• Академічний симфонічний оркестр

  • __Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці"

  • Джаз-квартет «Music men»

  • Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 21 січня 2019 — Запорізька обласна філармонія
Понеділок
21
січня
19:00

Старий Різдвяний Джаз

Опубліковано в Афіша

     Закінчились новорічно-різдвяні свята і декого з нас вже охоплює  смуток зимового холоду. Та його здатна подолати музика, адже музика — це найкраща втіха для людини, яка сумує...  
     Напередодні Свята Хрещення Господнього, 18 січня 2019 року у концертному залі ім. М.І. Глінки академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії  під керуванням головного диригента, народного артиста України В’ячеслав Реді створював особливий теплий настрій для всіх, хто бажав зігрітися музикою. Разом із оркестром своїм талантом запоріжців радували гості з Києва – заслужена артистка України Валентина Буграк (альт) та лауреат міжнародних конкурсів Кирило Бондар (скрипка).
      Цього вечора музиканти подарували слухачам чудовий концерт, ще раз довівши високий рівень професіоналізму та вишуканий музичний смак. Програма складалася з творів всесвітньовідомих  віденських класиків Вольфганга Амадея Моцарта та Людвіга ван Бетховена.
      Відкрила концерт Увертюра до опери «Чарівна флейта», яка одразу ж налаштувала слухачів на приємний вечір. Живе виконання ніколи не втрачає свого впливу! Адже під час гри в дію вступають різні фактори – харизма, природній талант, відчуття музичного твору  та душевне тепло виконавців. Все це та багато іншого у супроводі оркестру продемонстрували столичні музиканти, подарувавши глядачам моцартівську Концертну симфонію для скрипки та альту мі-бемоль мажор.
 Друге відділення було присвячене творчості великого Бетховена. Академічний симфонічний оркестр виконав Симфонію № 7. Своєю філігранною грою музиканти передали всю могутню простоту демократичної мови Бетховена, з його енергією ритмів, рельєфністю активних інтонацій, що поєднується з тонкою розробкою мелодійних, тембрових, гармонійних деталей. В гармонії чутно різноманіття відтінків і контрастів, посилення барвистості. Відкриваючи музику Бетховена, глядачі мали змогу замислитися над власними почуттями.
      Концертна програма отримала найкращі схвальні відгуки, адже Вячеслав Редя та артисти, завдяки своїй майстерності, розкрили всю витонченість і багатогранність музичних творів.
      Продовжити  насолоду музикою запрошуємо 25 січня о 17.00 на ювілейному концерті академічного козацького ансамблю пісні  і танцю «Запорожці».

Опубліковано в Новини