Середа
02
травня

МУЗИКА ПІД ТЕПЛИМ СОНЦЕМ ХОРТИЦІ

Вітаємо всіх із настанням теплих сонячних днів, які так приємно проводити на величних схилах Дніпра в оточенні чистої природи та супроводі гарної якісної музики.

Традиційно, 1 травня на найбільшому острові України – Хортиці

відбулося урочисте відкриття туристичного сезону. На оглядовому майданчику Музею запорозького козацтва святковим концертом просто неба гостей вітали артисти та колективи Запорізької обласної філармонії.

Для маленьких та дорослих запоріжців лунали українські народні пісні «Ішов козак потайком», «Їхали козаченьки», «Розпрягайте, хлопці коні» та запальні хореографічні композиції «Ой, лопнув обруч», «Покровський ярмарок» у виконанні академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь. На лоні природи національні мелодії наповнювали серця слухачів особливим теплом, почуттями гордості та патріотизму. Приємним подарунком став виступ народної артистки України – харизматичної Любові Малицької.

Сучасними українськими піснями «Як у нас на Україні», «Я піду в далекі гори», «Палала» та ін. глядачів радували солістки філармонії Юлія Якса та Поліна Гонтарь. Не менш популярні хіти звучали у виконанні соліста академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Віталія Богданова, молодих і талановитих Богдана Хижняка та Германа Романченка. Публіка залюбки підспівувала улюблені пісні й нагороджувала артистів бурхливими оплесками. Гарний настрій було гарантовано!

         З щирими словами до присутніх звернулася заступник генерального директора Національного заповідника Хортиця Тетяна Лисенко. Очільниця привітала мешканців міста та гостей із відкриттям туристичного сезону та запросила відвідати нові маршрути. Слова вдячності лунали на адресу колективу Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою за багаторічну творчу співпрацю та традиційні безкоштовні концертні програми для всіх відвідувачів о. Хортиця.

Дякуємо всім, хто цього святкового дня був з нами й запрошуємо на нові мистецькі зустрічі у Запорізькій обласній філармонії.