Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 28 січня 2022 — Запорізька обласна філармонія
П'ятниця
28
січня

СІЧНЕВИЙ СЮРПРИЗ

  Академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії під керуванням народного артиста України Вячеслава Реді вміє радувати і дивувати своїх прихильників. 28 січня у концертному залі імені М.І. Глінки колектив представив своїм шанувальникам яскраву прем'єру – концертну програму «Симфонічні сюрпризи».

   Зимовий вечір з класикою та джазом став найкращим дарунком для меломанів. Ми звикли, що класична музика – це тендітна чарівна скарбниця насолоди й гармонії, але інколи композитори минулого вміли дивувати публіку незвичайними епатажними музичними прийомами та гумористичними знахідками. Саме такі твори лунали цього вечора.

  Колектив разом із диригентом – лауреатом міжнародних конкурсів Надією Друговою підкорив слухачів цікавою програмою та майстерним виконанням. Композиції, що звучали у програмі, стали уособленням радості буття. Симфонія  №94 « Сюрприз» Й. Гайдна полонила блискучим гумором та композиторськими знахідками австрійського класика.     

  Недарма його великий друг Моцарт казав: «Ніхто не в змозі так балагурити і приголомшувати, так викликати сміх і глибоко зворушувати душу, як це вміє робити Гайдн».

    У другому відділі концерту у виконанні оркестру прозвучала увертюра до опери «Семіраміда» Дж. Россіні. Ця музика, як завжди у Россіні – свято життя попри все.

   Симфонічна сюїта з опери «Поргі та Бесс» Дж. Гершвіна, яку скомпонував та оркестрував відомий американський композитор та аранжувальник Р. Беннет, прийшлася до душі поціновувачам джазу. Вже 90 років вона не втрачає своєї актуальності. Афро-американський яскравий мелос, ритми та інтонації спірічуелс, блюзів, регтаймів настільки самобутні, що слова тут, взагалі, інколи зайві. Ейфорія, що живе в мотивах Гершвіна, хвилями йде до публіки і нікого не залишає байдужим. Всі присутні в залі отримали справжнє задоволення від музичної програми і бурхливі овації музикантам в фіналі концерту — яскраве тому підтвердження!

     З радістю чекаємо на нові зустрічі у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії!

    11 лютого о 18. 00 запрошуємо всіх на святкову програму академічного симфонічного оркестру «Романтичні дуети» до Дня закоханих !

Опубліковано в Новини

Класична музика – чарівна скарбниця насолоди та гармонії, але інколи композитори минулого вміли дивувати публіку незвичайними епатажними музичними прийомами та гумористичними знахідками.

        28 січня академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії представляє своїм шанувальникам прем'єрний концерт «Симфонічні сюрпризи». За диригентським пультом – лауреат міжнародних конкурсів Надія Другова.

У програмі прозвучить відома симфонія Й. Гайдна № 94 («Сюрприз»), яка виблискує гумором та неперевершеними мелодіями. Увертюра до опери «Семіраміда» Дж. Россіні полонить глядачів каскадом неперевершених музичних тем. Всіх зачарують і контрасти – від трагічних образів п'єси Вольтера до характерного для композитора оптимізму – лише кілька тактів.

        Симфонічна картина «Поргі та Бесс» американського композитора Дж. Гершвіна – одна з перлин музики ХХ століття за мотивами однойменної опери. Щасливчики-слухачі мають змогу почути справжні хіти - знайомі та улюблені мелодії короля джазу.

Чекаємо запоріжців та гостей міста у концертному залі імені М.І. Глінки 28 січня о 18.00

Опубліковано в Афіша