Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 17 березня 2021 — Запорізька обласна філармонія
Середа
17
березня
19:00

МУЖИКИ НЕ ТАНЦЮЮТЬ СТРИПТИЗ

Опубліковано в Афіша
Середа
17
березня
17:00

ГАРРІ ПОТТЕР

Захоплююча історія про дивовижні пригоди хлопчика-чарівника.

По дорозі в магічну школу Хогвартс, Гаррі зі своїми друзями Герміоною і Роном потрапляють в загублений ліс.

Там їм доведеться застосувати всі свої знання, щоб впоратися з найнебезпечнішим темним магом у світі -лордом Волан-де-Мортом.

Вас знову чекають небезпечні і захоплюючі пригоди, чари, вірні друзі і чарівний світ Гаррі Поттера.

Опубліковано в Афіша

    З 11 по 15 травня 2021 року в Запоріжжі відбудеться Перший Міжнародний конкурс вокалістів імені Джоржио Мерігі "Овації семи континентів". Конкурс носить ім'я італійського співака - легенди світового оперного мистецтва, який своїм талантом підкорив найпрестижніші сцени світу.

   Організатором міжнародного конкурсу вокалістів є Італійська Культурна Асоціація ДААТ (м. Рим) у співпраці з Київським муніципальним академічним театром опери та балету КИЇВОПЕРА (Україна, м.Київ) та Запорізькою обласною філармонією (Україна, м. Запоріжжя).

  Конкурс "Овації семи континентів" - це перший Міжнародний конкурс вокалістів, покликаний популяризувати культурні цінності та оперне мистецтво в Україні та за кордоном, презентувати Україну як європейську державу, яка підтримує молодих талановитих оперних вокалістів і пропагує оперу як мистецтво поза часом.

   Ця мистецька подія стане однією з визначних сторінок в історії світової культури, а Запоріжжя ввійде до числа музичних столиць світу, які гостинно зустрічатимуть видатних вокалістів, музикантів, діячів мистецтв, імресаріо з багатьох країн світу. Конкурс такого рівня, географії і значення проводиться вперше не тільки в Україні, але і в Європі.

    Відбіркові півфінальні тури відбудуться на кращих сценічних майданчиках Італії, Польщі, Греції, України. Відбірковий тур та півфінал в Україні відбудуться в Харківському академічному театрі музичної комедії та у концертному залі імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії 11-13 травня 2021 року.

     Фінал  Першого Міжнародного конкурсу вокалістів імені Джоржио Мерігі "Овації семи континентів" відбудеться у Запоріжжі 15 травня 2021 року на сцені концертного залу імені М.І.Глінки.

    Гала - концерт фіналістів та нагородження лауреатів - провідних солістів українських та зарубіжних оперних театрів, зірок світової оперної сцени відбудеться 20 травня 2021 року у м. Києві.

    Проведення конкурсних заходів в рамках вокального форуму такого високого рівня зміцнить авторитет Запорізького краю як визначного осередка музичної культури на міжнародній мистецькій платформі, сприятиме створенню нового конкурентноспроможнього творчого продукту, об'єднає висококультурну музичну спільноту і стане гідним мистецьким трампліном для професійного зростання найталановитіших оперних співаків світу. 

    Віримо, що і надалі ми разом продовжимо збагачувати скарбницю національного та світового мистецтва новими сучасними культурно-мистецькими здобутками та формуватимемо майбутній інтелектуальний потенціал молодої України!

   Для реєстрації та участі у Першому Міжнародному конкурсі вокалістів імені Джоржио Мерігі "Овації семи континентів" перейдіть за посиланням: http://merighi-opera.com/ua

Опубліковано в Новини

САЙТ ГАЗЕТИ МІГ

У музичній програмі Запорізького академічного симфонічного оркестру «Великі романтики» 19 березня о 18.00 прозвучить соло на віолончелі у виконанні лауреата міжнародних конкурсів Олександра Михайлова, запрошеного із Швейцарії. Головний диригент – народний артист України Вячеслав Редя.

Прозвучать твори відомих композиторів-романтиків:

симфонія №9 Антоніна Дворжака сповнена філософськими роздумами та любов’ю до рідної Чехії;

грандіозна симфонічна поема «Прелюдии» Ференца Ліста із міркуваннями над одвічною філософською темою: що є життя з усіма негараздами і радощами? Можливо, це всього-на-всього прелюдія до головної теми – небесного життя?

«Варіації на тему рококо» для віолончелі з оркестром Петра Чайковського поєднують концертну віртуозну ефектність з особливим душевним, а часом і ностальгічним характером.

Соліст Олександр Михайлов – випускник спеціалізованої музичної школи імені Столярського в Одесі, Висших шкіл мистецтв міст Берн та Цюріх [Швейцарія], лауреат чисельних міжнародних конкурсів у Німеччині, Франції, Італії, Швейцарії та інших країнах.

19 березня о 18.00  концертний  залі імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії!

Посилання на сайт: https://mig.com.ua/veliki-romantiki-minulogo-ta-suchasnosti/

Опубліковано в ЗМІ про нас

    САЙТ ГАЗЕТИ "МІГ"

   У рамках програми «Філармонія – дітям» запрошуємо маленьких любителів музики на виставу «Бременські музики». Музична фантазія на тему казок Братів Грімм покладена на музику Геннадієм Гладковим за чудовим дотепним лібрето Василія Ліванова, Юрія Ентіна.

  До 200-річчя казки братів Грімм та 50-річчя її музичної версії артисти Запорізької обласної філармонії підготували свою сценічну версію знайомої казки «Бременські музики». Змалечку усі знають і люблять пісню «Мы к вам заехали на час», яку співають Бременські музики у відомому мультфільмі.

  Тож, запрошуємо вас «на годинку» [21 березня о 12.00], щоб разом із артистами Запорізької обласної філармонії поринути у пригоди відчайдушних друзів Пса, Віслюка, Півня, Кота, які перемогли підступного Сищика та недотепного Короля, об’єднавши у пару сміливого Трубадура і чарівну волелюбну Принцесу.

  У виставі беруть участь і добре знайомі глядачам артисти Запорізької обласної філармонії, і молоді талановиті співаки. Музикознавець – заслужений працівник культури України Алла Ходакова.

посилання на сайт: https://mig.com.ua/bremenski-muziki-chekajut-u-gosti/

Опубліковано в ЗМІ про нас