Фільтрувати матеріали за датою: Вівторок, 30 серпня 2022 — Запорізька обласна філармонія
Вівторок
30
серпня

МУЗИКА ВІЛЬНОЇ КРАЇНИ

Наша країна – сильна, молода, демократична й вільна держава, яка нині знову виборює своє право на незалежність.

30 серпня у Запорізькій обласній філармонії відбулася прем'єра концертної програми «Єдина і вільна моя Україна!», присвяченої рідній Батьківщині!

На концерт завітав заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Куценко, який дав високу оцінку філармонійній діяльності і зазначив: «Це було патріотично, натхненно і обнадійливо! Я отримав величезне задоволення від музичної програми та майстерності виконавців». Посадовець ознайомився із фотовиставкою «Філармонійна оборона в дії» та подякував колективу за щоденну працю на мистецькому фронті і волонтерську роботу на підтримку ЗСУ.

Колоритні українські народні пісні й хореографічні композиції подарував гостям академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник та головний хормейстер – заслужений артист України Сергій Черногор. Присутні у залі вшанували пам'ять наших мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу й незалежність України, та подякували усім бійцям, які зараз стоять на сторожі наших кордонів.

Сучасними патріотичними піснями викликали цілий букет емоцій солісти філармонії Юлія Якса, Поліна Гонтарь, Анастасія Литвин, Юрій Дячук, а Микола Зуєв підкорив своєю грою на скрипці. Зарубіжна популярна музика звучала у виконанні запального молодіжного бенду артистів академічного симфонічного оркестру під керуванням лауреата міжнародних конкурсів Надії Другової.

Щирі слова побажання миру, перемоги й світлого майбутнього лунали від ведучих програми – Світлани Холод та Юлія Гаврилова.

Піднесений настрій створили музиканти та пробудили теплі, надихаючі на життя, почуття у всіх присутніх на концерті. Гості дякували артистам за непохитну віру у Перемогу та світло, яке вони несуть людям.

Фінальним завершенням стала потужна композиція «Ой, у лузі червона калина», яка є символом української незламності й звитяги народу. Гості в один голос заспівали пісню разом із артистами.

Запорізька обласна філармонія завжди дбає про моральну підтримку глядачів та емоційний стан громадян, тому на святкову концертну програму були запрошені внутрішньо переміщені особи, які зараз проживають у Запоріжжі і знаходяться під опікою БФ «Карітас Запоріжжя», «Ми - Маріуполь» та Центр допомоги «Інвестохіллс».

Мистецький захід пройшов із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану!

Віримо у нашу Перемогу! Україна завжди буде вільною і незалежною!

Опубліковано в Новини