• Академічний симфонічний оркестр

  • __Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці"

  • Джаз-квартет «Music men»

  • Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Фільтрувати матеріали за датою: червня 2023 — Запорізька обласна філармонія
П'ятниця
30
червня
19:34

МУЗИКА НА БІС!

 Українців не здолати! Другий рік поспіль ми живемо і працюємо в умовах війни. Ми – нація сильних та непереможних людей, які відстоюють свою свободу, зберігають традиції, плекають культуру та наближають Перемогу кожен на своєму фронті.

 30 червня у Запорізькій обласній філармонії відбулося закриття 83-го концертного сезону! Цього вечора на святі були присутні справжні шанувальники високого мистецтва, почесні гості, депутати Запорізької обласної ради, друзі філармонії, колеги та партнери.

 Попри блекаути, тривоги та прильоти у цьому сезоні, колектив філармонії дарував своїм слухачам гарну музику та позитивні емоції. Разом ми були похмурими осінніми вечорами та лютою зимою і підіймали настрій гостям, разом святкували новорічно-різдвяні свята, створювали казки для малят, раділи приходу весни та зустрічали літо. Тож, у найвідповідальнішому концерті року – ми згадали найяскравіші моменти концертних програм та презентували ексклюзивні новинки.

У Grand Concertі «НА БІС» на публіку чекала різноманітна, насичена програма, в якій поєдналася вишукана класична музика, сучасні естрадні композиції, зарубіжні хіти та джазові мелодії.

Вокальними номерами слухачів радували вокалісти Юлія Якса, Микола Квєтков, Вікторія Шестакова, Аліна Сліта, Даниїл Риндін та Анастасія Литвин. Свою виконавську майстерність шанувальникам високого мистецтва дарували музиканти: Станіслав Шинкаренко (губна гармоніка, ударні), Вікторія Терещенко та Ірина Скляренко (бандура), Володимир Величко (скрипка), Геннадій Музикант (альт), Анатолій Калітенко (скрипка), Євген Сливко (віолончель) та Дмитро Саверов (контрабас, бас-гітара). Натхненність і любов до музики продемонстрували концертмейстери Артур Остапчук, Світлана Зеленська, Ольга Семенець.

Національним колоритом, українською піснею та яскравою хореографією наповнив концертну програму академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» під орудою заслуженого артиста України Сергія Черногора.

Всесвітньовідомими джазовими композиціями гостей підкорювали комбо-бенд «Music men» під керуванням Юрія Крюкова та улюбленці публіки – Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру, керівник – Дмитро Мітнік. Неперевершеними були харизматичні ведучі – Катерина Слатвінська та Юлій Гаврилов.

«Завершився дуже складний 83 концертний сезон. Але попри всі негаразди філармонія працює завдяки згуртованості колективу та прихильності глядачів. Ви всі – герої: артисти, технічні працівники та адміністративний склад, які залишилися працювати у закладі, і слухачі, які підтримали філармонію у скрутні часи. Дякую всім, хто долучився до волонтерської діяльності філармонії та разом із колективом всіляко допомагає захисникам країни. Впевнена, що нові зустрічі, сповнені музичними перлинами, будуть більш яскравішими та радісними!» - підсумувала керівник філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева.

Низький уклін та щира дяка нашим відважним ЗСУ за можливість працювати на своєму філармонійному фронті та наближати Перемогу разом!

Віримо в ЗСУ!

Опубліковано в Новини

Музика наповнює світ позитивними емоціями та надає сили йти вперед!

Закриття концертного сезону – це завжди свято улюбленої музики, яка підкорювала серця слухачів протягом року!

Всупереч рашистській підступності, у 83-му концертному сезоні Запорізька обласна філармонія дарувала своїм глядачам витончену музику, радість і щирі емоції.

Найяскравіші моменти концертних програм, ексклюзивні новинки та найяскравіші хіти сезону прозвучать у програмі «НА БІС»!

На сцені – неповторні колективи Запорізької обласної філармонії: академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», комбо-бенд «Music men», Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру та улюблені солісти Юлія Якса, Микола Квєтков, Вікторія Шестакова, Анастасія Литвин, Аліна Сліта, Даниїл Риндін, Сергій Пивоваров, а також талановиті музиканти Ірина Скляренко (бандура), Вікторія Терещенко (бандура), Дмитро Саверов (контрабас), Володимир Величко (скрипка), Геннадій Музикант (альт), Станіслав Шинкаренко (губна гармоніка), концертмейстери – Артур Остапчук, Світлана Зеленська, Ольга Семенець. Ведучі заходу – Катерина Слатвінська та Юлій Гаврилов.

У програмі прозвучать всесвітньовідомі шедеври, популярні вокальні твори різних епох, топові пісні європейських виконавців, запальні джазові композиції та українські хіти, що проникають у саму душу.

Чекаємо на всіх 30 червня о 17.00 на закритті 83-го концертного сезону!

МИСТЕЦЬКИЙ ФРОНТ ПРАЦЮЄ, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ!

       Захід відбудеться із дотриманням вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

День Конституції України – це свято Основного Закону України,який виражає дух народу, символізує його славне минуле, сьогодення й майбутнє.

28 червня до цієї визначної події академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» подарував містянам патріотичну музичну програму «Гей, соколи!».

Слухачі насолоджувалися шедеврами української музичної культури, народними піснями, які поєдналися із запальними танцями в оригінальних постановках та театральними замальовками із героїчного минулого.

«Запорожці» продемонстрували всю красу і милозвучність української мови й пісні, високу професійну майстерність та артистизм. Своєю хореографічною досконалістю підкорили присутніх талановиті артисти балету. Бездоганний стрій оркестру ансамблю, чіткість та культура співу хору справили на слухачів незабутнє враження, а вишукані національні костюми додали особливого колориту.

Концерт «Гей, соколи» пройшов у сповненій завзяття атмосфері, подарував усім присутнім надію та віру у прекрасне і щасливе мирне майбуття країни! Потужна енергетика артистів та автентичні мелодії сприяли піднесенню патріотичного духу.

«Ми раді, що своєю творчістю маємо нагоду підтримувати громадян країни, дарувати щасливі емоції й справжнє відчуття гордості за свою історію і державу. Слухачі від щирого серця дякували артистам за приємний вечір. Наразі такі програми досить актуальні, адже вони нагадують українцям про їх козацьке коріння, силу, волю, історичне прагнення до незалежності та віковічні традиції перемагати ворога» - зазначив керівник ансамблю, заслужений артист України Сергій Черногор.

Зі словами вдячності за чудовий мистецький подарунок з нагоди свята до колективу звернулися депутати Запорізької обласної ради Ірина Півень та Олександр Коваленко.

Колектив філармонії на чолі із заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою вітає всіх українців із державним святом – Днем Конституції України, зиче миру, щастя та благополуччя. Низький уклін усім захисникам і захисницям, які нині боронять країну від загарбників, зокрема режисеру – постановнику вистави Андрію Романову. Віримо в Збройні Сили України та крокуємо разом до Перемоги!

Опубліковано в Новини

До Дня Конституції України

ГЕЙ, СОКОЛИ!

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці»

28 червня 2023 року До Дня Конституції України Запорізька обласна філармонія презентує яскраву музичну програму «Гей, соколи!».

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» – гордість козацького краю і мистецька візитівка регіону. Кожен концерт ансамблю – свято національних традицій і торжество козацького духу!

Барвиста й колоритна, сповнена різнобарвних мелодій та багатоголосого співу програма порадує й приємно здивує слухачів. Основу концерту складають шедеври української музичної культури,народні, козацькі пісні, які поєднуються із запальними танцями в оригінальних постановках та театральними замальовками із героїчного козацького минулого. Професійний вокал, хореографія та акторське виконання не залишать глядачів байдужими і подарують багату палітру незрівняних емоцій!

Яскраві національні костюми, запальна українська енергетика, а також віртуозність, майстерність, оригінальна інтерпретація народних обрядів та музичних композицій чекає на глядачів у Запорізькій обласній філармонії.

Запрошуємо всіх шанувальників долучитися до національних традицій та стати частиною автентичної культури!

Захід відбудеться із дотриманням вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

 

Колектив Запорізької обласної філармонії та в.о.генерального директора, заслуженого працівника культури України Ірину Конарьову нагороджено Подяками «Центру допомоги «Інвестохіллс».

У «Центрі допомоги «Інвестохіллс» знайшли прихисток переселенці з окупованих територій нашої області. Артисти філармонії віддано працюють на своєму філармонійному фронті на благо держави та дарують позитивні емоції тим, хто наразі цього найбільше потребує. Одним із таких приємних музичних сюрпризів став святковий концерт до Міжнародного дня захисту дітей для юних глядачів із «Центру «Інвестохіллс».

Крім гучних оплесків та щирих посмішок малечі артисти філармонії отримали заряд позитиву та натхнення.

Колектив філармонії і надалі сприятиме створенню піднесеного морального і патріотичного духу наших земляків і даруватиме яскраві свята музики, пісні та танцю.

   Тож доки на нашій рідній землі лунає музика та українська пісня, доки ми разом - ми непереможні!

Опубліковано в Новини

Шановна Олено Михайлівно!

       Ваші професійні досягнення – це результат багаторічної плідної праці, любові до обраної справи та безперечного таланту митця!

Більше 40 років разом з академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії Ви зберігаєте і продовжуєте найкращі традиції симфонічного мистецтва та прищеплюєте любов до музики молодому поколінню.

      Щиро бажаємо Вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, великого натхнення, благополуччя та миру. Нехай на Вашому життєвому шляху будуть тільки приємні зустрічі, а поруч - вірні друзі та рідні люди.

 За дорученням колективу,                      

з повагою

в.о.генерального директора,

заслужений працівник культури України                         Ірина КОНАРЕВА

28 червня 2023 рік

Опубліковано в Новини

Українці – великий народ з багатою історією. Саме з 1996 року запорукою розвитку незалежної країни став її Основний закон – Конституція України! В ньому наші принципи, цінності та ідеали. І зараз зі зброєю в руках ми їх мужньо відстоюємо.

Бажаємо всім українцям витримки, сили духу, найміцнішого здоров'я, упевненості в світлому майбутньому, життєвих гараздів, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень на благо розвитку України! Нехай завжди наше небо буде мирним і безпечним, а у домівках панує спокій та злагода! Гідно стоїмо на захисті наших конституційних прав і свобод кожен на своєму фронті!

Вільні були, є і будемо!

Слава Україні!

За дорученням колективу,                                     

з повагою

в.о. генерального директора,                              

заслужений працівник культури України                     ІРИНА КОНАРЕВА

28 червня 2023 р.

Опубліковано в Новини

Прем'єра

Чому варто піти на виставу «Як виростити чоловіка в домашніх умовах»?

1. Блискуча комедія про різні світи чоловіка та жінки.

2. На сцені Ірма Вітовська та Олексій Гнатковський.

3. Нестандартний сюжет та бурхливий фінал.

У центрі п'єси – сильна, прекрасна і самовпевнена Марьяна! Вона має чудову роботу, гроші... все, крім кохання... або хоча б просто чоловіка. В один прекрасний вечір ... вона побачила рекламу про те що ідеального чоловіка можна тільки виростити ... навіть в домашніх умовах ...!

Комедія про стосунки чоловіків і жінок… І про те, що в рекламі не завжди каже правду…

У головних ролях: Ірма Вітовська (Заслужена артистка України) та Олексій Гнатковський (Заслужений артист України)

Від творців «Про Що Мовчать Чоловіки, або Дикун FOREVER»

Опубліковано в Афіша

ШАНОВНА НАТАЛІЄ МИКОЛАЇВНО!

 Колектив Запорізької обласної філармонії щиро вітає Вас із ЮВІЛЕЄМ!

Ваша сумлінна праця – це великий внесок у формування позитивного іміджу Запорізької обласної філармонії. Разом із колегами Ви створюєте сприятливі умови для всіх відвідувачів концертного залу, які з перших кроків завжди відчувають турботу й піклування. Щиро вдячні Вам за відданість роботі та професіоналізм.

Бажаємо міцного здоров’я, життєвих сил і радісних подій, бадьорості духу та душевної рівноваги. Нехай на Вашому життєвому шляху будуть тільки приємні зустрічі, а поруч - вірні друзі та рідні люди.

Мирного неба, людського щастя на довгі роки!

За дорученням колективу,                                                   

з повагою

в.о. генерального директора,                              

заслужений працівник

культури України                                                      ІРИНА КОНАРЕВА

26 червня 2023р.

Опубліковано в Новини

У Запорізькій обласній філармонії джаз не тільки для дорослих, а й для малят.

Полюбити джаз можна у будь-якому віці, а в дитинстві знайомство з цією музикою стає особливо яскравою подією. Досвідчені музиканти чудово знають, що діти по-особливому сприймають новий музичний напрямок, і дуже важливо вміти правильно його піднести. Щоб підтримувати щирий інтерес маленьких слухачів, став розвиватись джаз для дітей – з'явилися різні програми та заходи.

25 червня в рамках мистецького проєкту «Філармонія - дітям» відбудеться концерт «Джаз Smile» від комбо-бенду «Music men» під керуванням Юрія Крюкова!

У програмі прозвучить веселий джаз для діток і улюблені мелодії із популярних мультфільмів студії Дісней «101 далматинець», «Білосніжка і семеро гномів», «Аліса у Країні Чудес», «Троє поросят» та інші! Кожна композиція представлена в доступній формі  в супроводі цікавих історій.

Ніхто не нудьгуватиме ні хвилини! Дітям джаз подається в ігровій манері, яка відразу ж викликає зацікавленість та захоплення. Разом з музикантами дітлахи познайомляться із різними музичними інструментами, основами джазу і зможуть осягнути багато нюансів цього жанру.

Гарну музику й веселий настрій маленьким гостям даруватимуть учасники бенду – Тарас Пацернюк (труба), Артем Крамаренко (бас-гітара), Станіслав Шинкаренко (ударні), керівник – Юрій Крюков (фортепіано, електропіано). Яскравими образами програму прикрасять – віртуози Тимофій Фуклєв (флейта) і Іван Левченко (саксофон-альт). Загадковим світом магії дивуватиме членкиня Міжнародної асоціації ілюзіоністів Марина Євченко. Ведучий – Юлій Гаврилов.

Подаруйте своїй дитині любов до джазу, мистецтва і незабутню подорож у світ музики! 

Захід відбудеться із дотриманням  вимог безпеки в умовах воєнного стану.

 

   

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 4