Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 08 листопада 2018 — Запорізька обласна філармонія

Кіно... Дивовижний світ любові, фантастики, пригод, яскравих емоцій. Життя з екрану захоплює своєю реалістичністю та цікавістю, спонукає разом з головними героями переживати пристрасть і страждання, сміх та сльози. Всього за століття свого існування, молоде мистецтво вже встигло не тільки завоювати прихильність публіки, а й пройти стрімкий шлях розвитку. Про це та багато іншого дізнались глядачі 8 листопада 2018 р. у концертному залі ім. М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії на концерті «Музика в кіно».

Напередодні професійного свята – Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, ансамбль бандуристів «Божена», керівник – заслужена артистка України Ольга Беженарь разом з артистами Запорізької обласної філармонії запросили всіх донеймовірної країни музики і кіно.Артисти подарували глядачам справжнє задоволення від саундтреків з популярних кінофільмів – від минулого століття до сьогодення.

У програмі пролунали мелодії з відомих вітчизняних і зарубіжних стрічок «В бій йдуть одні старі», «Грек Зорба», «Мій лагідний і ніжний звір», «Рай», «Амелі», «Титанік», «Професіонал», мюзиклів «Стиляги», «Сорочинський ярмарок», «Нотр Дам де Парі» та багато інших. У виконанні ансамблю бандуристів «Божена» глядачі почули не просто відомі мелодії, а ще і в незвичному для них звучанні українського народного інструменту бандури. Додали яскравих емоцій провідні майстри сцени Юлія Якса (сопрано) та Микола Квєтков (тенор), заслужений артист України Віталій Солом'янчук (ударні), Володимир Галіченко (скрипка), Ярослав Ніколаєв (саксофон), Сергій Новіков, Дмитро Саверов (контрабас). Живе звучання супроводжувалось цікавими кадрами із кінострічок, музика до яких в той момент виконувалася на сцені. Елементи магії додала в програму член Міжнародної асоціації ілюзіоністів Марина Євченко, продемонструвавши цікаві фокуси під супровід музикантів.  

Хіти кінематографу зачаровують нас так само, як і найбільші таємниці світу, пробуджують давно забуті почуття і дарують бажання відчувати життя в усіх його найпрекрасніших проявах.

Концерт «Музика кіно» пройшов з аншлагом у святковій атмосфері та подарував присутнім гарний настрій. Глядачі дарували квіти, дякували артистам за чудовий концерт та незабутні емоції від прекрасної музики.

Опубліковано в Новини

ИНДУСТРИАЛЬНОЕ ЗАПОРОЖЬЕ

7.11.2018

Светлана Олейник

В Запорожье наградили лучших работников культуры города и области

В филармонии состоялось торжественное мероприятие, посвященное Всеукраинскому дню работников культуры и мастеров народного творчества. Этот профессиональный праздник отмечают 9 ноября. Со сцены звучали поздравления. Был и музыкальный подарок — выступления артистов филармонии.

день работников культуры 

На торжество приехали представители сферы культуры со всей Запорожской области. Их поздравляли и вручали награды глава ОГА Константин Брыль, глава облсовета Григорий Самардак, заместитель главы ОГА и глава экспертной рады по присуждению областной премии «За достижения в развитии культуры Запорожского края» Эдуард Гугнин. Лучших представителей сферы культуры отметили этой премией, грамотами и благодарностями. А 2 человека удостоены медалями «За развитие Запорожского края». Это директор-распорядитель академического симфонического оркестра облфилармонии Николай Петюк и начальник отдела культуры и туризма Запорожской РГА Ирина Гемская.

Заместитель мэра Запорожья Валерий Эделев передал поздравления от городской власти. И вручил грамоты и благодарности. Приятно, что была отмечена и генеральный директор филармонии Ирина Конарева, где проходило мероприятие.

день работников культуры 

-Міський голова, депутати та члени міськвиконкому вітають усіх працівників культури та майстрів народного мистецтва, — отметил «Индустриалке» Валерий Эделев. — Всіх, хто бере участь у розвитку культури Запорізького краю. Вони віддають всі сили, щоб наша українська культура жила довго і радувала людей.

К слову, в Запорожском регионе 1050 областных культурных учреждений.

Ссылка на сайт: http://iz.com.ua/zaporoje/v-zaporozhe-kulturnyie-lyudi-nachali-otmechat-predstoyashhiy-prazdnik-foto

Опубліковано в ЗМІ про нас

Сайт Запорожского городского совета

Публикация: 07.11.2018

Сегодня в Запорожье состоялось торжественное мероприятие, посвященное Всеукраинскому дню работников культуры и мастеров народного искусства, который отмечается ежегодно 9 ноября. В концертном зале имени Глинки собрались лучшие работники культуры Запорожской области. Среди них и 360 представителей городских учреждений культуры: работники библиотек, художественных школ, коммунальных дворцов культуры, ЗГЦНТКОР «Народный дом». Поздравить их с профессиональным праздником пришли председатель облгосадминистрации Константин Брыль, председатель областного совета Григорий Самардак, заместитель городского головы Запорожья Валерий Эделев.

Обращаясь к собравшимся со словами поздравления и благодарности, заместитель городского головы Валерий Эделев отметил значительный вклад работников культуры Запорожья в развитие отрасли. Он зачитал приветственный адрес от городского головы Владимира Буряка.

- Культура делает человека личностью, формирует национальную общность, делает нас неповторимыми, непохожими на других. Без ваших творческих идей, инициативности, понимания невозможны добрые перемены в нашей общественной жизни. Своей плодотворной работой и силой духа вы прославляете родной Запорожский край, творческими успехами и достижениями приумножаете его славу, - сказал Валерий Эделев.

Во время торжественного мероприятия работники культуры были награждены областными премиями, Почетными грамотами и Благодарственными письмами Запорожской областной государственной администрации, Запорожского областного совета, исполнительного комитета Запорожского городского совета.

Почетные грамоты исполнительного комитета Запорожского городского совета лучшим работникам культуры Запорожья вручил заместитель городского головы Валерий Эделев.

После официальной части торжественного мероприятия состоялся праздничный концерт в исполнении артистов Запорожской областной филармонии.

ссылка на сайт: https://zp.gov.ua/ru/articles/item/4080

Опубліковано в ЗМІ про нас

САЙТ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Публікація: 07.11.2018

Працівники закладів культури – музеїв, бібліотек та театрів Запорізької області – зібралися в обласній філармонії з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

В області працюють 1060 закладів культури та музейних установ, які розвиваються завдяки талановитим, небайдужим людям, що горять своєю справою й підтримують духовне збагачення мешканців області. Як зазначив у своєму вітальному слові голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, усі працівники галузі культури служать мистецтву й народу України, допомагаючи творити гуманітарний фундамент для розвитку нашої держави.

- Ми нащадки великої культурної спадщини українського народу та маємо дбати не тільки про її збереження, а й про формування сучасного гуманітарного фундаменту для подальшого розвитку суспільства, - зазначив Григорій Самардак. – Будуючи нову країну, країну з європейським обличчям, важливо  збудувати той місток, який об’єднає нашу історію й сьогодення.  За допомогою культури ми відкриваємо себе світові, збагачуючи власні культурні традиції. До того ж, мистецтво – це зброя, потужніша за  гармати, яка нам дуже потрібна для захисту інтересів України.

Голова облради окремо привітав Запорізьку обласну філармонію та Запорізький академічний обласний музично-драматичний театр ім. В.Г.Магара, які цієї осені відкрили ювілейні сезони, та подякував усім присутнім за внесок у розвиток культури, духовне збагачення, виховання молодого покоління Запорізької області. Він  побажав працівникам галузі культури та народного мистецтва Запорізької області  натхнення, творчих здобутків, зростання армії поціновувачів мистецтва, наголосивши на підтримці з боку депутатського корпусу.

З нагоди професійного свята та за вагомий внесок у розвиток культури й мистецтва Запорізької області Григорій Самардак вручив почесні грамоти обласної ради.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

Посилання на сайт: http://zor.gov.ua/content/mystectvo-ce-zbroya-potuzhnisha-za-garmaty-grygoriy-samardak

Опубліковано в ЗМІ про нас

САЙТ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОДА

ПУБЛІКАЦІЯ: 7 листопада 2018 року

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь в урочистостях з нагоди  Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, що відбулися  в Запорізькій обласній філармонії.

- Іноді  чую, що під час війни мистецтво не на часі. Проте я проти таких висновків. Адже все це - наших дітей, державу, її традиції ми і захищаємо на сході України. Запорізький край має давню історію та власну культуру. Наші предки зробили чимало для того, щоб ми пишалися своєю Батьківщиною. І ми маємо примножувати ці надбання,  вчити дітей поважати та любити нашу культуру. Пишатися, а не цуратись своїх коренів. Досягти цього можна саме через мистецтво, культуру. Тож дякую вам за вашу творчу роботу і вітаю зі святом, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Напередодні професійного свята очільник регіону вручив відзнаки кращим працівникам культури Запорізької обасті.

За даними Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА, мережа закладів культури області налічує 1050 одиниць та об’єднує: 25 музейних закладів, три обласних театри, філармонію, два вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, 60 мистецьких шкіл, вісім кінотеатрів, 485 бібліотек, 409 установ культури клубного типу, з них 75% - у сільській місцевості. Обласними театрами і філармонією  щорічно проводиться близько 1700 вистав та концертів, які відвідують понад 240 тис. глядачів.

Мистецькою освітою в області охоплено 12555 осіб. У сфері Департаменту перебуває 60 мистецьких шкіл, два вищих навчальних заклади культури і мистецтв І-ІІ рівнів акредитації, де навчається 530 студентів.

Мережа публічних бібліотек Запорізької області становить 485 закладів, з них 40 дитячі, 366 - у сільській місцевості. Бібліотечним обслуговуванням охоплено 484,3 тис. чол., у тому числі 147,5 тис. чол. - у сільській місцевості. Бібліотечний фонд складає 7,6 млн. примірників.

При 409 клубних закладах, у т.ч. 364 на селі, діють 3315 клубних формувань, що об’єднують 40466 учасників, з них 21444  дітей. У тому числі 2364 аматорські колективи, 1558 майстрів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

В області діє 23 музеї, два національні заповідники: Національний заповідник «Хортиця» і Національний історико-археологічний заповідник «Кам’яна Могила»; а також 117 музеїв, що перебувають у віданні підприємств, установ та організацій. Щороку музеї і заповідники відвідують близько 550 тис. осіб.

Запоріжці і гості області із задоволенням відвідують фестивалі, багато з яких стали візитками краю. Серед заходів найбільш значущими стали: міжнародний фестиваль-конкурс дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці»; всеукраїнські: конкурс-фестиваль бандуристів «Хортицький кобзар», фестиваль театрів ляльок «Лялькова веселка», козацький фестиваль «Покрова на Хортиці», фестиваль духовної музики «БЛАГОFEST», фестиваль дитячої творчості «Топ-Топ» та фестиваль юнацтва та молоді «Зірки Азова» (м. Бердянськ), відкритий конкурс баяністів-акордеоністів «Баянне коло на Запоріжжі», фестиваль ковальської майстерності «Вогняна квітка» (м. Токмак), регіональні: фестиваль-конкурс на вищу театральну нагороду Придніпров’я «Січеславна»,  туристичний фестиваль «Запоріжжя – місце щастя», відкритий фестиваль відродження української культури «Витоки» (Запоріжжя, Якимівський район); обласні: Новорічно-різдвяний фестиваль, «Срібна купальська роса» (Токмацький район).

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Посилання на сайт: http://www.zoda.gov.ua/news/43163/u-zaporizhzhi-vitali-pratsivnikiv-kulturi-ta-maystriv-narodnogo-mistetstva.html

Опубліковано в ЗМІ про нас