Фільтрувати матеріали за датою: березня 2022 — Запорізька обласна філармонія

РАЗОМ ДОПОМАГАЄМО, РАЗОМ ПЕРЕМАГАЄМО!

Після вимушеної перерви у роботі, пов'язаною з повномасштабною війною в Україні, творчі колективи та артисти Запорізької обласної філармонії повертаються до мистецького життя.

Основна зброя артиста – це музика, слово, пісня. Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» під керуванням заслуженого артиста України Сергія Черногора, академічний симфонічний оркестр під орудою диригента – лауреата міжнародних конкурсів Надії Другової, джаз-квартет під керуванням Юрія Крюкова, артисти та солісти філармонії приступили до підготовки нових музичних програм для вимушених переселенців та захисників країни. В такий спосіб ми прагнемо подарувати тепло своїх сердець, вселити надію, що життя триває і Перемога буде за нами.

Філармонія продовжує працювати в умовах воєнного стану, адже у всіх нас є спільна мета - Перемога. Самі мужні працівники філармонії вступили до лав територіальної оборони, ті, хто залишилися в тилу - всіляко підтримують воїнів ЗСУ, займаються волонтерською діяльністю, шиють Державні Прапори України, проводять збір необхідних речей для людей, які були вимушені покинути свої домівки через бойові дії, плетуть маскувальні сітки, виготовляють маск- шапки «кікімори» та багато іншого.

Мистецький заклад розширив свою діяльність і наразі працівниками філармонії виготовлено понад 15,0 тис. смачних домашніх пиріжків. Щоденно ці смаколики відправляються воїнам ЗСУ і захисникам територіальної оборони, до військового шпиталю та переселенцям.

Дружній колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою вірить у міць наших захисників та всіляко їх підтримують, адже вони наразі на передовій виборюють єдність України, суверенітет держави, волю і щасливе мирне майбуття своєї країни! Ми впевнені, що Перемога буде незабаром! Все буде Україна!

Опубліковано в Новини
Середа
30
березня
12:23

З вірою у Перемогу!

Всі українці вірять у нашу Перемогу над російськими загарбниками.

Зі словами щирої вдячності та підтримки до воїнів воїнів ЗСУ, які мужньо захищають свою землю звернулася артистка Запорізької обласної філармонії, гордість Запорізького краю, народна артистка України Любов Малицька.

На жаль, ворог прийшов у наші домівки, знищуючи міста та мирне населення, але ми обов’язково переможемо, бо ми - на своїй землі, бо ми - нація!

Артистка вірить в те, що Україна сильна і витримає весь біль, всі страждання та муки, які випали на її долю і після закінчення страшної війни знову відродиться і відбудується у нову квітучу державу.

А потім знову зазвучить щира українська пісня. Адже, музика – це своєрідні ліки для душі. Недарма для співочого українського народу пісня є однією із святинь, найціннішим духовним скарбом, гордістю і окрасою.
        А сьогодні м
и пишаємося всіма нашими героями на передовій, у територіальній обороні. Перемога обовязково буде за нами! Слава Україні! Слава захисникам України! Слава нації!

Опубліковано в Новини

ДЕПАРТАМЕНТ КУЛЬТУРИ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ОГОЛОШУЄ ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС «ВІЛЬНИЙ СТЕП»

У тяжкі часи воєн і скрут українці завжди бралися до зброї та боронили свій край до останку. І сьогодні, як ніколи, ми потребуємо єдності у боротьбі проти російської орди на всіх фронтах. Так, не кожен може тримати зброю або бути волонтером, однак тримати оборону на культурному фронті здатен будь-хто.

Влучне і доречне слово надихає, приносить, розраду, дарує мудрість, закарбовує пам'ять, творить історію.

Слово, стань, твердою крицею!

На конкурс подаються поетичні твори та короткі прозові оповідання (до 9000 знаків з пробілами), темою яких є героїчна боротьба українців проти російських окупантів та висвітлення жахів війни.

Для участі у конкурсі надсилайте Ваші твори на електронну скриньку Департаменту (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) з приміткою «Вільний степ». Також у листі необхідно вказати Ваше Прізвище та ім’я, вік, контактний номер телефону.

Згодом Департамент культури та інформаційної політики ЗОВА випустить друковану збірку, до якої увійдуть найкращі твори учасників конкурсу «Вільний степ».

Долучайтеся: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Опубліковано в Новини

Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро вітає балетмейстра-постановника академічного козацького ансамблю пісні і танцю "Запорожці" Олега Кравця!

Прийміть сердечні вітання і найкращі побажання з нагоди Вашого Ювілею!

Ви - справжній корифей своєї справи, гідно продовжуєте традиції українського народу. Ваш життєвий досвід, мудрість і виваженість є взірцем для наслідування молодому поколінню. Танцювальний калейдоскоп постановок академічного козацького ансамблю пісні і танцю "Запорожці" захоплює і вражає. Вам притаманний яскравий і самобутній талант, ніби сама Богиня танцю Терпсіхора великодушно благословила Вас на успіх, визнання та славу. Вам підкорюється неповторне, колоритне і барвисте мистецтво танцю, яке пронизане любов'ю до Батьківщини, Соборної і Незалежної.

Дякуємо за Ваш талант та невтомну роботу! Нехай Ваша творчість і надалі не знає кордонів, проходить від серця до серця, єднаючи людей в ім’я мистецтва та добра. Бажаємо міцного здоров’я, творчої наснаги та радості, щастя, успіхів, добробуту, життєвих гараздів та мирного неба.

Опубліковано в Новини

23 березня колектив Запорізької обласної філармонії долучився до Всеукраїнської акції "Вільне небо", яка розпочалася у Києві на Майдані Незалежності. До творчого марафону на підтримку українського народу із закликом Президента України Володимира Зеленського "Закрити небо - free sky - вільне небо" - вже приєдналися музиканти Одеської Національної опери, артисти Львова, Дніпра, Харкова, Чернівців та Тернополя.
У козацькій столиці України, у центрі державності країни, де Хортиця оповита легендами про волю та славу українського народу, всі ми розуміємо, як важливо зберегти та захистити нашу любу Україну. Ми благаємо закрити небо, урятувати країни Європи та всього світу від агресора. І зробити це треба негайно, бо завтра така ж біда може прийти до будь-якої європейської держави.
Державний гімни України, "Palladio" Карла Дженкінса та Марш козацької слави прозвучали у концертному залі ім. М.І. Глінки у виконанні академічного симфонічного оркестру під орудою лауреата міжнародних конкурсів - диригента Надії Другової. У акції взяли учать академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці", під керуванням художнього керівника, головного хормейстра, заслуженого артиста України Сергія Черногора, та працівники філармонії.
Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою звертається до світової спільноти, усіх небайдужих людей зі здоровим розумом та щирими серцями; тих, хто має дітей та онуків; тих, хто мріє про мир та світле майбутнє; тих, хто може зупинити війну - станьте на стороні Добра та Мудрості, Миру та Злагоди - закрийте небо над Україною! Free sky!
Мистецький марафон у Запоріжжі відбувся за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агенства України з питань мистецтва та мистецької освіти та Запорізької обласної військової адміністрації.
Тільки разом ми обов'язково переможемо, бо козацькому роду нема переводу!
#FREESKY

Опубліковано в Новини

Разом із всіма українцями віримо, що дух добра обов’язково переможе!

Але ми ніколи не пробачимо російським агресорам сльози наших дітей і матерів, ніколи не забудемо ворогам нелюдську жорстокість, бо це вони принесли на нашу землю криваву війну, горе і смерть.
Разом з нами весь світ бачить нескорену міць і переможну волю українських воїнів!

Солістка Запорізької обласної філармонії Тетяна Лаврик. Дж. Каччині «Аве Марія».

Опубліковано в Новини

Працівники Запорізької обласної філармонії об’єднались для збору і надання гуманітарної допомоги переселенцям та внутрішньо переміщеним особам, які були евакуйовані із зони бойових дій до м.Запоріжжя.
У цей важкий час робимо для країни усе можливе. Кожен із нас має долучитися до волонтерської роботи та працювати на спільну мету – знищення зла, яке прийшло до нас.
Працівниками Запорізької обласної філармонії переведено на підтримку територіальної оборони м.Запоріжжя понад 80,0 тис. грн, з особистих рахунків постійно переводяться кошти на підтримку воїнів ЗСУ та діяльності волонтерських організацій.
Від щирого серця та з вірою у нашу Перемогу працівники філармонії зібрали та передали для воїнів ЗСУ, захисників територіальної оборони м.Запоріжжя та внутрішньо переміщених осіб, які були евакуйовані із зони бойових дій до м.Запоріжжя, продуктові набори, ліки, теплий одяг, білизну, подушки, ковдри та інші речі першої необхідності.
В умовах сирен та евакуації, у відповідь на повномасштабне вторгнення працівники філармонії не розбіглися і не сховалися, а згуртувалися і продовжують плести маскувальні сітки та надавати посильну допомогу.
Кожен із працівників філармонії вносить свій щирий внесок у спільну мету – нашу Перемогу!
Так, артистка академічного симфонічного оркестру Марія Перкова працює у волонтерському кол-центрі, соліст філармонії Богдан Хижняк разом із красунею-дружиною Юлією на власному авто співпрацюють з волонтерами, солістка філармонії Поліна Гонтарь разом із сім’єю допомагає захисникам територіальної оборони.
Волонтерський центр Запорізької обласної філармонії очолює директор-розпорядник, заслужений працівник культури України Тетяна Тіліс, значну допомогу надають директор-розпорядник академічного симфонічного оркестру Микола Петюк, керівниця художнього відділу Оксана Герман, артистка академічного симфонічного оркестру Агнес Чекаліна, провідний технічний редактор Андрій Юрченко, начальник технічного відділу Олег Гойденко, контролер квитків Наталія Борисенко, водій Олександр Гуцов та багато інших.
Уся діяльність обласної філармонії у складних умовах сьогодення координується генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою, яка щиро вдячна колективу за згуртованість, витримку, активну громадянську позицію та міць духу.
Бо разом – ми сила! Ми – українці! Це – наша країна! І Перемога буде за нами! Слава Україні! Героям Слава!

Опубліковано в Новини

Працівниками Запорізької обласної філармонії налагоджено виготовлення смаколиків для захисників країни. Понад 500 домашніх пиріжків з картоплею та капустою щоденно готують працівники філармонії для воїнів ЗСУ, захисників територіальної оборони м.Запоріжжя та внутрішньо переміщених осіб, які були евакуйовані із зони бойових дій у м.Запоріжжя.
Пиріжки – це частина домашнього затишку і своєрідний оберіг від щирих жіночок.
Віримо, що приготовані власноруч страви допоможуть українським бійцям та людям, які на теперішній час особливо потребують нашої уваги та турботи, відчути затишок домашнього тепла.
Готували пиріжки за вишуканими рецептами, з позитивними думками, молитвами та побажаннями швидкої Перемоги Української Армії.
Правда на нашому боці, агресора буде знищено і це залежить від наших спільних зусиль! Слава Україні! Героям Слава!

Опубліковано в Новини
Субота
12
березня
12:10

Разом до Перемоги!

У Запорізькій обласній філармонії працюють не тільки надзвичайно талановиті люди, а й вмілі рукодільниці!

«Разом до Перемоги!» - під таким гаслом працівники обласної філармонії активно згуртувалися та освоїли новий вид діяльності – швачне мистецтво.

Власними силами артисти, музиканти, адміністратори, контролери квитків, працівники технічних служб, адміністрація філармонії налагодили виготовлення Державних Прапорів України .Н

Нами вже виготовлено 122 Державних Прапорів України. Головні державні символи передано воїнам ЗСУ, захисників територіальній обороні м. Запоріжжя та волонтерським організаціям.

Чотири великих власноруч створених прапорів зараз майорять на фасаді концертного залу імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії.
Попереду ще багато випробувань, але ми віримо в нашу армію та нашу найскорішу Перемогу! Слава Україні! Героям Слава!

Опубліковано в Новини

Директор Департаменту культури та інформаційної політики ЗОВА Владислав Мороко розповів, який вклад у нашу перемогу роблять заклади культури області.
Так, деякі працівники пішли в військомати та зараз зі зброєю в руках боронять Батьківщину. Ті, хто залишився, працюють у місті - роблять барикади, допомагають теробороні, шиють дощовики, надають допомогу біженцям. А найкращий концерт для воїнів, волонтерів, тероборонців та усіх жителів області обов’язково відбудеться після нашої перемоги!
#StopRussianAggression
#інфотерор #stoprussia

Опубліковано в Новини
Сторінка 1 із 2