Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 23 червня 2022 — Запорізька обласна філармонія

23 червня Запорізька обласна філармонія відновила проведення мистецьких заходів в рамках літнього концертного сезону. Глядачам представили прем’єру концерту «Старовинні мініатюри» з циклу програм творчого проекту «Мистецькі зустрічі у камерній залі»! Відрадно було бачити щасливі очі глядачів після вимушеної тривалої перерви.

Інструментальне тріо у складі лауреатів міжнародних конкурсів Володимира Галіченка (скрипка), Іоланти Дамаскіної (фортепіано) та Дмитра Саверова (контрабас) відкрили програму  музикою Дж.Б.Соміса. Магічна сила музики з перших звуків полонила слухачів. Програма складалась з інструментальних та вокальних мініатюр різних епох, які зберегли свою художню цінність, перемогли час і залишилися в історії музичного мистецтва поряд з симфоніями, операми та іншими жанрами. Справжні музичні перлини занурили всіх присутніх у світ стародавніх майстрів Великого Відродження, Барокко, раннього Класицизму. Прозвучали твори К.В.Глюка, Дж.Б.Люллі, Т.Джордані, А.Кореллі, Дж. Каччіні, А.Кореллі, Л.Боккеріні, Дж.Перголезі, А.Вівальді, Ж.Обера, Г.Ф.Генделя, Й.Гайдна. У камерній залі філармонії панувала атмосфера надзвичайної гармонії, краси, вишуканості та піднесеності.

Своїм вокалом дарували насолоду солісти філармонії лауреат премії ім.І.Паторжинського Українського фонду культури Юлія Якса та Вікторія Шестакова.

Ведучий програми Юлій Гаврилов подарував гарний настрій, позитивні емоції, що зігріли душі глядачів та наповнили їх гармонією мистецтва!

Програма «Старовинні мініатюри» вселила  надію та впевненість, надихнула на позитив і  віру у беззаперечну Перемогу!

Тож, шановні друзі, чекаємо на вас 29 червня о  16.00 на музичній програмі «Moment notice» джазового колективу під керівництвом Юрія Крюкова.

Опубліковано в Новини

Дорогі друзі,шановні державні службовці!

Колектив комунального закладу «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради щиро вітає вас із професійним святом– Днем державної  служби України! 

  Люди, які обирають державну службу, заслуговують на глибоку повагу за свою самовіддану працю в ім’я розвитку країни. Це особлива професія, представники якої володіють, з одного боку, широкими повноваженнями, а з другого – несуть подвійну відповідальність за добробут та майбутнє українського народу!

  Від ваших наполегливих зусиль, професіоналізму, патріотизму, принциповості та сумління залежать благополуччя  українців та імідж нашої держави на міжнародному рівні, особливо в умовах повномасштабної війни в Україні. 

  Висловлюємо вам слова щирої вдячності за визнання рушійної ролі культури й мистецтва у сталому розвитку країни. Разом ми наповнюємо світ красою, примножуємо прагнення до збереження національних цінностей та традицій, виховуємо високі моральні якості, підтримуємо бойовий дух воїнів-захисників! 

 Тож нехай Ваші дії будуть мудрими, а щоденна робота викликає повагу та довіру громадян.  Ніколи не забувайте про своє високе призначення – вірно та чесно служити державі. Бажаємо вам козацького здоров’я, невичерпної енергії, оптимізму,нових здобутків в ім’я щасливого і мирного майбуття нашого рідного козацького краю та всієї України!

 

За дорученням колективу,                          

з повагою 

в.о.генерального директора,                                

заслужений працівник 

культури України                                                       ІРИНА КОНАРЕВА

м. Запоріжжя

23 червня 2022 р.   

Опубліковано в Новини