Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 19 січня 2023 — Запорізька обласна філармонія
Четвер
19
січня
18:20

СВЯТА, ТРАДИЦІЇ і МУЗИКА!

Культурна спадщина українців – багата, неповторна і сповнена автентичних традицій. 19 січня – на свято Водохреще у Запорізькій обласній філармонії академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» презентував глядачам захоплюючу музичну програму «Добрий вечір, щедрий вечір!», яка яскраво відображає українські звичаї.

Запоріжці та гості міста змогли сповна насолодитися справжнім національним колоритом та професійною виконавською майстерністю. У програмі гармонічно поєдналися стилі і жанри музичного мистецтва, жартівливі пісні й тематичні хореографічні постановки. Основою програми стали народні колядки, щедрівки, обрядові композиції, які прозвучали у оригінальних авторських обробках.

Гості підспівували знамениті «Щедрик», «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Нова радість стала» та інші, які зігрівали своєю особливою атмосферою і душевністю. Артисти балету ансамблю подарували глядачам барвисті композиції «Танок із хустками», «Вихиляси», «Гопак», що ніби кликали із собою у танок, підкорили своєю хореографічною майстерністю й різноманітними складними трюками. Не залишили байдужими виступи солістів хору Ольги Пацернюк, Ірини Котлярової, Тараса Максименка, Катерини Слатвінської та Сергія Пивоварова.

Цього вечора у залі був аншлаг! Дуже приємно, що українці люблять і шанують своє коріння, свої духовні цінності, вірять у Збройні сили України та Перемогу!

Частинку своєї душі і щирої любові слухачам подарували артисти ансамблю під орудою художнього керівника-головного хормейстера, заслуженого артиста України Сергія Черногора, керівника оркестру – заслуженого артиста України Олега Кугаєвського та балетмейстера-постановника Олега Кравця.

Мовою мистецтва програма «Добрий вечір, щедрий вечір» залучає всіх плекати народні традиції, адже українська культура несе в собі історію нашої країни, вона – самобутня й багатогранна, цікава й захоплююча. Наразі дорогоцінні скарби національної культури українці теж боронять зі зброєю в руках. Впевнені, ми відстоїмо все наше.

Концерт став справжнім народним святом та залишив у серцях гостей найщиріші відчуття щастя. Хай мир і злагода панують у світі і в кожному з нас, незламними будуть віра, надія і любов!

Опубліковано в Новини

19 січня 2023 року академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник-головний хормейстер – заслужений артист України Сергій Черногор презентує яскраву концертну програму «Добрий вечір, щедрий вечір!». Запрошуємо всіх шанувальників народних традицій, творчості ансамблю, запоріжців та гостей міста насолодитися справжніми українським колоритом. На глядачів чекають цікаві поєднання стилів і жанрів музичного мистецтва, жартівливих пісень й жанрових хореографічних постановок. Родзинка програми – народні колядки, щедрівки, обрядові композиції, які прозвучать у оригінальних авторських обробках!

Програма для всієї родини «Добрий вечір, щедрий вечір» подарує своїм гостям позитивний настрій та залишить в серцях відчуття щастя!

Почніть свій рік з добра, любові та гарної музики, які обов'язково додадуть наснаги на Велику Перемогу!

Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша