Четвер
08
жовтня

Запорізька обласна філармонія подарувала запоріжцям свято: лунала музика Шопена

Сайт обласного відділення

Національної Спілки журналістів України

Олена Морозова

    Наче ковток свіжого повітря, яким надихається душа і починає випромінювати лише позитивні емоції – концерти від Запорізької обласної філармонії, яка запрошує до своєї зали всіх шанувальників вишуканої музики різних жанрів та уподобань. І незмінно серед них – представники журналістської спільноти.

    Фортепіанний концерт, присвячений 210-річчю геніального польського композитора Фридеріка Шопена, у виконанні Гліба Адлуцького, молодого талановитого українського піаніста, лауреата міжнародних конкурсів, члена Національної всеукраїнської музичної спілки, лауреата премії ім. А. Штогаренка, що пролунав у залі філармонії, був саме таким.

  Запорізькі слухачі змогли насолодитися віртуозною грою Гліба Адлуцького, випускника Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки, чотирьо- кратного лауреата Всеукраїнського (1999, 2001 - Гран-прі) і Міжнародного (2006, 2010 – Золота медаль) конкурсу-фестивалю українсько-польської музики ім. Ф. Шопена.

  У його виконанні прелюдії, мазурки, сонати Шопена перетворювались на візуальні образи. Манера музиканта доволі стримана та інтелігентна імпонувала мелодії. Руки не просто рухалися, а летіли, ледь торкаючись клавіш. І лише краплі поту видавали, який величезний труд – підкорити рояль і витончено та майстерно зіграти Шопена.

- Браво!!! Стоячи аплодували глядачі, серед яких було багато запорізьких музикантів.

   Концертний сезон Запорізької обласної філармонії, не зважаючи на пандемію, доволі насичений. Лише на жовтень заплановано дванадцять концертів, серед яких дитячі музичні програми, творчі проекти, виступи артистів філармонії, ансамблю бандуристів «Божена», академічного симфонічного оркестру, головний диригент – народний артист України Вячеслав Редя.

Посилання на сайт: https://nsju.zp.ua/poslednie-novosti/2381-zaporizka-oblasna-filarmoniya-podaruvala-zaporizhtsyam-svyato-lunala-muzika-shopena