Понеділок
21
жовтня

Музика танців

     Сонячного дня – 20 жовтня – у золотавій затишній камерній залі Запорізької обласної філармонії лунали радісні дитячі голоси, дзвінкий сміх і слова захоплення. І це не дивно, адже у неділю в рамках мистецького проекту «Філармонія - дітям» відбулася прем'єра нової музичної програми для дітей «Музика танців».
     Напевно, неможливо уявити наше життя без танцю. Танець… ліричний і запальний, класичний і народний, загадковий і знайомий, та завжди такий різний.
     Саме про музику і танець, які знаходяться у нерозривному взаємозв’язку, у найкращих філармонійних традиціях розповіли маленьким запоріжцям музиканти обласної філармонії.
     Присутні у залі познайомилися із музикою танців різних епох та стилів: менуету, польки, жиги, полонезу та інших. Маленькі глядачі та їх батьки залюбки слухали твори таких відомих композиторів як Йозефа Гайдна, Йогана Себастьяна Баха, Вольфганга Амадея Моцарта, Георга Фрідріха Генделя, Лео Деліба та українські народні композиції. А малючкам особливо сподобався жартівливий номер Трьохголовий романс із дитячої опери «Котигорошко», в якому артисти не тільки співали, а й танцювали.
    Всі композиції супроводжувалися цікавою та інформаційною розповіддю музикознавця. Так, малята дізналися історію створення танців, значення деяких музичних термінів та впевнилися, що танець – це не тільки балет або народні вихиляси, що він буває частиною симфонії, сонати, і навіть проникає у вокальні форми.
     Під час програми між ведучою та публікою тривав пізнавальний діалог. Дітки дружно відповідали на цікаві музичні запитання, відгадували загадки, міркували та, звичайно, уважно слухали музику.
     Свою творчість гостям подарували нові солісти філармонії: Наталія Штернер (колоратурне сопрано), Євген Ковалевський (тенор), Володимир Машлюк (баритон), Сергій Гаврилов (бас) та вже знані майстри сцени Володимир Галіченко (скрипка), Ярослав Николаєв (флейта), концертмейстер – Іоланта Дамаскіна, ведуча програми – Анастасія Задьора. Відеоінсталяція – Марина Євченко, звукорежисер – Павло Полуектов.
     Концерт пройшов у затишній музичній атмосфері. Гості нагородили артистів бурхливими оплесками та квітами, а по завершенню програми із задоволенням фотографувалися із артистами, роздивлялися музичні інструменти та цікавилися як можна навчитися на них грати.
    Батьки, завжди пам'ятайте! При прослуховуванні дітьми класичної музики швидше розвиваються їх інтелектуальні здібності. Такі твори несуть в собі дуже потужний енергетичний заряд, заряджають мозок і пробуджують кмітливість та креативність. Тож, якщо ви бажаєте, щоб ваша дитина виросла успішною людиною з високими розумовими здібностями – залучайте її до високо світу мистецтва ще змалечку! А ще, класична музика поліпшує здоров'я і самопочуття всіх охочих до неї людей!
     Запрошуємо всіх, хто ще не встиг, долучатися до фантастичного світу музики щонеділі о 12.00! Чекаємо на вас всією родиною!

Галерея зображень