Фільтрувати матеріали за датою: серпня 2020 — Запорізька обласна філармонія

   Щороку, напередодні відзначення Дня Незалежності України, ми вшановуємо Державний Прапор України – один із головних символів нашої державності.
   23 серпня артисти філармонії взяли участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапору України на одному з найвищих флагштозів України на о. Хортиця – на кургані біля музею Національного заповідника «Хортиця». Також, у цьому році у підніжжя кургану розгорнули і величезний - 100-метровий прапор України!
    У заході взяли участь керівники органів влади області й міста – голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін, перший заступник голови запорізької обласної ради Єгор Семенков та заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров. Із найкращими побажаннями високопосадовці привітали всіх присутніх із святом.
   На крутих схилах Дніпра урочиста церемонія підняття Державного Прапору України відбулася разом із виконанням Державного Гімну України. Цю почесну місію виконали провідний майстер сцени Микола Квєтков, соліст академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Віталій Богданов та соліст філармонії Герман Романченко у супроводі військового оркестру військової частини 30/29, диригент – майор Ігор Ромалійський. В цей день відомі рядки наповнили серця присутніх гордістю та любов'ю до рідної Батьківщини, голоси учасників заходу злилися в єдиний народний хор, а Державний Прапор України символічно піднявся увись!
    На заході були присутні військовослужбовці Збройних Сил України, учасники АТО/ООС та Національної Гвардії України, представники громадськості.

Опубліковано в Новини

Сайт "ИНДУСТРИАЛКА"

Анна Кулькова

Публикация 25.08.2020

Артисты филармонии поздравили запорожцев с Днем Независимости

Коллективы и артисты Запорожской областной филармонии ко Дню Независимости подготовили особенное поздравление для жителей города.

Накануне праздника в  концертном зале имени Глинки состоялся концерт  «Заспіваю про тебе, моя Україно!».

В нем прозвучали украинские народные и современные  песни, классические композиции, джазовые хиты.  Яркие хореографические сюжеты воссоздали украинский колорит  и праздничное настроение.

Вчера, 24 августа, на  острове Хортица —  в комплексе «Запорозька Січ» и на смотровой площадке на крыше Музея истории запорожского казачества  состоялось выступление симфонического оркестра Запорожской областной филармонии.

В концертной программе прозвучали популярные эстрадные произведения украинских и мировых композиторов, джазовые композииц, рок-музыка и попури в стиле «Диско».

А также музыка из известных и популярных кинофильмов.

Праздничный вечер завершился ярким световым шоу.

Для тех, кто не мог в этот день побывать на на Хортице, выступление симфонического оркестра транслировали онлайн.

ссылка на сайт: http://iz.com.ua/zaporoje/artistyi-zaporozhskoy-filarmonii-feerichno-pozdravili-zaporozhtsev-s-dnem-nezavisimosti?fbclid=IwAR0mTNaaDrQGKeDDwr5d1j7tRUxC6r5WrHEV9W0x8Q8ZeRROFP2cs-_7wmg

Опубліковано в ЗМІ про нас

    24 серпня у самому центрі народження державності – на легендарній Хортиці колектив Запорізької обласної філармонії мав честь вітати запоріжців та гостей міста із найважливішим державним святом країни – Днем Незалежності України! Цей день знаменує єдність, міцність волі і духу українського народу.
    Під відкритим небом, на оглядовому майданчику музею Національного заповідника «Хортиця» казкового літнього вечора чудові мелодії подарував гостям академічний симфонічний оркестр обласної філармонії під керівництвом головного диригента, народного артиста України В’ячеслава Реді та диригента Надії Другової. У концерті прозвучали популярні естрадні твори вітчизняних та світових композиторів, рок музика, попурі в стилі «диско», музика з найвідоміших та популярних кінофільмів. Запальний джаз лунав у виконанні Диксиленду артистів академічного симфонічного оркестру, керівник – Дмитро Мітнік з чарівною солісткою Запорізької обласної філармонії, лауреатом міжнародних конкурсів Юлією Яксою. Мистецького шарму концерту додала ведуча – музикознавець Світлана Холод.
    Піднесений, святковий настрій створили артисти з перший акордів та пробудили теплі почуття у всіх присутніх на концерті.
Фінальним завершенням стали улюблені проникливі Попурі на теми українських пісень, які публіка в один голос співала разом із артистами та неймовірної краси світлове шоу.
   Музиканти вкотре підкорили своєю неперевершеною виконавською майстерністю та професіоналізмом, а щирі оплески підтвердили вміння запоріжців цінувати високе мистецтво.
    Зі словами святкових вітань з нагоди 29-ї річниці Незалежності до присутніх звернувся директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, заслужений працівник культури України Владислав Мороко. Очільник привітав глядачів зі святом, побажав злагоди, добробуту, віри у майбутнє та з нагоди Дня Незалежності України нагородив почесними відзнаками артистів академічного симфонічного оркестру:
- заслуженого артиста України Віталія Солом'янчука – Почесною грамотою Запорізької обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток української культури, примноження духовних цінностей Запорізького краю з нагоди 50-річчя від дня народження;

- Олену Ігнатенко - цінним подарунком (годинником) від голови  обласної державної адміністрації за сумлінну плідну працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток української культури, примноження духовних цінностей Запорізького краю;


- Галину Мамчур – грамотою Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації за багаторічну працю, професійну майстерність, вагомий особистий внесок у професійне мистецтво Запорізького краю. Щиро вітаємо колег!
     Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою зиче всім українцям здоров’я, успіхів, натхнення, процвітання, родинного щастя, дякує за відданість, увагу, любов до музичного мистецтва та запрошує вже 4 вересня на відкриття 81-го концертного сезону!
    Проведемо цей сезон разом!

Опубліковано в Новини

Дорогі друзі!

Запрошуємо вас 24 серпня о 20:00 на святковий концерт Академічного симфонічного оркестру до Дня Незалежності України. Головний диригент - народний артист України Вячеслав Редя.

Святкове дійство відбудеться на оглядовому майданчику Музею історії Запорізького козацтва Національного заповідника «Хортиця»


Бажаючі можуть долучитися до онлайн-трансляції на нашій сторінці у facebook: www.facebook.com/filarmonic.zp.ua/

Опубліковано в Новини

Дорогі друзі!

  Колективи та артисти Запорізької обласної філармонії щиро вітають вас із 29-ю річницею Незалежності України та запрошують на святковий концерт "Заспіваю про тебе, моя Україно!".

   Свято Незалежності України - це чудова нагода для всіх українців засвідчити свою любов до рідного краю, до України.

   Для нашого народу пісня є оберегом долі, окрасою сьогодення, стежиною, яка веде по життю. Невмируща душа українського народу, доки живе українська пісня!

    У концертній програмі прозвучать українські сучасні та улюблені народні пісні, класичні композиції, джазові хіти, а яскраві хореографічні сюжети подарують позитивний настрій та відчуття захоплення українським колоритом.

    Чекаємо на вас 21 серпня о 18 годині у концертній залі імені Глінки на  святі "Заспіваю про тебе, моя Україно!".

Квитки продаються в касі філармонії та на сайтах filarmonic.zp.ua і musin.zp.ua

Телефон каси обласної філармонії:       236-44-67

Телефони білетної агенції   musin.zp.ua (061) 701-0-107

                                                                    (093) 701-0-107

                                                                    (098) 701-0-107

                                                                    (099) 701-0-107

Опубліковано в Афіша

21 серпня у концертному залі імені Глінки Запорізької обласної філармонії розпочався маратон музичних подарунків, з нагоди відзначення 29-ї річниці Незалежності України.
Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» до справді яскравого свята, що зіткане з єдності та добра, приготував патріотичний концерт «Заспіваю про тебе, моя Україно!». Назва концерту була обрана не випадково, бо українці – один з найспівочиших народів у світі. Це чудова нагода мовою мистецтва висловити свою любов до рідного краю та України.
Колектив з року в рік завойовує все більшу популярність серед глядачів, які добре знають, що в репертуарі «Запорожців» живе любов і повага до рідної землі, рідного краю – любов до Батьківщини-України.
Ольга Пацернюк урочисто відкрила програму, виконавши Гімн України. Цього вечора було справжнє свято пісні, адже світ живої краси пісень надзвичайно великий та глибокий. Глядачі з насолодою слухали популярні композиції «Сам собі країна», «Бери своє», «Так, я люблю Україну», «Добрий ранок, Україно», «Така, як ти», «Зозуля». Під орудою художнього керівника – заслуженого діяча мистецтв України Лілії Гринь колектив радує новими іменами артистів хору та балету. Із сольними партіями номерами на сцену виходили Сергій Пивоваров, Дарина Шупранова, Віктор Храмов, Ірина Котлярова, Тарас Максименко, Віталій Богданов, Катерина Слатвинська та Поліна Гонтарь. Фінальним акордом стала пісня «Надія є», до якої долучились маленькі українці і україночки!
Глядачі вже встигли скучити за концертними заходами колективів та артистів філармонії. Переконавшись, що краще рідної української пісні не має у світі, присутні щиро дякували за мистецтво теплими оплесками та букетами квітів
Тож, хай живе та процвітає українська пісня, а відлуння цього прекрасного свята музики ще довго звучить акордом щастя у кожному серці!

Опубліковано в Новини

            21 серпня 2020 року академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці" Запорізької обласної філармонії привітав мешканців міста Мелітополя з Днем Державного Прапора України та Днем Незалежності України.

        З нагоди головних державних свят у виконанні колективу прозвучали патріотичні пісні, шедеври української класики, обробки українських народних пісень.

       Гості та мешканці міста мали можливість познайомитись з святковим репертуаром академічного козацького ансамблю "Запорожці" і тепло вітали артистів тривалими оплесками.

Опубліковано в Новини

Шановні друзі та колеги!
Дорогі українці!

Колектив Запорізької обласної філармонії
щиро вітає вас із загальнодержавними святами –

ДНЕМ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА та

ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!

     24 серпня 1991 року навіки увійшло золотою сторінкою в історію молодої держави.
    День Незалежності України – це всенародне свято, що передає дух патріотизму та гордості за свою націю, а День Державного Прапора країни – це гідне свято для всіх поколінь українців та поваги до її символів. Тож, нехай ці свята будуть могутнім стимулом для натхненної, щоденної праці заради злагоди нашого народу, реалізації його потенціалу, а ваші добрі справи примножать славу рідного краю.
    Щиро бажаємо всім міцного здоров’я, щастя, благополуччя та успіхів у всіх починаннях. Хай потужне джерело вашого таланту, наснаги та незламного оптимізму окриляє на нові звершення в ім’я України та її майбутніх поколінь. 

     Відроджуємо традиції! Творимо сучасність!
Будуємо майбутнє!

За дорученням колективу,
з повагою
генеральний директор,
заслужений працівник
культури України                                                                               Ірина КОНАРЕВА

 

Опубліковано в Новини
Сторінка 1 із 2