Фільтрувати матеріали за датою: лютого 2023 — Запорізька обласна філармонія

Лісова пісня

Театралізоване дійство за мотивами однойменної драми-феєрії Лесі Українки

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці»

…Я жива! Я буду вічно жити!

Я в серці маю те, що не вмирає.

Запорізька обласна філармонія презентує театралізоване дійство «Лісова пісня» за мотивами однойменної драми-феєрії видатної української поетеси Лесі Українки.

Драма-феєрія «Лісова пісня» - це справжній шедевр української та світової літератури.

Театралізоване дійство «Лісова пісня» у виконанні академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»– це оригінальне прочитання уривків з драми-феєрії «Лісова пісня», яка поєднує в собі класичні романси українських композиторів (Кирила Стеценка, Дениса Січинського, Віталія Кирейка, Олександра Білаша, Олександра Левицького), поезію видатного митця, сучасну хореографію та хорові твори.

Запрошуємо всіх 26 лютого о 15.00 до Запорізької обласної філармонії насолодитися неперевершеним твором у оригінальній інтерпретації, відчути справжній калейдоскоп почуттів і подарувати собі незабутній вечір української поезії.

Виконавці:

Вокал – провідні майстри сцени Юлія Якса (сопрано), Микола Квєтков (тенор)

Художнє слово – Катерина Слатвінська, Євген Луценко

Хореографія – Олександра Ткаченко, Микита Коваль

Артисти академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»

Художній керівник та головний хормейстер - заслужений артист України Сергій Черногор

Керівник оркестру – заслужений артист України Олег Кугаєвський

Балетмейстер-постановник – Олег Кравець

     Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

       Музика - дивовижна мова, якою Всесвіт говорить з людиною про найголовніше. 

Композитори, виконавці, слухачі - всі ми знаходимо в звуках музики щось своє - таємне, вічне та прекрасне.

В концертній програмі "Звуки Всесвіту" на вас чекає велична та прекрасна музична палітра: грандіозні за силою впливу на нашу душу шедеври І.С. Баха та А. Вівальді, витончені та ліричні твори романтиків  А. Дворжака та Ф.Мендельсона, сповнені драматизму та яскравих фарб опуси  митців XIX - XX ст. - К  Дебюссі,Б. Бріттена, О. Респігі... Кожен твір - окрема  тема для роздуму і тихої розмови з собою та Всесвітом! 

Солісти : заслужені артисти України Ілона Турчанінова (орган) та Віталій Соломянчук (вібрафон, маримба).

   Камерний оркестр. Диригент - лауреат міжнародних конкурсів Олександр Горлов

   Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша
Четвер
23
лютого
17:00

КВАРТАЛ ЧЕРВОНИХ ЛІХТАРІВ

Якщо назва вас наштовхує на сюжет з пристрастями, то ви не помиляєтеся. Але тут ще є місце справжньому коханню й щирим почуттям.

Проте слід зазначити, що історія комедії вас здивує, бо починається вона в тихому і затишному будинку, в якому мешкає пенсіонер на ім'я Альбер. Крім того, Альбер, який мріє про спокійну старість, стає головним героєм історії повної пристрастей. Але як так сталося? Просто треба було врятувати дівчину від хуліганів. А що далі? А далі як у детективі: вбивство (навіть декілька), бандити, неймовірні пригоди. При цьому головний герой намагається не втрачати самого себе й залишитися вірним моральним цінностям. Ось так стикнулися два зовсім протилежні світи. Цікаво, як Альбер буде жити в цьому всьому? Приходьте до театру і дізнаєтесь.

Опубліковано в Афіша

На свято всіх закоханих зробіть приємний подарунок своїй другій половинці і собі! Пориньте у світ фірмової музики та приємних почуттів.

14 лютого у Запорізькій обласній філармонії відбудеться прем'єра програми «Королі свінгу»! На сцені – джаз-квартет «MUSIC MEN» під керівництвом Юрія Крюкова.

Свінг зародився у Новому Орлеані (США) на початку ХХ сторіччя. В той час великі оркестри грали музику для розважання публіки, яка мала танцювальний характер і, практично, без імпровізацій. У 40-х роках почали створюватися комбо–колективи – квартети, квінтети, які продовжили життя свінгу, але вже у новому прочитанні та трансформації. Тепер свінг вирізнявся динамічними імпровізаціями. Танцювальний свінговий стиль бігбендів та лідерів бендів, таких як Бенні Гудман був домінуючою формою американського джазу з 1935 до 1946 років, час, що відомий під назвою Ера свінгу.

Про джаз, зокрема свінг та найяскравіших представників цього музичного напрямку можна говорити багато, але краще його послухати у виконанні професійних музикантів. Незабутнім для вас цей вечір зроблять: Тарас Пацернюк (труба), Артем Крамаренко (бас-гітара), Станіслав Шинкаренко (ударні), Іван Левченко (саксофон альт), Гліб Формальський (тромбон), вокал – Юлія Якса.

Колектив представляє нову концертну програму, до якої увійшла музика Х. Моблі, Ф. Хаббарда, Т. Монка, Т. Фленагана, Х. Сільвера та інших.

Запрошуємо вас на солодке музичне побачення 14 лютого о 16:00  до Великої концертної зали Запорізької обласної філармонії!

Супер настрій – гарантовано!

      Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Музика - прекрасне та неповторне мистецтво. Коли ми її чуємо, благоговійно завмираємо, затамувавши подих під хвилею дивовижних чаруючих звуків.

Дорогі друзі, а чи знаєте ви скільки людей стоїть за створенням та виконанням музичних творів? Це композитори, аранжувальники, вчителі, співаки, інструменталісти, диригенти – та ще багато мешканців всеохоплюючого та багатогранного казкового світу музичного мистецтва.

Запорізька обласна філармонія з великим задоволенням запрошує усіх зазирнути за лаштунки вируючого музичного життя. У рамках нової дитячої пізнавальної програми "Музичні професії" дітлахи дізнаються про те, як народжується музика, що потрібно композиторам для того, аби створити музичні твори, розгадають таємниці виникнення музичних інструментів та обов`язково почують майстерних виконавців. Ми допоможемо розібратися у сфері сучасної музичної індустрії та розповімо про найпопулярніші професії сьогодення.

Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

   

Опубліковано в Афіша

Вольфганг Амадей Моцарт – одна з найшанованіших і найзагадковіших постатей музичного світу. Про його життя існує чимало фактів і безліч питань, які й досі викликають інтерес у публіки. Наприклад: Моцарт – вундеркінд, який писав музику з чотирьох років? Чи правда, що він був європейською суперзіркою, але витрачав весь свій статок на перуки та жінок? Та взагалі, крав чужі ідеї? А «Реквієм» написав, передчуваючи свою смерть? На ті питання є відповіді у колективу філармонії.

5 лютого у Запорізькій обласній філармонії в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» відбудеться прем'єра концертної програми «Легенди про генія. В.А. Моцарт», в якій прозвучать твори великого композитора епохи класицизму та відкриються деякі таємниці.

Цього вечора слухачі почують найпоширеніші легенди про генія Вольфганга Амадея Моцарта та дізнаються, які з них правдиві. Прекрасні твори митця гостям концерту подарують артисти філармонії Юлія Якса (сопрано), Микола Квєтков (тенор), Вікторія Шестакова (сопрано), Аліна Сліта (сопрано), Данило Риндін (бас), Марія Іванченко (флейта), Світлана Зеленська (фортепіано), Артур Остапчук (фортепіано), Ольга Семенець (фортепіано). Ведучий – Юлій Гаврилов.

Запрошуємо всіх 5 лютого о 14.00 завітати до Запорізької обласної філармонії та відкрити для себе нового Моцарта.

             Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

  

Опубліковано в Афіша