Вівторок
19
червня

ГОЛІВУД У ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ФІЛАРМОНІЇ

     Літо – це прекрасна пора не тільки для фізичного відпочинку, але і для культурного. Хоча концертний сезон вже добіг кінця, Запорізька обласна філармонія продовжує радувати своїх шанувальників кращими зразками академічної музики. 15 червня 2018 року у концертному залі ім. М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбувся концертакадемічного симфонічного оркестру «Шедеври класики та Голівуду». Щоб поділитися досвідом та отримати новий до Запоріжжя завітав головний диригент Харківського Національного театру опери і балету, лауреат міжнародних конкурсів – Дмитро Морозов. Така практика гастролей як для оркестру, так і для диригента давно впровадилася на Україні і має позитивний результат. Адже, робота керівника з колективом – це взаємне збагачення новими знаннями, цікавими відкриттями, дуже важлива практика для власного розвитку і самовдосконалення обох сторін. Диригент володіє високим професіоналізмом, точністю рухів, музикальністю; яскрава емоційність поєднується в його роботі зі стриманістю і стрункістю. У свою чергу, академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії продемонстрував високий рівень професіоналізму і вміння працювати з різними музичними напрямками. А концертний репертуар цього літнього вечора дійсно вражав своїм різноманіттям: це були і світові шедеври академічної музики, і зовсім протилежні зразки – кіномузика. Серйозні, глибокі, сповнені драматизму і протиріч твори Дж. Верді, Ш. Гуно, К. Сен-Санса, Д. Шостаковича та Дж. Гершвіна зуміли поєднатися з відомими шлягерами. Зворушливі та ніжні мелодії з кінофільмів «Титанік», «Memory» у поєднанні з українською піснею «Чарівна скрипка» І. Поклада збудили найкращі почуття в серцях глядачів, а яскрава і запальна п'єса «Жара»  з мюзіклу «Цілуй мене, Кет!» дійсно «дала жару» своїм енергійним настроєм.
     Справжньою прикрасою концертної програми стала участь солістки Національного академічного театру  оперети, заслуженої артистки України Олени Ширяєвої. Виконавиця володіє яскравим, насиченим тембром голосу, технічною досконалістю та артистизмом.
     Цікаву інформацію про історію створення деяких творів та їх незвичну подальшу долю розповіла ведуча концерту – заслужений працівник культури України Алла Ходакова.
     Не дивлячись на літню спеку і період відпусток, чимало городян знайшли час для насолоди прекрасною музикою. Глядачі були у захваті від програми концерту та виконання музикантів, тому довго дякували гучними оплесками і викликали артистів «на біс».
     А вже 7 липня запрошуємо всіх на одну з найулюбленіших програм публіки «Музика кіно» академічного симфонічного оркестру о 18.00 у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії, головний диригент – народний артист України Вячеслав Редя!