Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 18 травня 2023 — Запорізька обласна філармонія

Українська вишиванка – шанована і відома у всьому світі. Для українців – вона духовний символ, в якому закладено цілий код нації. У вишиванці – наша сила і багатовікова історія. 18 травня до Всесвітнього дня вишиванки академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії, художній керівник – заслужений артист України Сергій Черногор презентував мистецький проєкт «На щастя, на долю!». Концерт зібрав чимало глядачів і подарував всім приємні емоції.

Чарівною музикою у колонній залі філармонії гостей зустрічав відомий дует музикантів – заслужена артистка України Ілона Турчанінова та лауреат міжнародних конкурсів Андрій Нетреба. Цього дня з нагоди свята відбулося відкриття виставки картин «Квітуча Україна» запорізького міського об'єднання митців «Колорит», якою всі охочі могли насолодитися перед концертом.

З щирими привітаннями до присутніх звернувся заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Куценко. Високопосадовець висловив слова захоплення запоріжцями, які саме сьогодні, коли ворог посягає на наші кордони, згуртувалися та разом упевнено крокують до Перемоги. Чималу роль у цій боротьбі відіграє культура, а колектив Запорізької обласної філармонії впевнено тримає свої позиції.

Програма концерту блискуче поєднала український фольклор, оригінальні аранжування та сучасні ритми. Слухачі насолоджувалися творами знаних українських композиторів – О. Білаша, П. Майбороди, В. Івасюка, І. Карабиця, перлинами української хорової класики та самобутніми обробками народних пісень, а бадьора хореографія в сучасних постановках додала щирих емоцій. Кращі твори української естради прозвучали у виконанні солістів – Юлії Якси, Анастасії Литвин, Дарини Шупранової, Ольги Пацернюк і Віталія Богданова.

У залі панувала піднесена атмосфера, яка наповнила слухачів позитивом і натхненням. Глядачі заходу висловили вдячність колективу філармонії за прекрасну патріотичну програму, яка особливо влучно розкриває українську душу та надихає йти тільки вперед. Серед гостей були депутат Запорізької обласної ради Ірина Півень та представники територіальних громад Запорізької області, вимушені переселенці із тимчасово окупованих територій, які перебувають під опікою благодійних фондів «Карітас» і «Я – Маріуполь».

Костюми артистів влучно демонструють різноманіття вишиванок. Яскраві, колоритні, вишиті з любов'ю, це – справжній витвір мистецтва. В них – глибокий зміст, українські традиції та ціла історія країни. «Нині вишиванку можна побачити не тільки на українцях, а й на громадянах інших країн, які одягають її на знак підтримки України. З гордістю носіть вишиванку, це – наш оберіг, якийнаразі щосили охороняє бійців на передовій. Допоки шануємо традиції, плекаємо культуру та духовні цінності, ми – непереможні!», – зазначила керівник філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева.

Щиро дякуємо ЗСУ за можливість працювати на своєму філармонійному фронті та наближати Перемогу разом!

Опубліковано в Новини

До чудового свята — Всесвітнього Дня вишиванки академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії презентує мистецький проєкт «На щастя, на долю».

У програмі блискуче поєднуються український фольклор, оригінальні аранжування, сучасні ритми та кращі твори української естради ХХ сторіччя.

Стежок за стежком  народжується  візерунок вишиванки, нота за нотою відтворюється українська  пісня.

У концерті прозвучать твори відомих українських композиторів – О. Білаша, П. Майбороди, В. Івасюка, І. Карабиця, перлини української хорової класики, самобутні обробки народних пісень, а яскрава хореографія в сучасних постановках додасть щирих емоцій.

Зустрінемось 18 травня о 17:00  у Запорізькій обласній філармонії!

Захід відбудеться з дотриманням вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Наша вишиванка – не просто гарне вбрання, це – сакральний оберіг для кожного українця!

Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з керівником – заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою долучився до відзначення Всесвітнього дня вишиванки!

Робочий процес триває, а національний символ додає наснаги!

Допоки ми шануємо традиції, плекаємо культуру та зберігаємо духовні цінності – ми незламні!

Опубліковано в Новини

Колектив Запорізької обласної філармонії щиро вітає всіх із чудовим святом самобутньої української культури–

ВСЕСВІТНІМ ДНЕМ ВИШИВАНКИ!

 

ДОРОГІ ДРУЗІ!

  Вишиванка – національний оберіг, генетичний код, а нині символ волі і незламності всього українського народу! Вона несе в собі духовне багатство, високу мудрість і віковічний зв’язок багатьох поколінь.

  Нехай це свято зітре кордони й об'єднає українців по всьому світу.  Тільки разом ми дбайливо зберігаємо та відроджуємо добрі традиції, передаємо їх нащадкам та примножуємо.

  Бажаємо аби над Україної було мирне небо, а в кожній домівці лунала тільки мелодія щастя, злагоди й благополуччя!

  Шануємо історію країни, зберігаємо духовні цінності, плекаємо разом культуру!

  Хай яскравим рушником буде вистелена дорога до Перемоги!

 

За дорученням колективу,

з повагою в.о. генерального директора,

заслужений працівник культури України                   Ірина Конарева

Опубліковано в Новини