Фільтрувати матеріали за датою: Неділя, 06 листопада 2022 — Запорізька обласна філармонія
Неділя
06
листопада
12:00

МУЗИЧНІ ФАНТАЗІЇ ДЛЯ МАЛЯТ

У Запорізькій обласній філармонії тривають музичні зустрічі дітей із класичною музикою. 6 листопада в рамках мистецького проєкту «Філармонія - дітям» відбулася музична програма для дітей «Фантазія нот».

Спів пташки, переливи води, шум вітру – яких тільки образів не втілює музика, її дивовижний та чаруючий світ не може залишити байдужим ні дорослих, ні дітей.

Маленькі глядачі та їх батьки залюбки слухали твори таких відомих композиторів як Антоніо Вівальді, Габріель Форе, Франц Шуберт, Каміль Сен-Санс, Клод Дебюссі та інших. Всі композиції супроводжувалися цікавою та інформативною розповіддю ведучого Юлія Гаврилова. Під час програми за допомогою музики юні гості навчилися відтворювати у своїй фантазії дивовижні пейзажі та цікаві природні явища, дізналися, що таке програмна музика. Дітлахи дружно відповідали на цікаві музичні запитання, міркували та, звичайно, уважно слухали музику.

Свою творчість гостям подарували солісти філармонії: Вікторія Шестакова (сопрано), Юлія Якса (сопрано), Анатолій Калітенко (скрипка), Ірина Скляренко (бандура), концертмейстер – Іоланта Дамаскіна.

Концерт пройшов у затишній атмосфері камерної зали. Діти щиро дякували артистам за чудовий настрій та прекрасну музику. Гості висловили захоплення тим, як цікаво та доступно для дитячого сприйняття було подано матеріал під час програми.

Музика допомагає нам переживати складні моменти життя. Зараз важливо дбати про емоційний стан дітей, тому батьки мають чудову нагоду разом із артистами філармонії за допомогою мистецтва дарувати малятам яскраві миттєвості, приємні спогади та подовжувати естетичне виховання.

13 листопада о 12.00 запрошуємо дітлахів на веселу інтерактивну музичну програму «Мультконцерт 2».

Опубліковано в Новини

Дорогий академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії!

  Творчий колектив закладу на чолі з заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро вітає вас із Ювілеєм – 65-річчям від дня заснування!

 Академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії – один із кращих оркестрів України, гордість філармонії і справжня музична візитівка козацького краю.

 65 років для оркестру – це час розквіту сил, таланту та майстерності. У колективі працює плеяда справжніх зірок, яскравих особистостей і професіоналів, які живуть своєю справою. Щиро вдячні художньому керівнику, народному артисту України Вячеславу Реді та диригенту, лауреату міжнародних конкурсів Надії Друговій за тонке природне почуття нових стилів сучасного симфонічного мистецтва, неймовірну працездатність, увагу до кожного музиканта, креативність і професіоналізм. Слухачі відчувають вашу любов і підтвердженням цьому є аншлаги на концертах!

 За роки творчого життя відбулося безліч яскравих музичних подій, які стали невід׳ємною частиною мистецького життя філармонії, регіону та всієї країни. Такі масштабні проєкти як ландшафтне театралізоване дійство «Запорожець за Дунаєм», «Carmina Burana», «Планети», «Кавова кантата», «Симфонія єднання», «Велична і свята, моя ти Україно!» здобули визнання серед поважних діячів культури й особливу увагу та любов публіки.

Своєю самовідданою працею ви продовжуєте найкращі традиції симфонічного мистецтва, даруєте шанувальникам неймовірні емоції та враження. І зараз ви впевнено тримаєте мистецький фронт і всіляко допомагаєте нашій державі наблизити Перемогу!

Висловлюємо слова безмежної вдячності ветеранам та керівникам оркестру, всім, хто причетний до створення й розвитку улюбленого колективу.

Бажаємо блискавичного творчого шляху оркестру. Хай любов до музики і надалі окриляє вас на створення нових феєричних музичних шедеврів.

Зичимо вам усіх земних щедрот, миру й добра, благополуччя, безмежної енергії, високих творчих злетів, гучних овацій та тріумфів.

Пишаємося кожним з вас та дякуємо за талант, відданість і сумлінну, плідну працю на благо академічного мистецтва і процвітання країни!

Урочистості  з нагоди ювілею академічного симфонічного оркестру заплановані на 19 листопада 2022р.о 14.00

6 листопада 2022

Опубліковано в Новини