Фільтрувати матеріали за датою: Неділя, 20 жовтня 2019 — Запорізька обласна філармонія
Неділя
20
жовтня

Маестро запрошує!

      День народження! Чудова нагода завітати до Запорізької обласної філармонії! Особливо, якщо цього дня запрошує сам Маестро Вячеслав Редя!
       Художній керівник та головний диригент академічного симфонічного оркестру, народний артист України 20 жовтня – у день свого народження зустрічає гостей у концертному залі імені М.І. Глінки. Традиційно, святковий день Маестро провів на сцені разом зі своїм вже рідним колективом – академічним симфонічним оркестром та шанувальниками його творчості.
Цього дня колектив під орудою видатного митця дав два аншлагових концерти, адже бажаючих привітати видатну особистість музичного життя країни виявилося чимало. Невичерпна енергія та найвищий рівень професіоналізму вже протягом багатьох років допомагають Вячеславу Васильовичу підкорювати серця слухачів. І, як зазначили ведучі концерту – Світлана Холод та Микола Петюк – про квитки на цей концерт глядачі запитують ще влітку.
     За свою довгу творчу діяльність народний артист подарував слухачам багато феєричних концертних програм та оригінальних музичних проектів! До створення репертуару для «Маестро запрошує» музикант підходить з особливою любов'ю та хвилюванням, тому святковий концерт завжди вирізнявся особливою вишуканістю та багатогранністю музичної палітри.
    У виконанні академічного симфонічного оркестру прозвучали шедеври світових класиків Й. Штрауса, А. Дворжака, Дж. Пуччіні, популярні естрадні композиції та музика з улюблених кінохітів.
    У цей святковий вечір свою творчу майстерність імениннику зі сцени подарував спеціальний гість – соліст Римської опери Ауреліо Грімальді (Італія). У його виконанні прозвучали неперевершені твори «Не забувай мене» Е. Куртіса, «О, sole mio» Е. Капуа та арії відомих опер «Турандот» і «Тоска». Співак запалив справжній вогонь кохання у серцях публіки й підкорив своєю харизматичністю. Запоріжці палко вітали співака і стоячи аплодували його таланту. Після виступу на знак любові, прихильності й подяки артистові вручили квіти від колективу та генерального директора, заслуженого працівника культури України Ірини Конаревої.
     Несподіваним сюрпризом для самого Маестро став виступ молодого колективу – Диксиленду артистів академічного симфонічного оркестру, керівник – Дмитро Мітнік. Під їх «Happy birsday» імениннику аплодував весь зал. З великою радістю й натхненням для свого найкращого керівника музичні номери виконали солісти академічного симфонічного оркестру – заслужені артисти України Ілона Турчанінова (гармоніка), Віталій Солом'янчук (віброфон); лауреати міжнародних конкурсів Сергій Новіков (най), Ігор Небогін (саксофон), Анатолій Потеряйко (труба). Кожен виступ музикантів супроводжувався шквалом овацій, вигуками «браво» та «біс»!
    «Маестро запрошує» - це дві години щирої любові, безмежного щастя, нескінченного тепла й феєричного позитиву! – ось так відгукувалися глядачі по завершенню концерту.
     Свято музики пройшло у сповненій піднесеного настрою атмосфері двічі й двічі були аншлаги. Висока виконавська майстерність та різноплановий репертуар концерту викликали вибухові емоції у більш, ніж 1300 слухачів!
    Багато теплих, щирих слів подяки та побажань нових творчих звершень звучали цього вечора на адресу іменинника, а віддані шанувальники дякували за талант та незабутні враження концерту бурхливими оплесками, теплом, і морем квітів. Зал довго не відпускав Вячеслава Васильовича зі сцени і в один голос вітав З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!!!
     Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором Іриною Конаревою щиро вітає Вячеслава Васильовича зі святом та бажає невгасимого натхнення, міцного здоров'я, благополуччя, безмежної енергії, високих творчих злетів і нових тріумфів на довгі роки! Нехай Музи і надалі завжди супроводжують Вас!
     Вже 1 листопада у концертного залі імені М.І. Глінки відбудеться міжнаціональна прем'єра! На сцені – академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії! За диригентським пультом – лауреат Міжнародних конкурсів Харіс Іліадіс, соліст – лауреат Міжнародних конкурсів Христос Грімпас (віолончель).

Опубліковано в Новини
Неділя
20
жовтня
18:00

МАЕСТРО ЗАПРОШУЄ!

Опубліковано в Афіша

ПРЕМ'ЄРА!

Музично-пізнавальна програма

МУЗИКА ТАНЦІВ

в рамках мистецького проекту «Філармонія - дітям»

Музика збагачує життя,

а танець наповнює його яскравими образами…

Танець - дивовижний та чарівний, стрімкий та запальний! Нерозривно пов'язаний з музикою та пластичністю рухів, він здатен яскраво передавати найрізноманітніші людські почуття, настрої, і навіть втілювати глибокі емоції та переживання.

У новій музично-пізнавальній програмі "Музика танців" наші юні гості дізнаються про те, що саме ритм є першоосновою танцювальної музики. Пересвідчаться, що танцювальні жанри відрізняються вражаючим різноманіттям, від манірних стримано-аристократичних до запальних народних. І впевняться, що танець - це не тільки балет або народні вихиляси, адже він проникає у будь-які музичні жанри: буває частиною симфонії, сонати, балетною сценою в опері і навіть проявляється у вокальних формах.

У новій програмі " МУЗИКА ТАНЦІВ " юні шанувальники музичного мистецтва матимуть змогу насолоджуватися чарівними взірцями танцювальної музики у живому виконанні артистів. Для вас пролунають такі всесвітньо відомі композиції, як "Менует" Й.-С. Баха, "Гавот" С.Прокоф'єва, "Італійська полька" С. Рахманінова, а також танцювальна музика у творах Ф. Шопена, Л. Деліба, Е. Польдіні, Ф. Реймонда.

Артисти Запорізької обласної філармонії з радістю запрошують вас на прем'єру, щоб із задоволенням подарувати прекрасне виконання і незабутні враження!

Світ музики танців для вас відкриють

Володимир Галіченко – скрипка

Ярослав Николаєв – флейта

Наталя Штернер – колоратурне сопрано

Євген Ковалевський – тенор

Анастасія Задьора– музикознавець

Автор програми та концертмейстер Іоланта Дамаскіна

Опубліковано в Афіша