• Академічний симфонічний оркестр

  • __Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці"

  • Джаз-квартет «Music men»

  • Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Фільтрувати матеріали за датою: лютого 2023 — Запорізька обласна філармонія

28.02.2023 року в комунальному закладі «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради відбувся конкурс на заміщення вакантних посад артистичного та художнього персоналу.

За результатами конкурсу обрано наступних переможців:           

-      Черногора Сергія Вікторовича на посаду керівника художнього академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»;

-      Звенячкіну Аліну Миколаївну на посаду артиста балету І категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці».

-      Ляшенка Олега Борисовича на посаду артиста балету ІІ категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці».

Опубліковано в Новини

До річниці Дня народження Лесі Українки, 26 лютого у Запорізькій обласній філармонії відбулася мрійлива та трагічна історія кохання за мотивами драми-феєрії «Лісова пісня» видатної української поетеси. Це – своєрідний гімн чистим почуттям і українській природі.

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» та солісти філармонії не тільки стали виконавцями музичних і танцювальних номерів, а й безпосередніми учасниками дійства. Життєві протиріччя, мрії та розчарування, любов та зраду показали запоріжцям артисти в образі головних героїв вистави Мавки та Лукаша: Катерина Слатвінська та Євген Луценко (художнє слово), провідні майстри сцени Юлія Якса та Микола Квєтков (вокал), Олександра Ткаченко та Сергій Коляда (хореографія). Музичною окрасою концерту стали ніжні та пристрасні твори відомих українських митців М. Леонтовича, Д. Січинського, К. Стеценка, В. Кірейка, О. Білаша та О. Левицького, характер яких довершено передали учасники ансамблю. Особливим національним колоритом виставу наповнювало майстерне виконання музичних композицій артистами оркестру, партія фортепіано – Юрій Крюков.

Завдяки майстерності та професіоналізму артистів академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» під орудою художнього керівника та головного хормейстера, заслуженого артиста України Сергія Черногора, балетмейстера-постановника Олега Кравця, музичного керівника, заслуженого артиста України Олега Кугаєвського вистава отримала прихильність публіки, бурхливі оплески та слова подяки від глядачів. Програма вразила слухачів своєю неординарністю, проникливістю, патріотизмом та цікавим режисерським задумом.

Щиро дякуємоЗСУза можливість працювати на своєму філармонійному фронті та наближати Перемогу разом!

Опубліковано в Новини

Лісова пісня

Театралізоване дійство за мотивами однойменної драми-феєрії Лесі Українки

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці»

…Я жива! Я буду вічно жити!

Я в серці маю те, що не вмирає.

Запорізька обласна філармонія презентує театралізоване дійство «Лісова пісня» за мотивами однойменної драми-феєрії видатної української поетеси Лесі Українки.

Драма-феєрія «Лісова пісня» - це справжній шедевр української та світової літератури.

Театралізоване дійство «Лісова пісня» у виконанні академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»– це оригінальне прочитання уривків з драми-феєрії «Лісова пісня», яка поєднує в собі класичні романси українських композиторів (Кирила Стеценка, Дениса Січинського, Віталія Кирейка, Олександра Білаша, Олександра Левицького), поезію видатного митця, сучасну хореографію та хорові твори.

Запрошуємо всіх 26 лютого о 15.00 до Запорізької обласної філармонії насолодитися неперевершеним твором у оригінальній інтерпретації, відчути справжній калейдоскоп почуттів і подарувати собі незабутній вечір української поезії.

Виконавці:

Вокал – провідні майстри сцени Юлія Якса (сопрано), Микола Квєтков (тенор)

Художнє слово – Катерина Слатвінська, Євген Луценко

Хореографія – Олександра Ткаченко, Микита Коваль

Артисти академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»

Художній керівник та головний хормейстер - заслужений артист України Сергій Черногор

Керівник оркестру – заслужений артист України Олег Кугаєвський

Балетмейстер-постановник – Олег Кравець

     Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

25 лютого «Звуки Всесвіту» полонили гостей Запорізької обласної філармонії. Цього вечора відбулася прем'єра сезону неймовірного концерту органної музики. На концерт завітали поважні гості -  заступник голови облдержадміністрації Віталій Сиволап, директор Департаменту культури та інформаційної політики   облдержадміністрації,  заслужений працівник культури України Владислав Мороко та директор Департаменту фінансів   облдержадміністрації  Сергій Медвідь.  

Цінителі органної музики змогли насолодитися неперевершеним звучанням органу, а родзинкою концерту стали віртуозні композиції на вібрафоні та маримбі. Поєднання цих  інструментів – просто Космос.

Свою творчість дарували камерний оркестр Запорізької обласної філармонії,  диригент - лауреат міжнародних конкурсів Олександр Горлов та улюблені солісти – заслужені артисти України Ілона Турчанінова (орган) та Віталій Солом'янчук (вібрафон, маримба). У своє виконання артисти вклали душу, щирість і безмежну любов до Музики. Ведучі концерту – яскрава Світлана Холод та харизматичний Микола Петюк поділилися із глядачами цікавими фактами із життя композиторів та історіями створення їх полотен.

 В програмі прозвучали мистецькі шедеври Й.С. Баха та А. Вівальді, витончені й ліричні твори романтиків  А. Дворжака та Ф. Мендельсона, сповнені драматизму і яскравих фарб опуси  митців XIX-XX ст. – К. Дебюссі та О. Респігі. Окремим подарунком було прем’єрне виконання рідної серцю мелодії української пісні «Ніч яка місячна» в обробці заслуженого діяча мистецтв України, видатного запорізького композитора Наталії Боєвої.

Очільники області відмітили важливу роль мистецтва, зокрема філармонії, у боротьбі за Перемогу, яка активно проявляє себе не тільки у професійній, а й волонтерській діяльності, подякували за сміливість і відданість. Приємним подарунком стали квіти від голови обласної військової адміністрації Юрія Малашка артистам оркестру.

Слухачі у захваті бурхливими оваціями дякували музикантам, які продемонстрували справжню майстерність і віртуозність. Всі отримали величезне задоволення від програми, наповнилися натхненням, силою Всесвіту та вірою у найкраще!

Щиро дякуємо ЗСУ, що мають космічну силу, за можливість працювати на своєму філармонійному фронті та наближати Перемогу разом!

Опубліковано в Новини

       Музика - дивовижна мова, якою Всесвіт говорить з людиною про найголовніше. 

Композитори, виконавці, слухачі - всі ми знаходимо в звуках музики щось своє - таємне, вічне та прекрасне.

В концертній програмі "Звуки Всесвіту" на вас чекає велична та прекрасна музична палітра: грандіозні за силою впливу на нашу душу шедеври І.С. Баха та А. Вівальді, витончені та ліричні твори романтиків  А. Дворжака та Ф.Мендельсона, сповнені драматизму та яскравих фарб опуси  митців XIX - XX ст. - К  Дебюссі,Б. Бріттена, О. Респігі... Кожен твір - окрема  тема для роздуму і тихої розмови з собою та Всесвітом! 

Солісти : заслужені артисти України Ілона Турчанінова (орган) та Віталій Соломянчук (вібрафон, маримба).

   Камерний оркестр. Диригент - лауреат міжнародних конкурсів Олександр Горлов

   Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Шановна Світлано Валентинівно!

Своєю щоденною працею Ви залучаєте слухачів до прекрасного світу мистецтва, адже Ви – найперше й достовірне джерело найціннішої інформації для глядачів.

Завдяки Вашій невичерпній енергії, комунікабельності та вмінню знаходити спільну мову з людьми, гості концертного залу завжди із задоволенням активно долучаються до всіх культурно-мистецьких заходів філармонії.

Прийміть найтепліші вітання та побажання успіхів у всіх Ваших починаннях, невтомної життєвої енергії, міцного здоров'я, бадьорості духу, невгасимої жіночої краси, натхнення та підкорення нових висот!

Щиро вдячні Вам за особистий внесок в позитивний імідж Запорізької обласної філармонії.

Миру, добра, щастя, злагоди та благополуччя Вам і Вашій родині на довгі роки!

 

За дорученням колективу,                                  

з повагою

в.о. генерального директора,                              

заслужений працівник

культури України                                  Ірина КОНАРЕВА

25 лютого 2023р.

Опубліковано в Новини
Четвер
23
лютого
17:00

КВАРТАЛ ЧЕРВОНИХ ЛІХТАРІВ

Якщо назва вас наштовхує на сюжет з пристрастями, то ви не помиляєтеся. Але тут ще є місце справжньому коханню й щирим почуттям.

Проте слід зазначити, що історія комедії вас здивує, бо починається вона в тихому і затишному будинку, в якому мешкає пенсіонер на ім'я Альбер. Крім того, Альбер, який мріє про спокійну старість, стає головним героєм історії повної пристрастей. Але як так сталося? Просто треба було врятувати дівчину від хуліганів. А що далі? А далі як у детективі: вбивство (навіть декілька), бандити, неймовірні пригоди. При цьому головний герой намагається не втрачати самого себе й залишитися вірним моральним цінностям. Ось так стикнулися два зовсім протилежні світи. Цікаво, як Альбер буде жити в цьому всьому? Приходьте до театру і дізнаєтесь.

Опубліковано в Афіша

Шановний Віталію Миколайовичу!

Висловлюємо Вам свою повагу, як справжньому професіоналу та успішному керівнику, що докладає максимум зусиль задля розвитку театрального мистецтва. Впродовж багатьох років Ви впевнено й самовіддано очолюєте Запорізький академічний обласний театр юного глядача, який завдяки Вашій цілеспрямованості, багатому життєвому досвіду, творчій інтуїції та любові до обраної справи є одним із найкращих театрів молоді країни.

Нехай і надалі повага колег та любов шанувальників театрального мистецтва надають Вам творчої наснаги, невичерпної енергії та натхнення для нових професійних здобутків

Бажаємо Вам та усій Вашій творчій родині міцного здоров’я, життєвої наснаги, професійних успіхів і особистих досягнень, злагоди та добробуту на довгі роки. А ще реалізації яскравих спільних проєктів!

Миру, людського щастя, радісних подій і звершень!

 

За дорученням колективу,                                                       

з повагою

в.о. генерального директора,                              

заслужений працівник

культури України                             Ірина КОНАРЕВА

м. Запоріжжя

22 лютого 2023 року

Опубліковано в Новини
Понеділок
20
лютого
15:40

ЯНГОЛИ ЖИВУТЬ У НАШИХ СЕРЦЯХ

20 лютого в Україні встановлено пам'ятний день, в який вшановується подвиг учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Цього дня концертною програмою «Янголи Небесної Сотні» творчий колектив Запорізької обласної філармонії вшанував пам'ять учасників трагічних подій на майдані Незалежності у Києві та подвиг патріотів-українців, які назавжди увійшли в історіюяк Герої Небесної Сотні.

Композицією «Пливе кача» присутні у залі віддали шану нашим мужнім співвітчизникам, які поклали своє життя за свободу й незалежність України. Зі щирою вдячністю за неоціненний подвиг героїв сучасності та з вірою у світле майбутнє прозвучали музичні композиції у виконанні академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» під керуванням заслуженого артиста України Сергія Черногора та провідних солістів філармонії: Юлії Якси, Юрія Дячука та Ольги Пацернюк.

У виконанні артистів філармонії лунали твори, сповнені любові та поваги до справжніх патріотів і рідного краю. Словами щирої вдячності ведучий програми Юлій Гаврилов згадав тих, хто і нині без страху боронить нашу Батьківщину від загарбників. Янголи Небесної Сотні завжди залишаться у наших серцях. Ми пам'ятаємо…

Щиро дякуємо ЗСУ за можливість працювати на своєму філармонійному фронті та наближати Перемогу разом! Слава Україні!

Опубліковано в Новини
Сторінка 1 із 3