Фільтрувати матеріали за датою: Неділя, 18 грудня 2022 — Запорізька обласна філармонія

19 грудня кожен малюк починає свій ранок з очікування дива і швидко перевіряє, що ж лежить у нього під подушкою? Свято Миколая з нетерпінням чекають усі діти цілий рік, адже саме він приносить слухняним, кмітливим та розумним хлопчикам і дівчаткам подарунки. А юним друзям філармонії святий Миколай традиційно подарував яскраве родинне фольклорне свято «До нашого дому Миколай іде». Програма вже багато років користується популярністю у глядачів.Тож, цього року 18 грудня у філармонії маленькі гості змогли насолодитись справжнім театралізованим дійством від артистів академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» під керуванням заслуженого артиста України Сергія Черногора.

Малята стали учасниками цікавої та веселої інтермедії, на якій всі розважались - танцювали, відгадували загадки, підспівували відомим мультиплікаційним героям і познайомились із історією походження свята та життям Святого Миколая.

Зимові свята багаті на різноманітні народні звичаї. Ведуча розповіла дітям і дорослим про веселі різдвяні обряди: водіння кози та перевдягання хлопців у Маланку, добрий звичай щедрування та колядування, а артисти збагатили це яскравими музичними номерами. У програмі прозвучали відомі сучасні пісні «Щедрик, щедрівочка», «Новорічна», «Ой, хто Миколая любить» «Дзвоники дзвенять», «Whitechristmas» та інші. Запальна хореографія від артистів балету додала програмі особливого яскравого колориту. І головне – до дітлахів завітав сам Святий Миколай, привітав усіх зі святом та повеселився разом із малятами!

Своєю чудовою програмою «Запорожці» нагадали, що в свято Миколая Чудотворця добро завжди перемагає, а кожна дитина неодмінно отримає свій подарунок. Це світле і очікуване дітворою свято вчить милосердю, щедрості й любові. Чудесну традицію передають з покоління в покоління, бо вона прививає головні цінності нашим дітям та розвиває їх духовний світ.

Чимала кількість глядачів у залі свідчить про те, що кожен, хто не черствіє душею, хто прагне ділити любов з ближнім та цінує народні традиції завітав цього дня на свято – і таких людей дуже багато!

Обласна філармонія завжди докладає максимум зусиль аби подарувати свято для дітей, особливо під час війни. Цього дня колектив радо вітав у себе в гостях малюків із тимчасово переселених родин та дітей учасників бойових дій.

Вже 24 грудня у Запорізькій обласній філармонії стартує новорічна шоу-програма «Казковий драйв», де на всіх чекає Красуня Ялинка, справжні пригоди, надзвичайні перетворення і музичні цікавинки.

Опубліковано в Новини