Фільтрувати матеріали за датою: Неділя, 16 червня 2019 — Запорізька обласна філармонія

   16 червня у концертному залі ім. М.І. Глінки заслужена артистка України, лауреат міжнародних конкурсів Ілона Турчанінова святкувала свій ювілей. Разом з академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії під орудою маєстро, народного артиста України В'ячеслава Реді артистка презентувала святкову концерту програму «Півстоліття за сонцем».
   Найкраще свято для музиканта – це провести свій день народження на сцені в оточенні колег та відданих шанувальників. Ілона Леонідівна – яскрава, сонячна особистість, завжди усміхнена й життєрадісна, тому і твори, які звучали зі сцени були особливими, наповнені натхненням і теплом.
   Віртуозна гра піаністки, оркестру та солістів підкорила публіку. Свою творчість і щирі вітання зі сцени дарував лауреат міжнародних конкурсів Олексій Стрєлко, який своєю грою на саксофоні захопив усіх. Разом із іменинницею під акомпанемент фортепіано народна артистка України Інна Гапон виконала пісню, присвячену пам'яті матері піаністки. Сама ж Ілона також здивувала гостей, виступивши у ролі вокалістки й виконала пісню «О чем играет пианаст» разом зі своїм чоловіком Андрієм Нетребою.
   За високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток української культури й примноження духовних цінностей Запорізького краю та з нагоди 50-річчя від дня народження керуючий справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради Володимир Подорожко вручив артистці Орден Запорізької обласної ради «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня.
   З найщирішими побажаннями від імені колективу Запорізької обласної філармонії Ілону Леонідівну з ювілеєм привітала генеральний директор, заслужений працівник культури України Ірина Конарева.
   Цього вечора на сцені філармонії була ще одна іменинниця, чарівна ведуча, музикознавець – Світлана Холод, яку також щирими оплесками та квітами від колективу привітали зі святом.
   Концерт «Півстоліття за сонцем» пройшов на одному диханні. Присутні у залі вимагали продовження, в один голос вітали артистку, стоячи дякували за майстерність бурхливими оваціями та морем квітів.
   Щастя, наснаги, здійснення усіх творчих задумів і благополуччя всій Вашій творчій родині! Вітаємо!

Опубліковано в Новини

      Усе живе на Землі рухається за Сонцем.

     Людина йде за великим світилом все своє життя, ніби мріє обійти всю землю та в певний час повернутися до вихідного місця вже з новими знаннями, умінням, друзями, любов'ю та мудрістю.

     Цей шлях здійснює і творчість виконавця. Кожен крок, кожна нота - все випромінює та стверджує життя...

   Концерт «Пів століття за Сонцем» - це як вершина творчого шляху заслуженої артистки України Ілони Турчанінової. В цей день всі здійснені мрії, всі творчі досягнення артистки, популярна музика, приємні зустрічі та сюрпризи на честь улюбленої публіки, яка за багато років постійного спілкування стала для аристки рідною.

    У програмі ювілейного концерту беруть участь: академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України В'ячеслава Реді, солісти оркестру, друзі ювілярки - народна артистка України Інна Гапон, відомий саксофоніст - лауреат міжнародних конкурсів Олексій Стрєлко.

         Тож, справжнє свято музики меломанам гарантоване!

         16 червня о 18.00 годині, концертний зал імені Глінки Запорізької обласної філармонії.

Опубліковано в Афіша