Фільтрувати матеріали за датою: Вівторок, 07 березня 2023 — Запорізька обласна філармонія

 Напередодні весняного свята краси – Міжнародного жіночого дня, 7 березня артисти й колективи Запорізької обласної філармонії дарували найщиріші емоції у концертній програмі «Жінки, фантазії та мрії». У суворих реаліях сьогодення жінка змінилася – вона стала сильнішою, наполегливішою, відчайдушнішою, але все ж таки залишилася ніжною, люблячою і турботливою.

На святковий концерт завітали почесні гості – голова Запорізької обласної ради Олена Жук, директор Департаменту культури та інформаційної політики Запорізької обласної державної адміністрації, заслужений працівник культури України Владислав Мороко, депутати Запорізької обласної ради Олександр Коваленко, Елліна Позднякова-Кирбят'єва та Ірина Півень. З найкращими побажаннями та щирою вдячністю за мужність, підтримку та жіночу відданість очільники привітали присутніх жінок зі святом.

Популярна класика, романтичні мелодії, зарубіжні хіти, сучасна українська пісня й джазові ритми звучали цього вечора для прекрасних пані.

З 8 Березня слухачок вітали улюбленці публіки: Юлія Якса, Аліна Сліта, Анастасія Литвин, Вікторія Шестакова, Микола Квєтков, Юрій Дячук, Сергій Пивоваров, заслужений артист України Олег Кугаєвський (баян), Вікторія Терещенко та Ірина Скляренко (бандура), Геннадій Музикант (скрипка), комбо-бенд «Music men» під керуванням Юрія Крюкова, концертмейстери – Світлана Зеленська, Артур Остапчук та Ольга Семенець. Виключний талант, блискучу хореографію та українські пісні подарував академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник та головний хормейстер, заслужений артист України Сергій Черногор. Впродовж всього вечора позитивним настроєм із глядачами ділилися ведучі заходу – Катерина Слатвінська та Юлій Гаврилов.

У залі панувала атмосфера захоплення й справжнього мистецького відпочинку. Гості були у захваті від музичної програми. Серед гостей свята були представники територіальних громад, а також переселенці із міста Маріуполь та окупованих територій Запорізької області, а саме із Бердянська, Мелітополя, Поліг, Гуляйполя, Василівки, селища Якимівки та інших.

Щирі посмішки та бурхливі овації – найкращий доказ того, що концерт «Жінки, фантазії та мрії» – це дійсно незабутній подарунок жінкам до свята.

Щиро дякуємо ЗСУ за можливість працювати на своєму філармонійному фронті та наближати Перемогу разом!

Опубліковано в Новини

Цього року Запорізька обласна філармонія відзначила своє 84-річчя. І на сьогодні, ми залишаємось єдиною прифронтовою філармонією України, повної енергії, задумів і планів, доводячи всім, що філармонійна оборона в дії.

7 березня відбулися урочистості з нагоди річниці закладу. На свято завітали почесні гості – очільники Запорізької обласної ради, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, депутати Запорізької обласної ради та добрі друзі філармонії. Ведучі висловили слова великої вдячності мужнім захисникам і захисницям, які боронять Україну. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих героїв. Саме завдяки сміливості та стійкості воїнів ЗСУ ми маємо можливість працювати, творити та надихати на Перемогу.

Голова Запорізької обласної ради Олена Жук привітала працівників із визначною датою та за багаторічну сумлінну плідну працю, високу професійну майстерність, активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток української культури і примноження духовних цінностей Запорізького краю та з нагоди 84-річчя від дня заснування Запорізької обласної філармонії вручила:

Почесну грамоту обласної ради

- Тіліс Тетяні Василівні – директору-розпоряднику Запорізької обласної філармонії, заслуженому працівнику культури України;

- Гаврилову Юлію Леонідовичу – артисту розмовного жанру вищої категорії;

- Довженко Ориславі Оксентіївні – директору-розпоряднику академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»

Подякою голови Запорізької обласної ради нагороджено:

-  Кір’янову Юлію Вікторівну – артиста-вокаліста, провідного майстра сцени;

-  Богданова Віталія Олександровича – артиста хору вищої категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці».

Директор Департаменту культури та інформаційної політики ЗОДА, заслужений працівник культури України Владислав Мороко зазначив важливість підтримки культури в умовах війни, привітав жінок зі святом та від імені голови Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка вручив:

Подяку Запорізької обласної державної адміністрації

- Горлову Олександру Олексійовичу - артисту вищої категорії академічного симфонічного оркестру;

- Євченко Марині Вікторівні – асистенту режисера;

- Кучумову Ігорю Вікторовичу – артисту хору І категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці».

За активну громадську позицію, патріотизм, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку культури та музичного мистецтва в умовах воєнного стану та з нагоди Міжнародного жіночого дня

Подяку голови Запорізької обласної державної адміністрації оголошено:

- Карагодіній Ларисі Вікторівні – артистці вищої категорії академічного симфонічного оркестру

- Пацернюк Ользі Миколаївні – артисці хору вищої категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»

Подяку голови Запорізької обласної державної адміністрації оголошено:

- Проценко Світлані Валентинівні     завідувачу квиткової каси

            Почесну грамоту Департаменту культури та інформаційної політики облдержадміністрації вручено:

-  Литвин Анастасії Сергіївні – артисту-вокалісту І категорії;

-  Борисенко Наталі Миколаївні – контролеру квитків;

-  Варваровській Олені Петрівні – завідувачу костюмерної;

-  Гуцову Олександру Васильовичу – начальнику автотранспортного відділу;

-  Козловській Валентині Григорівні – гардеробнику

Керівник філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева висловила щиру вдячність всьому творчому колективу за професіоналізм, відданість мистецтву, невгасимий запал і бажання творити на сцені справжні дива та відзначила Почесною премією мистецтв імені Анатолія Князєва артистку хору академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Жанну Джунь.

Відзначити знакову подію у творчому житті філармонії завітала голова обласного відділення Національної спілки журналістів України, заслужений журналіст України Наталія Кузьменко, яка подякувала артистам та працівникам закладу за вагомий внесок у розвиток культури, стійкість, вручила приємні подарунки представницям колективу та

Грамоту Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України

-        Мітніку Дмитру Семеновичу – артисту вищої категорії академічного симфонічного оркестру

-        Ценовій Ірині Михайлівні – начальнику концертного відділу;

-        Похиленко Катерині Василівні – провідному редактору.

Довідка: Премія мистецтв імені Анатолія Князєва – найвища нагорода філармонії, яка присвячена Анатолію Князєву, заслуженому артистові України, видатному діячу, учаснику Великої Вітчизняної війни, який віддав 60 років життя творчій роботі у Запорізькій філармонії. Премія заснована до 75-річчя Запорізької обласної філармонії 28 листопада 2014 року.

Вітаємо із почесними нагородами та бажаємо нових творчих досягнень і перемог!

Опубліковано в Новини

Запорізька обласна філармонія пропонує відсвяткувати весняне жіноче свято у приємній мистецькій атмосфері та відволіктися від надскладних буднів.

Жінка... Слово, в якому міститься цілий світ. Заради Жінки відбувалися найшаленіші вчинки. Жіночими іменами називають тайфуни, вулкани, автомобілі, квіти, зірки. Заради жінок здійснюються подвиги, жінкам присвячуються картини, складаються вірші. І у всі часи жінці присвячується музика...

Наполегливість, відчайдушність, мрійливість, ніжність, мужність і витримка – все це нині поєднує у собі українська жінка. І як тільки починає звучати музика, перед нами з'являється вона – та, якій дарують цілий світ!

Вечір весни, краси та зворушливої музики, який стане кращим подарунком на свято, тож завітайте 7 березня о 16.00 на яскраву програму «Жінки, фантазії та мрії» до концертного залу ім. М.І. Глінки та у дружній компанії артистів і колективів філармонії отримайте задоволення від улюблених музичних композицій.

У нас завжди атмосферно, щиро та з любов’ю!

Незабутні емоції гарантуємо!

Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану. 

Опубліковано в Афіша