Фільтрувати матеріали за датою: Вівторок, 09 березня 2021 — Запорізька обласна філармонія
Вівторок
09
березня
15:13

НЕВМИРУЩА СИЛА КОБЗАРЯ!

9 березня Запорізька обласна філармонія разом з усією всесвітньою культурною спільнотою відзначила 207-му річницю від Дня народження українського поета, художника, духовного батька країни Тараса Григоровича Шевченка.

Цього дня у концертному залі імені М.І. Глінки академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці»під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Лілії Гринь презентував тематичну музичну програму «Мій Шевченко». Запорізька обласна філармонія гостинно прийняла молодь міста та всіх бажаючих насолодитися мелодійною поезією митця, українськими народними піснями та цікавою розповіддю про життя й творчість українського поета. Атмосфера в залі була пронизана національним колоритом – від якісних та доречних відеоінсталяцій до загального духу заходу.

Поезія Тараса Шевченка у виконанні Тараса Максименка й Сергія Пивоварова перемежовувалась з ніжними, ліричними, урочистими музичними творами на слова Великого Кобзаря «Вітре буйний», «Од села, до села», «Думи мої, думи мої», «Тече вода в синє море» та інші. Доповнили концерт запальні хореографічні композиції «Отамане, батьку мій», «Танок з хустками», «Танок з кушаками» у виконанні балету ансамблю.

Своєрідним гімном концерту стала композиція на слова Т.Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», що завершила святковий захід. Цей музичний твір запорожці слухали стоячи, а бурхливі оплески стали кращим доводом значущості заходу і вдячністю за професійне виконання артистів.

Борітеся – поборете!

Опубліковано в Новини

Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну!

9 березня – у День народження українського поета, письменника і художника Тараса Григоровича Шевченка Запорізька обласна філармонія запрошує всіх на музичну програму «Мій Шевченко» академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь.

Не було і немає в Україні поета, який був би подібний до Тараса Григоровича. Його Велич – у величі всієї України і в особистій долі кожного українця. Багато його віршів покладено на музику і нині вони звучать прекрасною «солов'їною» по всьому світові. Шевченко приходить до кожного з нас по-різному: у різному віці, за різних обставин, тому всю силу й глибину його творів кожен відчуває по-своєму, але назавжди.

У програмі, присвяченій Кобзарю, поєднуються поезія, пісні в сучасних аранжуваннях, козацькі танці, спогади однодумців, літературні композиції на вірші Т.Шевченка, що підсилюються мультимедійними засобами.

Опубліковано в Афіша