Фільтрувати матеріали за датою: вересня 2022 — Запорізька обласна філармонія

Мистецькі зустрічі  у камерній залі

ПОРТРЕТ, НАПИСАНИЙ ГОЛОСОМ

Музична програма артистів обласної філармонії

   Мистецтво у всіх своїх проявах – це можливість творців розкрити себе та доторкнутися до найтонших струн душі глядача, а Музика – один з найяскравіших виглядів мистецтв, яка спроможна розраджувати, надавати сили та надихати. І як художник малює пензлем портрети на полотні, так і композитори створюють неповторні образи у своїх музичних творах.

   21 вересня у Запорізькій обласній філармонії в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» відбудеться прем'єра програми «Портрет, написаний голосом». Ця музична зустріч з поціновувачами справжнього мистецтва – перший концерт великого циклу під одноіменною назвою «Портрет, написаний голосом». У програмі слухачі почують твори А. Дворжака, Фр. Шуберта, Г. Доніцетті, Й. Штрауса та майже невідому вокальну лірику Е. Шоссона, Г. Вольфа, Р. Франца та інших.

   Авторка проєкту – лауреат міжнародних конкурсів, музичний керівник Запорізької обласної філармонії Оксана Гопка.

   Кохання, віра, роздуми про буденність життя, пристрасть, внутрішні переживання ліричних героїв – така різнобарвна палітра емоцій у програмі концерту, тож кожен гість знайде щось близьке для себе в цих музичних виступах.

Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбуваються  із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Джаз Smile

Музично-пізнавальна програма для дітей

Увага! Супер новина!

Відтепер у Запорізькій обласній філармонії джаз не тільки для дорослих, а й для малят.

Полюбити джаз можна у будь-якому віці, а в дитинстві знайомство з цією музикою стає особливо яскравою подією. Досвідчені музиканти чудово знають, що діти по-особливому сприймають новий музичний напрямок, і дуже важливо вміти правильно його піднести. Щоб підтримувати щирий інтерес маленьких слухачів, став розвиватись джаз для дітей – з'явилися різні програми та заходи.

18 вересня в рамках мистецького проєкту «Філармонія - дітям» відбудеться прем'єра концерту «Джаз Smile» від джаз-квартету під керуванням Юрія Крюкова!

У програмі прозвучить веселий джаз для діток і улюблені мелодії із популярних мультфільмів студії Дісней «101 далматинець», «Білосніжка і семеро гномів», «Аліса у Країні Чудес», «Троє поросят» та інші! Кожна композиція представлена в доступній формі  в супроводі цікавих історій.

Ніхто не нудьгуватиме ні хвилини! Дітям джаз подається в ігровій манері, яка відразу ж викликає зацікавленість та захоплення. Разом з музикантами дітлахи познайомляться із різними музичними інструментами, основами джазу і зможутьосягнути багато нюансів цього жанру.

Подаруйте своїй дитині любов до джазу, мистецтва і незабутню подорож у світ музики! 

Програма рекомендована для учнів музичних шкіл та закладів естетичного виховання.

Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбуваються  із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Запорізька обласна філармонія запрошує всіх на відкриття 83-го концертного сезону!

Кожного року ми радуємо глядачів вишуканими програмами, захоплюючими прем'єрами та новаторськими підходами. Це завжди в пріоритеті, і особливо зараз, для вас, дорогі друзі, ми створюємо концертні програми, які підіймають моральний дух і дарують гарний настрій!

Зберігаючи найкращі традиції класичної музики та народної творчості, ми поєднуємо сучасні тенденціїї та враховуємо побажання найвідданіших слухачів. Тож, цінителі високого мистецтва і найвибагливіші меломани сучасної музики будуть у захваті.

16 вересня о 17.00 із радістю чекаємо вас на першому святковому Гранд концерті сезону!

У програмі прозвучать найулюбленіші класичні інструментальні та вокальні твори різних епох, зарубіжні хіти, сучасні українські пісні, джазові композиції, танцювальні номери, а також несподівані та яскраві музичні сюрпризи.

Своїм талантом слухачів підкорюватимуть академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці»,художній керівник та головний хормейстер, заслужений артист України Сергій Черногор; джаз-квартет артистів філармонії, керівник – Юрій Крюков; молодіжний гурт академічного симфонічного оркестру, керівник – лауреат міжнародних конкурсів Надія Другова та солісти філармонії – лауреат премії ім. І. Паторжинського Українського фонду культури Юлія Якса, лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко, Поліна Гонтарь, Анастасія Литвин, Вікторія Шестакова, концертмейстери – Іоланта Дамаскіна, Світлана Зеленська.

Ведучі концерту – Юлія Дар׳їна та Юлій Гаврилов.

Відкриття концертного сезону – це яскрава музична подія, яку обов'язково варто відвідати!

МИСТЕЦЬКИЙ ФРОНТ ПРАЦЮЄ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!

    Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбуваються  із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

КЛАСИКА – ДІТЯМ 2

Музично-пізнавальна програма для дітей

 

Чудовий світ класичної музики дивовижний і захоплюючий! Живе виконання відомих творів зарубіжних і вітчизняних композиторів нададуть дітям творчої енергії, натхнення та розширять кругозір.

Знайомство з шедеврами світової класики, інструментальними і танцювальними жанрами, музичними інструментами та їх неповторним звучанням.

Ми відкриємо юним меломанам нові сторінки творчості та краси мистецтва, чудовий світ класичної музики - дивовижний і захоплюючий!

Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбудуться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Мистецькі зустрічі у камерній залі

ШЕДЕВРИ УКРАЇНСЬКОЇ КЛАСИКИ

Концертна програма

ПРЕМЄРА!

Я – різна,

Я - симфоджаз

і лісова тужлива пісня.

Я- юна Мавка,

Я - покрита Катерина,

Я - скіфська Пектораль,

Я - Україна!

Багатогранна душа української музики, як і сама Україна. Така різна, самобутня, неповторна і така кохана… Українську музику знають, цінують і люблять у всьому світі.

7 вересня Запорізька обласна філармонія відкриває новий концертний сезон популярного творчого проєкту «Мистецькі зустрічі»  прем'єрою програми «Шедеври української класики»!  

        Ця музична зустріч подарує слухачам насолоду від мелодій, які викликають захоплення з перших нот. У програмі гості почують твори титанів українського музичного мистецтва Олександра Білаша, Мирослава Скорика, Миколи Лисенко, Миколи Стецюна, Юлія Мейтуса та інших у виконанні справжніх майстрів – лауреата міжнародних конкурсів Оксани Гопки, солістів філармонії Юлії Якси, Вікторії Шестакової, Миколи Квєткова та Данила Риндіна. Партії фортепіано виконують Світлана Зеленська, Марія Гаркуша та Ольга Семенець. Авторка та ведуча проєкту – музичний керівник Запорізької обласної філармонії Оксана Гопка.

         Музика була, є та завжди буде потужною силою, яка дає надію та підтримує людей всюди, даруючи сили та емоції для життя!

Завітайте до концертного залу імені М.І. Глінки 7 вересня о 16.00 і отримайте позитивної заряд енергії від професійного виконання шедеврів української класики!

   Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбуваються із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Велика музика великих країн

ІТАЛІЯ

Музично-пізнавальна програма для дітей

Академічний симфонічний оркестр

Диригент – лауреат міжнародних конкурсів Надія Другова

Програма "Велика музика великих країн. Італія"- це захоплююча подорож у країну яскравого сонця і безкрайнього моря, самої вишуканої архітектури і живопису, найдивовижніших пісень і неповторної музики... Країна, назва якої співзвучна самій Музиці!

 Культура неповторної Італії, музика та історії з життя великих композиторів - все це в новій концертній програмі академічного симфонічного оркестру в рамках мистецького проекту "Філармонія-дітям".

 Прозвучать твори А. Вівальді, О. Респігі, Дж. Россіні, К.М.Вебера, Ф.Мендельсона та інших видатних композиторів.

Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбудуться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша