Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 24 вересня 2021 — Запорізька обласна філармонія


   Відкриття симфонічного сезону особлива та визначна подія у житті міста та академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії. Цього року 24 та 25 вересня оркестр відкриє 65 ювілейний сезон! В програмі Симфонія №3 “Органна” К. Сен-Санса та Концерт для фортепіано з оркестром Е. Гріга.

   “Я дав тут все, що міг дати, і те чого я досягнув – ніколи вже не зроблю знов”, – казав про свою останню симфонію видатний французький композитор К. Сен-Санс. Образний світ твору – конфлікт між вірою та сумнівом. Дві частини симфонії нібито дві стадії душевної боротьби: перша закінчується в тонах захопленого самозречення, друга – своєрідна хвала силі духу, волі до творення. “Остання симфонія Сен-Санса – справжнє диво техніки та інструментування”, – так казали про твір сучасники. Одну з провідних ролей у симфонії композитор віддав партії фортепіано та органу. Солістка – заслужена артистка України Ілона Турчанінова.

   Концерт для фортепіано з оркестром Е. Гріга – справжня перлина епохи романтизму та найвідоміший твір композитора. Складна віртуозна партія фортепіано за своїм характером та силою емоційного впливу наближує соліста до звучності та сили оркестру. Солістка – Кім Барб’є (Франція).

   Головний диригент – народний артист України В'ячеслав Редя.

Опубліковано в Афіша