Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 25 жовтня 2019 — Запорізька обласна філармонія

     Кіно... Дивовижний світ любові, фантастики, пригод, яскравих емоцій. Життя з екрану захоплює своєю реалістичністю та цікавістю, спонукає разом з головними героями переживати пристрасть і страждання, сміх та сльози. Всього за століття свого існування, молоде мистецтво вже встигло не тільки завоювати прихильність публіки, а й пройти стрімкий шлях розвитку. Про це та багато іншого дізнались глядачі 25 жовтня 2019 р. у концертному залі ім. М.І. Глінки на концерті «Музика кіно». Ансамбль бандуристів «Божена», керівник – заслужена артистка України Ольга Беженарь разом із артистами Запорізької обласної філармонії запросили всіх до неймовірної країни музики й кіно. Музиканти подарували глядачам справжнє задоволення від саундтреків з популярних кінофільмів – від минулого століття до сьогодення.
     У програмі пролунали мелодії з відомих вітчизняних і зарубіжних стрічок «В бій йдуть одні старі», «Грек Зорба», «Мій лагідний і ніжний звір», «Рай», «Амелі», «Титанік», «Професіонал», мюзиклів «Стиляги», «Сорочинський ярмарок», «Нотр Дам де Парі» та багато інших. У виконанні ансамблю бандуристів «Божена» слухачі почули не просто відомі мелодії, а ще і в незвичному для них звучанні українського народного інструменту бандури. Додали яскравих емоцій провідні майстри сцени Юлія Якса (сопрано) та Микола Квєтков (тенор), лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка), Іоланта Дамаскіна (фортепіано), Ярослав Ніколаєв (саксофон), Сергій Новіков (гармоніка), Станіслав Шинкаренко (ударні), Дмитро Саверов (контрабас). Живе звучання супроводжувалось цікавими кадрами із кінострічок. Елементи магії додала в програму член Міжнародної асоціації ілюзіоністів Марина Євченко, продемонструвавши цікаві фокуси під супровід музикантів. Про історію зародження кіно та цікаві факти створення музики до стрічок розповіли гостям ведучі програми – Юлія Дар'їна та Юлій Гаврилов.
    Хіти кінематографу нас зачарували, тож пробудили давно забуті почуття і подарували бажання відчувати життя в усіх його найпрекрасніших проявах.
    На концерті разом із викладачами були присутні студенти й учні шкіл Запоріжжя, які вперше познайомилися з бандурним мистецтвом. Вони із захопленням слухали як звучать сучасні композиції у виконанні народного інструменту.
Концерт «Музика кіно» пройшов у радісній атмосфері та подарував присутнім гарний настрій. Глядачі дарували квіти, дякували артистам за чудовий концерт та незабутні емоції від прекрасної музики.

Опубліковано в Новини

Музика кіно

Кращі світові музичні хіти із улюблених кінострічок різних країн у концертній програмі "Музика кіно"!

Запрошуємо зануритися в атмосферу популярних саундтреків, які прозвучать у виконанні ансамблю бандуристів "Божена" під керівництвом заслуженої артистки України Ольги Беженарь та солістів обласної філармонії Володимира Галіченка (скрипка), Сергія Новікова (пан-флейта), Миколи Квєткова (тенор).

            У супроводі інструментальної групи та цікавого відеоряду легендарні мелодії з перших нот нагадають кадри з відомих стрічок: "Титанік",  "Грек Зорба", "Мій лагідний та ніжний звір", "Історія кохання", "Сутінки", "Амелі" , "Леон", "Професіонал" та з мюзиклів "Сорочинський ярмарок", "Стиляги", "Нотр-Дам де Парі" та інших.

Яскравим доповненням музичної програми стануть номери оригінального жанру від учасниці телевізійного шоу "Україна має талант" - дивовижної Марини Євченко!

Запрошуємо всіх у подорож стрічками кінофільмів!

Опубліковано в Афіша