Фільтрувати матеріали за датою: квітня 2023 — Запорізька обласна філармонія

30 квітня Запорізька обласна філармонія в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» представляє прем'єру музичної програми «Генії оперної сцени»!

Україна подарувала світу багато видатних митців, але серед славетних імен почесне місце займають Соломія Крушельницька, Борис Гмиря, Анатолій Солов'яненко та наші запорізькі співвітчизники – Марія Сокіл  та Іван Паторжинський.

Саме вони стали взірцем майстерності для всіх наступних поколінь співаків.  Та  шлях до визнання і світової слави у жодного з них не був легким. Так, ім'я Марії Сокіл було віддано забуттю на довгі роки, а Борис Гмиря почав займатися співом у 30-ти річному віці, коли багато співаків вже закінчують навчання.

Шлях до сцени, як і життя, у кожного був різним, але й було те, що об'єднувало їх – любов до української музики, до рідної мови. І кожен з них ніс в своєму серці Україну, і кожен із них – гордість країни.

Молодих шанувальників мистецтва музична зустріч познайомить із творчістю цих відомих майстрів, а досвідченим – подарує насолоду від чарівних мелодій. Гості почують всесвітньовідомі твори: «Мадам Батерфляй» Дж. Пуччині, Пісенька Герцога із опери «Ріголетто» Дж. Верді, Пісня Тараса з опери «Тарас Бульба» М. Лисенка, Арія Варвари з опери «Богдан Хмельницький» К. Данькевича, Каватина Лели з опери «Шукачі перлин» Ж. Бізе.

Оперні шедеври прозвучать у виконанні солістів філармонії Юлії Якси, Вікторії Шестакової, Миколи Квєткова, Аліни Сліти, Данила Риндіна. Партії фортепіано виконують Світлана Зеленська, Артур Остапчук, Ольга Семенець. Автор і ведуча програми – музичний керівник Запорізької обласної філармонії, лауреат міжнародних конкурсів Оксана Гопка. Особливим подарунком стануть записи голосів справжніх майстрів, яким присвячено концерт.

Музика була, є та завжди буде потужною силою, яка дає надію та підтримує людей всюди, даруючи сили та емоції для життя!

Завітайте до філармонії 30 квітня о 16.00 і отримайте заряд позитивної енергії та натхнення від незрівнянної краси пісенної душі українського народу!

Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

До Міжнародного дня танцю! Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» презентує креативну музично-хореографічну програму «KOZAK DANCE»!

Розмаїття танцювальної стилістики та жанровості, яскравий світ ритмів і мелодій, динамічні композиції та цікаві сюжетні замальовки в поєднанні зі звучанням багатоголосся хору та вишуканого вокалу.

Запальні хореографічні «па», харизматичні сучасні ритми з елементами класичного балету.

Відчуйте справжній запал енергії на концерті KOZAK DANCE!

Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Грандіозна прем'єра! Вистава "Венздей!"

Похмура і дуже розумна дівчинка Венздей народилася в вельми незвичайній родині Аддамс, яка відрізняється від простих людей своєю екстравагантністю та екстраординарними здібностями, а також своєрідним та лякаючим способом життя. Венздей підросла і тепер змушена вирушити на навчання в академію Nevermore, де студентка не стільки приділяє час навчанню, скільки розгадці жахливих давніх таємниць. Чарівні декорації, приголомшливі костюми, багатогранна та прониклива гра акторів перенесе вас в таємничу школу Nevermor та подарує незабутні емоції на довгий час.

Опубліковано в Афіша
П'ятниця
28
квітня
17:00

СВІНГЕРИ. Прем'єра вистави

Опубліковано в Афіша

Музична презентація!

27 квітня Запорізька обласна філармонія запрошує всіх поціновувачів джазу на прем'єру музичної програми «Вечір джазу» у виконанні комбо-бенду «Music men»!

«Найважливіше у джазі – це імпровізація, і найвища її форма – це взаємодія музикантів. Діалог. Люди з музичними інструментами налаштовуються на одну хвилю та розмовляють музикою», - так говорять самі музиканти про джаз!

Протягом десятиріч джаз пережив багато трансформацій, набуваючи нових музичних відтінків. Мелодії у стилях соул, бі-боп, блюз та фанк об’єднаються у незабутньому концерті.

Чарівний вечір джазу вам подарують яскраві й талановиті музиканти: Тарас Пацернюк (труба), Артем Крамаренко (бас-гітара), Станіслав Шинкаренко (ударні), Іван Левченко (саксофон альт), Гліб Формальський (тромбон), керівник – Юрій Крюков (фортепіано, електропіано). Солістка – справжня чарівниця Анастасія Литвин (сопрано).

У програмі сучасні джазові композиції найвідоміших митців Джо Семпла, Чета Бейкера, Стена Гетца, Луіса Бонфа, Гері-Мак Фарланда та інших.

Запрошуємо стати частиною музичної культури світу і відчути справжню мистецьку насолоду.

Зустрінемось 27 квітня о 17:00  у Запорізькій обласній філармонії!

Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

«Музичний променад» - це пізнавальна та захоплююча прогулянка різними країнами та епохами, а ще відповідь на найнесподіваніші питання зі світу мистецтва: який інструмент вважають прадідусем флейти і чи складно опанувати гру на цьому стародавньому інструменті? Звучання якого інструменту має лікувальний ефект, а який – увійшов до світової Книги рекордів Гіннеса як найскладніший?

Популярна класика, джаз, мелодії з кінофільмів - талановиті музиканти академічного симфонічного оркестру подарують юним слухачам незабутню зустріч із чудовим світом симфонічної музики!

Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Дуже смішна історія про те, як кримінальний авторитет в п'яному угарі, потрапляє в Амстердам в самий розпал Гей-параду. Намагаючись припинити те, що там відбувається, громлячи все навколо, він потрапляє в поліцію в одну камеру з учасниками параду. А далі Ви будете ридати від сміху. Якщо Ви готові витримати це видовище, то Ви наш глядач.

Опубліковано в Афіша
Середа
12
квітня
17:00

ЄВГЕН ХМАРА

Музика під час війни стає і знеболювальним, і заспокійливим.

Український піаніст та композитор, музика якого зцілює душу та пробуджує віру в дива.

Євген Хмара (Evgeny Khmara) - український композитор та піаніст. Володар статусу Yamaha Artist. Випустив 7 студійних альбомів. Неодноразово презентував Україну у Білому Домі (США), Букінгемському Палаці (Великобританія) у країнах Близького Сходу, Китаї та країнах Європейського Союзу.

З початку повномаcштабної війни, яку розв‘язала росія проти України, Євген дав більше 70 благодійних концертів. Концерт Євгена Хмари у Запоріжжі відбудеться завдяки ЗСУ!

Чекаємо на вас 12 квітня о 17:00 в концертному залі ім. Глінки.

Ви можете придбати квитки на Євген Хмара на musin.zp.ua онлайн.

Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Найгостріша комедія відносин, яка використовує секс як фон, щоб досліджувати людські емоції через довіру і вразливість. Це - гумористичний і чесний погляд на складність сучасних повсякденних особистих відносин.

Ця вистава - відмінне щеплення від снобізму і запотиличник «сімейному» святенництву.

Поняття «Пост Коітум» означає блаженну знемогу, що наступає після сексу. Після оргазму чоловік перебуває в незвичайному настрої. Він більше не хоче того, до чого прагнув зовсім недавно, він сміється над тим, заради чого секунду назад був готовий вчинити вбивство, і, врешті-решт, він не впевнений, що отримав те, чого хотів. Це трагікомедія про людські пристрасті, про те, що рухає сучасними людьми: про батьків, вагітність, пристрасть і звичайно секс. Несхожі один на одного чоловіки і жінки розігрують між собою прості і складні рівняння. Рівняння Кохання і Пристрасті, рішенням яких можна присвятити ціле життя.

В ролях: Ірина Готун та Олександр Розвяков.

Вікові обмеження: 18+ 

Квитки можна забронювати та придбати онлайн на сайті musin.zp.ua або в касі КЗ ім. Глінки

Опубліковано в Афіша

                 Оригінальна музично-хореографічна казка за мотивами старовинної української легенди про трьох запорозьких козаків справить позитивні враження на дітей та дорослих.

            На козацькій раді вирішують, що честь і славу української землі на всесвітніх спортивних змаганнях захищатимуть три брати Вернигора, Вернидуб та Крутивус. Щоб позмагатися з кращими силачами та знайти козацьку силу брати подорожують Америкою, Азією, Африкою, Європою.

            Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

      

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 2