Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 09 листопада 2022 — Запорізька обласна філармонія

До Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва у Запорізькій обласній філармонії відбувся вишуканий концерт класичної музики!

9 листопада в Україні відзначається професійне свято людей, які присвятили себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби. Цього дня в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» у камерній залі з успіхом відбулася концертна програма «Vivat, musica!».

Відомо, що людський співочий голос – це первинний музичний інструмент, дарований нам природою. Тож, саме через співаків і музичні інструменти та музику, яку вони виконують, разом з нами говорить Гармонія Всесвіту! У програмі прозвучали шедеври вокальної музики всесвітньовідомих композиторів Джакомо Пуччині, Антоніна Дворжака, Вольфганга Амадея Моцарта, Шарля Гуно, Джованні Перголезі та інших. В них яскраво кристалізувався стиль відомого італійського мистецтва bel-kanto, з його красою звучання, мелодичним багатством, технічною досконалістю.

Виконавці – артисти філармонії Юлія Якса, Микола Квєтков, Вікторія Шестакова, Аліна Сліта показали високопрофесійне володіння голосом та підкорили слухачів своєю акторською майстерністю, вмінням створити найрізноманітніші за характером образи. Публіка відмітила щедру емоційну віддачу, яскравий темперамент в подачі музичного матеріалу, не тільки вокалістів, а й солістів-інструменталістів Володимира Галіченко (скрипка), Ірини Скляренко (бандура), концертмейстерів Іоланти Дамаскіної, Ольги Семенець та Інни Бачуріної. З особливою увагою і теплотою глядачі слухали розповідь ведучого програми Юлія Гаврилова.

На святковий концерт завітали представники бібліотечної та музейної сфери, які 9 листопада відзначають своє професійне свято. Для них це був особливо приємний і щирий подарунок від колективу філармонії. Гості насолоджувалися музичними шедеврами, які зігріли прохолодного осіннього дня і створили позитивний настрій. Завдяки майстерності та самовіддачі артистів слухачі програми відчули ту особливу задушевність, поетичність та всю чарівність мистецтва прекрасного співу. Щирими оплесками публіка вітала і улюблених артистів із професійним святом.

Колектив філармонії на чолі із заслуженим працівником культури Іриною Конаревою ще раз вітає всіх працівників культури зі святом. Зичимо всіляких земних щедрот, невичерпного оптимізму, натхнення, потужної творчої енергії задля втілення в життя своїх приголомшливих ідеї. Кожен із нас відданий боєць на культурному фронті. Разом ми сила, Перемога за Україною!

Наступна прем'єра в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» відбудеться 23 листопада о 14.00. Запрошуємо всіх отримати позитивний заряд енергії від професійного виконання і рідних серцю мелодій у концертній програмі «Шедеври української класики».

Опубліковано в Новини

9 листопада колектив Запорізької обласної філармонії взяв участь у обласних заходах з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. Під час урочистостей артистів закладу відмітили почесними нагородами:

Засумлінну плідну працю, професійну майстерність і вагомий особистий внесок у розвиток культури Запорізького краю голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух вручив Подяки

Петюку Миколі Олексійовичу, директору-розпоряднику академічного симфонічного оркестру;

Плотніковій Вікторії Іллівні, артистці оркестру вищої категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці».

Голова обласної ради Олена Жук вручила Почесні грамоти

Друговій Надії Ігорівні, диригенту І категорії академічного симфонічного оркестру;

Журавльову Ігорю Валентиновичу, артисту балету вищої категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці».

Щиро вітаємо колег! Зичимо подальших творчих успіхів, наснаги та всіх земних благ! Цінуємо, любимо, пишаємося кожним!

Опубліковано в Новини

Колектив Запорізької обласної філармонії висловлює щирі співчуття близьким,

рідним та колегам з приводу непоправимої втрати -

смерті Ольховської Калерії Павлівни.

Ольховська К.П. працювала у Запорізькій обласній філармонії

артистом розмовного жанру понад 40 років - з 1972 по 2014 роки.

Пішла з життя людина, яка була справжнім професіоналом

та дарувала слухачам безліч приємних зустрічей із музичним мистецтвом.

Світлий, добрий спомин про Калерію Павлівну завжди житиме

у серцях всіх, хто її знав, любив, шанував.

Вічна пам'ять

Опубліковано в Новини
Колектив Запорізької обласної філармонії щиро вітає вас
З ВСЕУКРАЇНСЬКИМ ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ ТА МАЙСТРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА!
Культура – це коріння народу, запорука його розвитку і процвітання, це – сенс життя.
Бажаємо всім невичерпного оптимізму, натхнення, потужної творчої енергії задля втілення в життя своїх приголомшливих ідей.
МІЦНО ТРИМАЄМО КУЛЬТУРНИЙ ФРОНТ, НАБЛИЖАЄМО ПЕРЕМОГУ РАЗОМ!

За дорученням колективу,
з повагою
в.о. генерального директора,
заслужений працівник культури України
Ірина КОНАРЕВА

м. Запоріжжя
9 листопада 2022 р.

Опубліковано в Новини