Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 26 травня 2023 — Запорізька обласна філармонія
П'ятниця
26
травня
18:36

КОЛИ ДУША СПІВАЄ

26 травня у Запорізькій обласній філармонії з успіхом відбувся творчий вечір солістки філармонії, лауреата премії ім. І.Паторжинського Українського фонду культури, лауреата міжнародного конкурсу «GoldentimeTalеnt» (Британія) – чарівної Юлії Якси.

Прихильники творчості співачки давно чекали на сольний концерт, аби насолодитисябагатогранним талантом та яскравим сильним голосом. «Я дуже щаслива, що не зважаючи на складні обставини сучасних реалій творче життя не зупиняється і такий довгоочікуваний для мене концерт відбувся. До філармонії завітали мої колеги та друзі, я відчувала потужну підтримку глядачів та їх любов. Програма була досить насиченою і різноплановою. Готуючи концерт, хотіла подарувати слухачам тільки найкраще», – поділилася своїми емоціями солістка. І, дійсно –концерт вийшов просто фантастичний! Варто відмітити багатогранність Юлії, їй підвладні різні жанри та музичні напрямки. Цього вечора стильна, яскрава співачка виконала сучасні українські пісні, джаз, зарубіжні хіти та популярну класику. Окремою сторінкою програми стала присвята всім тим, хто зараз захищає нас і нашу Батьківщину. Літературно-музичний номер співачки у дуеті із Юлієм Гавриловим торкнувся серця кожного гостя у залі.

Без батьків, їх любові та виховання не було б нас такими які ми є, тому відому пісню «Материнська любов» співачка виконала на честь всіх жінок, які носять святе ім'я «мама» та своєї неньки, яка привила виконавиці справжню жагу до мистецтва.

Яскраві творчі особистості завжди згуртовують навколо себе інших митців. Адже, не дарма кажуть, що справжня творчість і талант не мають кордонів. Надзвичайний, феєричний вечір разом із солісткою створювали друзі та колеги – Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру, керівник - Дмитро Мітнік, Світлана Зеленська (фортепіано), Дмитро Саверов (контрабас), Володимир Величко (скрипка), Геннадій Музикант (альт), Станіслав Шинкаренко (ударні), Ірина Скляренко та Вікторія Терещенко (бандура). Захват у слухачів викликав виступ лауреата міжнародних конкурсів Івана Левченка (саксофон). По-справжньому грандіозним завершенням концерту стала фінальна композиція Л.Веббера із мюзиклу «Привид опери», яка прозвучала у тандемі із солістом філармонії Миколою Квєтковим і вже давно є фаворитом у запорізької публіки.

Глядачі довго не відпускали артистку зі сцени, задарували квітами та дякували за талант гучними оваціями.

Опубліковано в Новини

Єдина прифронтова філармонія – Запорізька обласна філармонія попри все продовжує концертну діяльність. Один із провідних колективів закладу – академічний симфонічний оркестр невпинно радує містян, додаючи їм сил та наснаги.

За часи війни музиканти із різних країн приходили на допомогу своїм колегам. Нещодавно приємною несподіванкою для колективу став коштовний подарунок від відомого литовського джазового ударника Гедімінаса Лауренавічуса. Музикант передав солісту оркестру – заслуженому артисту України Віталію Солом'янчуку барабанні палички Cherrystone. Такий презент дуже порадував весь колектив, а Віталій одразу ж взявся випробовувати інструменти.

Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі із керівником, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою висловлює слова щирої вдячності Гедімінасу Лауренавичуса за його розуміння, співчуття та посильну допомогу, адже для музикантів найдорогоцінніше – це музичні інструменти! Дякуємо всьому литовському народу за неоціненну підтримку!

З радістю продовжуватимемо створювати мистецькі свята для українців, а після Перемоги і для всіх зарубіжних гостей нашого міста. Чекаємо з нетерпінням!

Дякуємо нашим сміливим ЗСУ за можливість працювати на своєму філармонійному фронті.

Миру всім та злагоди!

Опубліковано в Новини