Четвер
24
січня

ВИЗНАЧЕНІ ПРІОРИТЕТИ ПОДАЛЬШОЇ РЕКОНСТРУКЦІЇ ОБЛАСНОЇ ФІЛАРМОНІЇ

САЙТ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

Публікація 23.01.2019

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян відбулась робоча нарада щодо реконструкції будівлі обласної філармонії у м. Запоріжжя. Участь у нараді взяли заступники голови облдержадміністрації Віктор Скобліков та Едуард Гугнін, директор Департаменту капітального будівництва ОДА Сергій Бєлєвцов та директор підрядної організації ТОВ «Корнер-Сервіс» Валерій Прозапас.

- Реалізація проекту реконструкції дозволила суттєво поліпшити технічний стан будівлі. Щороку в концертному залі проводиться понад 800 культурних заходів. Тож, поступове відновлення будівлі і території обласної філармонії сприяє культурному та духовному розвитку населення регіону та гостей міста, - наголосила Елла Слепян.

Як повідомили у Департаменті економічного розвитку і торгівлі ОДА, реалізація проекту здійснювалася за кошти Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) та обласного бюджету. Тільки упродовж 2016-2018 років з цих джерел фінансування спрямовано майже 47 млн. грн. (з держбюджету – 40,6 млн. грн, облбюджет - 6,2 млн. грн) на реконструкцію Запорізької філармонії.

У рамках проекту реконструкції на сьогодні вже виконано роботи: з оздоблення фасаду; підсилення та відновлення пошкоджених конструкцій будівлі; водозахисні заходи, що дозволять виключити замочування ґрунтів та деформацію будівлі; реконструкція покрівлі; оздоблення центрального залу (встановлення стільців, килимового покриття, внутрішнє оздоблення приміщень, одяг сцени); оздоблення інших приміщень філармонії; основний етап благоустрою території.

У результаті обговорення учасниками наради було вирішено, що першим пріоритетом реконструкції на сьогодні є улаштування системи вентиляції. Також не менш важливими залишаються роботи з системами пожежної сигналізації та сповіщення про евакуацію людей, заходи з теплозбереження, влаштування елементів доступності для осіб з інвалідністю, закінчення ремонту санвузлів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

посилання на сайт: http://www.zoda.gov.ua/news/44115/viznacheni-prioriteti-podalshoji-rekonstruktsiji-oblasnoji-filarmoniji.html?fbclid=IwAR1-Tqnu0OmOv3b1C8ueh-ILInkLDVocRh9k5YPL_2qKXudiCDoCqVlEwKA