Середа
20
лютого

«ЗАПОРОЖЦІ» показали як бути козаками школярам Оріхова!

      

    Запорізька обласна філармонія продовжує прекрасну традицію естетичного виховання молодого покоління та популяризації національної культури серед мешканців Запорізької області.
     Так, в рамках мистецького проекту «Філармонія – дітям», 19 лютого академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь завітав до м. Оріхів з музичною програмою «Будьмо козаками».
     Присутня у залі учнівська молодь навчальних закладів  Оріхівської, Комишуваської, Малотокмачанської, Преображенської  і Таврійської об’єднаних територіальних громад почули цікаві історії про славетні події із життя козаків острова Хортиця. Яскраві сценки, розіграні артистами академічного козацького ансамблю пісні і танцю    «Запорожці», ввели глядачів в атмосферу подій сивої давнини та дали змогу опинитися в центрі історичних подій. Так, завдяки їм, маленькі глядачі побачили, як козаки писали листа турецькому султану та, як на Січі дізнавались, котрий з козаків найшанованіший.
Культура кожного народу починається зі знання власної історії та народної творчості.           Гості концерту познайомилися з видатними особистостями України – отаманами та гетьманами, почули найщиріші українські пісні. Спектр настроїв та сюжетів музичних творів коливався від ніжних, ліричних освідчень у коханні до завзятих, героїчних пісень-закликів, від жартівливих гуморесок до епічних дум.
     «Запорожці» продемонстрували всю красу і милозвучність української мови й пісні, високу професійну майстерність виконання та артистизм. Додали особливого колориту неповторні національні костюми. Майстерність музикантів, запальні мелодії та цікавий сюжет створили святковий настрій та подарували незабутні спогади малюкам. Емоції переповнювали слухачів, які від щирого серця дякували артистам за чудове свято музики. А творчий колектив філармонії, в свою чергу, висловив слова вдячності за організацію заходу провідному інспектору відділу освіти, культури, туризму, молоді і спорту Оріхівської райдержадміністрації Досаєвій Тетяні Всеволодівні, та начальнику відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету Оріхівської міської ради Качур Олені Дмитрівні, за сприяння.
     Артисти й колективи обласної філармонії і надалі з радістю даруватиме своє мистецтво, дбатиме про духовний розвиток та культурне дозвілля маленьких мешканців району та області.

Галерея зображень