Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 21 лютого 2019 — Запорізька обласна філармонія

ЛІСОВА ПІСНЯ

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці"

Художній керівник-заслужений діяч мистецтв України ЛІЛІЯ ГРИНЬ

    Театралізована програма академічного козацького ансамблю пісні і танцю "Запорожці" - це оригінальне прочитання фрагментів з драми-феєрії "Лісова пісня" української поетеси Лесі Українки.

  Постановка поєднує класичні романси відомих українських композиторів: К.Стеценка, Д.Січинського, В.Кирейка, О.Білаша, О.Левицького, хорові твори, поезію видатного митця - Лесі Українки з яскравим колоритом сучасної хореографії. Це своєрідний синтез музики, чистих почуттів та любові до рідного краю.

Ціна квитка від 70 грн.

Опубліковано в Афіша
Четвер
21
лютого
10:33

НАЗАВЖДИ В НАШІЙ ПАМ׳ЯТІ

     З метою відзначення Дня Героїв Небесної Сотні та вшанування подвигу учасників Революції Гідності, які віддали своє життя за щасливе майбутнє Батьківщини, її свободу, соборність та демократію, 20 лютого творчий колектив Запорізької обласної філармонії провів тематичну концертну програму «Назавжди в нашій пам'яті» для учнів Запорізької гімназії № 50.
     Насамперед хвилиною мовчання та композицією «Плине кача» присутні у залі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні – наших мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу й незалежність України. А далі – зі щирою вдячністю за неоціненний подвиг героїв сучасності та з вірою у майбутнє прозвучали музичні композиції та патріотична поезія у виконанні солістів і колективів Запорізької обласної філармонії.
     Цього дня зі сцени лунали кращі зразки класичної та народної музики, твори сучасних українських композиторів, сповнені любові до рідного краю. Слухачі насолоджувалися ліричними композиціями: «Мелодія» М. Скорика, «Прелюдія Ре бемоль мажор» Л. Ревуцького, «Кохана» І. Поклада, «Дивлюсь я на небо» В. Заремби, «Запроси мене у сни» В. Івасюка, І. Карабиця «Де вітер землю голубить», «У лузі, у лузі червона калина», І. Сльоти «Встань, козацька славо» та іншими. В проникливе та емоційне виконання артисти вклали вдячність і повагу до вічного подвигу Героїв. Своє мистецтво гостям дарували: лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка), Іоланта Дамаскіна (фортепіано), солісти Вікторія Шестакова (сопрано), Тетяна Лаврик (сопрано), дипломант Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії ім. Павла Вірського, лауреат Всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів козацької пісні, лауреат премії ім. І. Паторжинського Українського фонду культури, кавалер Ордену запорізької обласної ради «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня – академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь. Ведучі заходу – Анна Миронова та Юлій Гаврилов.
     Після закінчення концерту глядачі нагородили артистів щирими оплесками й висловили слова вдячності за прекрасну програму, майстерне виконання музикантів та вагомий внесок у формування молодої свідомої нації. А від керівного складу гімназії на адресу адміністрації філармонії надійшла Подяка за проведення концерту.
     Концертні програми Запорізької обласної філармонії виховують в юних запоріжцях глибокі патріотичні почуття, вдячність тим, хто віддав життя за країну; сприяють формуванню активної громадянської позицію щодо єдиної, цілісної держави, плекають повагу, толерантність до інших   народів,  розвивають бажання стати гідними громадянами.

Опубліковано в Новини