• Академічний симфонічний оркестр

  • __Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці"

  • Джаз-квартет «Music men»

  • Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 26 жовтня 2018 — Запорізька обласна філармонія

Клавесин – винятковий старовинний інструмент. Сьогодні у світі, зокрема і в Україні, старовинна музика є жанром, який викликає колосальний інтерес як музикантів, так і слухачів, і стає одним з найпрестижніших. Концерти клавесинної музики –занурення у таємниче звучання творів XVI – XVIII століть. Тож, 26 жовтня 2018 року залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбулася  ексклюзивна зустріч з клавесином!
      Сольний концерт у виконанні лауреата міжнародних конкурсів Олени Жукової відбувся в особливій піднесеній атмосфері. Перед початком концертної програми музикознавець – заслужений працівник культури України Алла Ходакова представила глядачам виконавицю, познайомила з її творчим шляхом та запросила всіх до неповторного світу бароко.
      У епоху бароко створювалась музика особливого звучання й чистоти. Своєю майстерністю та незрівнянним звучанням клавесину артистка підкорила слухачів з перших нот. І це не дивно, адже інструмент на якому вона грала – це великий концертний клавесин, виготовлений у Голландії за зразком майстра клавесинів Паскаля Таскіна.
       Концертна програма «Код бароко» став унікальним проектом для Запоріжжя, публіка вперше отримала можливість почути рідкісний старовинний інструмент. Концерт повністю витримав автентичну манеру виконання старовинної барокової музики й сама виконавиця була одягнена у сукню давньої епохи. Яскравий відеоряд доповнював програму та допомагав сприйняттю музики слухачам. Олені притаманні бездоганне фразування та почуття стилю. Під час всієї програми музикант спілкувалася із глядачами, коментувала виконувані твори, ділилася своїми враженнями від Запоріжжя та мистецького заходу.
        У програмі прозвучали як відомі твори Дж. Скарлатті, Фр. Куперена, так і рідкісні композиції Ж.-Ф. Рамо, А. Форкре, І. Прача та ін. Разом із виконавицею подарували незабутні емоції учасники струнного ансамблю Запорізької обласної філармонії: Володимир Галіченко (скрипка), Андрій Мамчур (скрипка), Андрій Семеренко (віолончель), Олег Попруженко (альт), Валерій Карпенко (контрабас), виконавши Концерт для скрипки, альта та клавесину ре мінор Ж.Ф. Рамо та Концерт ре мінор для клавесина та струнних Й.С. Баха.
        Концерт пройшов у аурі вишуканості та елегантності. Глядачі тепло приймали артистів, висловлювали слова вдячності за чудову концертну програму та захоплення від майстерності музикантів.

Опубліковано в Новини

Тільки в концертному залі імені М.І. Глінки 26 жовтня 2018 року – ексклюзивна зустріч з клавесином!

     Клавесин – винятковий старовинний інструмент.Сьогодні у світі, зокрема і в Україні, старовинна музика є жанром, який викликає колосальний інтерес як музикантів, так і слухачів, і стає одним з найпрестижніших. Концерти клавесинної музики – це можливість пізнання першоджерел з автентичним виконанням та занурення у таємниче звучання творів XVI – XVIII століть.

     Сольний концерт у виконанні лауреата міжнародних конкурсів Олени Жукової – це подорож до магічного світу музики далекої епохи. Завдяки своїй майстерності та незрівнянному звучанню клавесину артистка підкорює слухача з перших нот.І це не дивно, адже інструмент на якому гратиме Олена Жукова – це великий концертний клавесин, копія історичного французького типу, який виготовив голландський майстер за зразком Паскаля Таскіна.

     Разом із виконавицею створить оригінальну атмосферу бароко та подарує незабутні емоції струнний ансамбль Запорізької обласної філармонії.

     Олена Жукова – кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри камерного ансамблю Національної музичної академії України, засновник та викладач класу клавесину у Київськомуінституті музики ім. Р.М.Глієра, викладач камерного ансамблю у КССМШ ім. М. В. Лисенка. Музикант брала участь у численних концертах як соліст, ансамбліст та концертмейстер (клавесин та фортепіано) у провідних залах міст України та за її межами, зокрема в Угорщині, Великобританії, Норвегії, Нідерландах. Виступала з провідними музичними колективами: Державним камерним ансамблем «Київські солісти», симфонічним оркестром Національної філармонії України під орудою Саулюса Сондецкіса, Богодара Которовича, Кирила Карабиця, Рубена Толмачова, Зігфріда Хайнріха. У 2000 році звернулася до історично-орієнтованого виконавства на старовинних інструментах, яке поєднує з академічним.

     Концертна програма «Код бароко» - унікальний проект для Запоріжжя, адже публіка вперше отримує можливість чути рідкісний старовинний інструмент, і одразу – від кращої виконавиці.
Концерт повністю витримує автентичну манеру виконання старовинної барокової музики. У програмі представлені твори В. Берда, Фр. Куперена, Ж.-Ф. Рамо, Й.С. Баха, Дж. Скарлатті та інших, об'єднані ідеєю зашифрованих в музиці таємничих послань.

     Для Запорізької обласної філармонії велика честь долучитися до провідних тенденцій у світовому мистецтві й стати частиною престижного міжнародного процесу.

     Тож, запрошуємо всіх цінителів високого мистецтва та професійного виконання до концертного залу ім. М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії 26 жовтня о 18.00 насолодитися шедеврами світових майстрів та отримати духовну насолоду.

Опубліковано в Афіша

Сайт Запорізької обласної ради

Публікація 26.10.2018

Днем народження запорізького аеропорту став жовтень 1943 року, коли було видано наказ №1 по новоствореному підприємству. Саме з цього дня починається відлік роботи аеропорту.

- Сьогодні запорізький аеропорт – це об’єкт, який впевнено розвивається, збільшуючи кількість перевезень, доходність і впевнено рухаючись вперед, - сказав перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков під час урочистостей з нагоди ювілею підприємства в залі Запорізької обласної філармонії. Він відзначив значні модернізаційні процеси, які охопили аеропорт протягом останній 5-ти років, - сучасний сервіс, повномасштабне будівництво  нового терміналу.

За оперативними даними, за період з січня по серпень 2018 КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» демонструє позитивну динаміку роботи. Всього за цей період були обслужені понад 261 тис. пасажирів, що на 25,3% більше, ніж в минулому році. Кількість літако-вильотів склала 2141 - це на 21,4% перевищує показники 2017 року.

- Запорізький аеропорт – це не просто ворота до міста Запоріжжя та Запорізької області. Це – ворота для інвестицій до регіону, щоб область ставала конкурентоспроможною, адже сьогодні кожен бізнесмен цінує свій час. І для цього у інвестора повинні бути всі умови: прилетіти, провести перемовини і прийняти рішення про інвестування коштів в економіку Запорізької області. У нас є безліч перспективних проектів в Запоріжжі, Мелітополі, Токмаку та інших містах і районах, - зазначив Єгор Семенков.

Перший заступник голови Запорізької обласної ради подякував виконавчу владу Запоріжжя і трудовий колектив аеропорту за те, що роблять кожного запоріжця ближчим до Європи і кращих світових практик.

- Від щирого серця, від всіх депутатів обласної ради – із святом вас!, - сказав Єгор Семенков і під гучні оплески ветеранів і колег вручив нагороди Запорізької обласної ради.

Чудовою прикрасою святкування стали концертні номери у виконанні артистів Запорізької обласної філармонії.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 
Опубліковано в ЗМІ про нас