Неділя
28
жовтня

ПРЕМ'ЄРА ДОБРОЇ та ВЕСЕЛОЇ ДИТЯЧОЇ ОПЕРИ «ЖИВ СОБІ ПЕС»

      У 79 концертному сезоні колектив Запорізької обласної філармонії підготував багато прем’єр. В рамках культурно-мистецького проекту «Філармонія-дітям» 28 жовтня глядачам представили український зингшпіль «Жив собі Пес…» за мотивами української народної казки «Сірко».
      Гумористична опера в народному стилі написана народним артистом України, поетом Петром Магою та сучасним композитором Володимиром Назаровим.
      Заслужений працівник культури України  Алла Ходакова - ведуча концертної версії красивої історії про дружбу Вовка та Пса, вдало розкрила тему національних звичаїв, а улюблені артисти Запорізької обласної філармонії та  молоді таланти яскраво втілили образи в життя. Перлиною опери стала музика, яку допомогла передати слухачам справжній професіонал Лариса Гнєдиш (клавішні).
      Вистава перенесла присутніх до чарівного українського села з його неповторним колоритом. Веселий і легкий сюжет зацікавив не тільки дітлахів, а й дорослих. «Із вікна пахне борщ і шматок свинини, а мені знов на дощ, і люто ломить спину!», – співає Бровко. Провідний соліст філармонії Микола Квєтков (тенор) яскраво виконав роль вірного Пса Бровка. Довгі роки він вірно служив Господарю, та на старість став неуважним і хропів у буді, коли злодії грабували хазяйське добро.
      «Все життя ти непогано працював, та на старість всю кар’єру зіпсував», – співають у новому мюзиклі, виганяючи з села пса, що не впильнував  майна господарів. Звісно, як і у казці, Вовк допоможе старому псові відновити репутацію, а той  – віддячить своєму благодійнику! Володимир Турський (тенор-баритон) зіграв втомленого і поважного вовка. У легкій комедійній формі сюжет вчить не пам’ятати зла, допомагати тим, хто потрапив у біду, і віддячувати добром за добру справу. Ролі хазяїна та хазяйки виконали – Євген Луценко (бас-баритон) та  Юлія Якса (сопрано), які порадували своїм колоритом та артистизмом. Зачарували усіх грою та неперевершеним вокалом артисти Запорізької обласної філармонії: Вікторія Шестакова (сопрано), Лариса Малацай (сопрано), Михаель Роде (баритон), Анастасія Азаренкова (сопрано). Чудовий відеоряд додав казкової атмосфери.
       Добра весела дитяча опера змусила всіх, хто завітав у неділю до концертного залу імені Глінки, з теплою посмішкою згадати персонажів популярного однойменного мультфільму «Жив собі Пес». А головне: діти за допомогою музики розвивають художній смак та пробуджують у собі любов до мистецтва.