Понеділок
04
червня

ПАЛКЕ ЗАКРИТТЯ 61 СИМФОНІЧНОГО СЕЗОНУ!

         Ось і добіг до кінця 61 симфонічний сезон у Запорізькій обласній філармонії. Для академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії це був особливий, сповнений різнопланових мистецьких проектів і незабутніх моментів сезон. Саме цього року колектив відмічав яскраві ювілеї – 30-річчя творчої діяльності головного диригента, народного артиста України Вячеслава Реді та 60-річчя оркестру. Ювылейны концерти з нагоди заснування академічного симфонічного оркестру пройшлиі у рідних стінах концертного залу імені М.І. Глінки та у колонному залі імені М. Лисенка Національної філармонії України.
       Протягом року колектив на чолі з Маестро багато співпрацював із запрошеними всесвітньовідомими солістами та диригентами, дивував новими програмами та подарував запоріжцям чимало неперевершених святкових концертів, які завжди проходили по кілька днів з переаншлагами.
       Не зраджуючи традиціям та підбиваючи підсумки своєї роботи, 1 та 2 червня академічний симфонічний оркестр під керівництвом головного диригента, народного артиста України В’ячеслава Реді презентував своїм шанувальникам музику незрівнянної краси, витонченості та емоційного піднесення. Всю багатогранність національних мелодій відобразили музиканти у музичних творах Емануеля Шабріє «Іспанія» та «Польське свято». А про палкі почуття, кохання, ревнощі, боротьбу, відчай та щастя в міфологічній Греції мовою музики оркестр розповів виконавши Сюїту № 2 із балету «Дафніс і Хлоя» Моріса Равеля.
       Як завжди, колектив філармонії не залишив своїх слухачів без «родзинки». Разом з академічним симфонічним оркестром продовжив радувати глядачів віртуозний скрипаль, випускник Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського та Guildhall School of Music and Drama в Лондоні – Діма Ткаченко. У супроводі оркестру музикант виконав «Іспанську симфонію для скрипки з оркестром» французького композитора Едуара Лало. Соліст вразив глядачів неперевершеною технікою, витонченістю та глибиною виконання, а також уважним ставленням до кожного звуку інструменту.
Під час гри академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії показав зібраність, злагодженість, майстерність та високий професіоналізм, вкотре підтвердивши свій високий статус та показав, що він є провідним мистецьким колективом не тільки регіону, а й одним із кращих оркестрів України!
        Закриття 61 симфонічного сезону – це не просто концерти, а справжнє свято музики та вишуканості! Всі, без виключення, присутні в залі отримали справжнє задоволення від музичної програми, довго не відпускали виконавців, дякуючи гучними оплесками та викликали на «біс» музикантів.
       З нагоди закриття 61 симфонічного сезону артистам академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії було презентовано корзину квітів від голови Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля.
       Протягом багатьох років три покоління музикантів на сцені обласної філармонії дарували запоріжцям яскраві зразки світових музичних шедеврів, наповнюють натхненням та позитивними емоціями. За допомогою високого мистецтва оркестр і надалі робитиме цей світ добрішим, теплішим, кращим…
        Тому, вже 15 червня ми запрошуємо всіх на нову концертну програму академічного симфонічного оркестру «Шедеври класики та Голівуду», диригент – лауреат міжнародних конкурсів – Дмитро Морозов (Харків), солістка – заслужена артистка України – Олена Ширяєва (сопрано, Київ).
       З радістю чекаємо на нові зустрічі у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії!