Вівторок
24
грудня

Запорізька філармонія отримала "Лайнер-люкс". Тепер – хоч у Європу:)

Газета МІГ

Ганна Чуприна

24.12.2019

У рік свого 80-річчя Запорізька обласна філармонія отримала від засновника два подарунки. По-перше, депутати обласної ради прийняли клопотання про присвоєння комунальному закладу почесного звання «Національна». По-друге, мистецький колектив [налічує 250 співробітників, 170 з яких  – художньо-артистичний персонал] отримав чудовий новітній засіб для гастрольного пересування  – автобус AsiaStar-VIP. Презентація пасажирського лайнера відбулася днями на майданчику біля Концертного залу імені Глінки.

Як розказала генеральна директорка Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарєва, для гастролей по області та Україні іміджевих мистецьких колективів  – Запорізького академічного симфонічного оркестру [головний диригент народний артист України В’ячеслав Редя] та академічного козацького ансамблю пісні й танцю «Запорожці» [художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь] філармонія вимушена була винаймати автобуси, які не дуже відповідали потребам артистів. Музичні інструменти, звукова та світлова апаратура, декорації вимагали додаткового закріплення у багажнику, а концертні костюми їхали з артистами прямо у салоні.

У філармонії давно мріяли про свій автобус і спочатку навіть не повірили своєму щастю, коли обласна рада дала згоду виділити кошти на його придбання. Але швидко оговталися та взялися до справи – готували документацію до тендерних процедур.

Майже два місяці тривали відкриті торги з публікацією англійською мовою  на сайті zakupkiprom.ua. Переможцем стало запорізьке ТОВ «ТЕХНО АГРО СЕРВІС».

 

Автобус AsiaStar YBL 6128 SD V.I.P. вартістю 7 415 777 гривень справді унікальний, бо був виготовлений у єдиному екземплярі спеціально для Запорізької обласної філармонії за технічними характеристиками замовника та з урахуванням усіх вимог до сучасних транспортних засобів. У його виробництві взяли участь Німеччина, США, Італія, Китай, усе обладнання ліцензоване, а сам автобус сертифікований як «Люкс-лайнер».

Окрім надійного і безпечного «житла» для інструментів, апаратури, декорацій та костюмів, автобус надає комфорт та затишок для 51 пасажира. Вироблені зі шкіри крісла підлаштовуються під особливості статури кожного подорожуючого, в них на довгих маршрутах зручно спати. Вентиляція, кліматконтроль, розетки та USB-порти для смартфонів, телевізори, туалет, холодильник – все на рівні міжнародних стандартів.

“Артист півжиття проводить у дорозі, – сказав головний диригент Запорізького академічного симфонічного оркестру, народний артист України Вячеслав Редя. – Тепер наша мрія про зручний транспортний засіб здійснилася”.

 

“Ми щиро вдячні обласній владі за такі прекрасні подарунки, – сказала генеральна директорка Запорізької обласної філармонії, заслужений діяч мистецтв  Ірина Конарєва. – Завдяки цьому чудовому білому лайнеру наші артисти зможуть дарувати своє мистецтво мешканцям наійвіддаленіших куточків Запорізької області”.

Зичимо натхнення, успіхів та щасливих подорожей творчим колективам Запорізької обласної філармонії! На такому автобусі можна завітати нав гастролі не тільки до інших міст України,  а й до Європи!

Ганна Чуприна, фото автора

Посилання на сайт: https://mig.com.ua/zaporizka-filarmonija-otrimala-lajner-ljuks-teper-hoch-u-ievropu/