоюючи мир і злагоду країни, її соборність, гідність та свободу.
Колектив Запорізької обласної філармонії привітав представників органів місцевого самоврядування святковим концертом.
Відкрив програму академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь. У виконанні ансамблю велично і гордо прозвучав Державний Гімн України. Музичні привітання із професійним святом звучали від Диксиленда артистів академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії під керівництвом Дмитра Мітніка. А разом колективи порадували гостей новими композиціями в оригінальних джазових обробках.
      Сучасні популярні композиції, що підіймають настрій та наповнюють серця гордістю за нашу країну глядачам дарували: провідний майстер сцени Юлія Якса та солісти Запорізької обласної філармонії Володимир Галіченко (скрипка), Поліна Гонтарь, Тетяна Лаврик, Герман Романченко.
      Концертна програма пройшла у святковому настрої та подарувала слухачам позитивні емоції.
      З нагоди свята у паркетній залі діяла перша виставка художніх робіт обласного конкурсу дитячого малюнка «Місцеве самоврядування очима дітей». А переможець конкурсу – Провандовський Єгор був нагороджений Почесною грамотою Запорізької обласної ради на сцені філармонії концертного залу.
       Колектив філармонії на чолі з генеральним директором заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою зиче всім очільникам та депутатам місцевих рад міцного здоров׳я, миру, натхнення і високих звершень на благо розквіту нашої держави!